RTC za devojčice, održaće se od 9. do 19. juna 2024, u Kragujevcu, hotel Šumarice. Dopis sa svim potrebnim informacijama, kao i spiskovi pozvanih igračica, nalaze se u prilogu.

Saopštenje broj 26, regionalne lige RKS istočna Srbija, nalazi se u prilogu.

Obaveštavamo vas da će se Turnir regiona za igrače rođene 2010.godine,održati u Kragujevcu, hotel Šumarice, u terminu od 31.05.- 02.06.2024.godine. Spisak igrača regiona Istočna i Južna Srbija koji učestvuju je u biltenu turnira. Polazak za učesnike iz Leskovca je u PETAK, 31.05.2024.godine sa parkinga ispred Železničke stanice u 8.30. Igrači iz regiona Istočna Srbija, treba da budu na parkingu METROA (pravac prema Niš-jug) u 9.15. Igrači su u obavezi da ponesu patike i čarape za 5 utakmica, kao i da kod sebe imaju zdravstvenu knjižicu i da znaju svoj matični broj. 

Saopštenje broj 25, regionalne lige RKS istočna Srbija, nalazi se u prilogu.

Edukativni trening za dečake, održaće se u nedelju 26. maja 2024, u OŠ Dušan Radović. Satnica i spisak pozvanih igrača, nalaze se u prilogu.

Obaveštavamo vas da će se Turnir regiona za igrače rođene 2011.godine, održati u Kragujevcu, hotel Šumarice, u periodu od 24.- 26. maja 2024.godine. Spisak igrača regiona Istočna i Južna Srbija, koji učestvuju, se nalazi u Biltenu, u prilogu. Polazak za učesnike iz Leskovca je u PETAK, 24.05.2023.godine sa parkinga ispred Železničke stanice, u 8.30. Igrači iz regiona Istočna Srbija trebaju da budu na parkingu METROA ( pravac prema Niš-jug) u 9.15. Igrači su u obavezi da ponesu patike i čarape za 5 utakmica, kao i da kod sebe imaju zdravstvenu knjižicu i da znaju svoj matični broj. 

Plan putovanja na II Savezni trening za košarkaškice, koji se održava 26.maja, u Kragujevcu, nalazi se u prilogu.

Drugi savezni trening za igračice, održava se u Kragujevcu, u nedelju 26. maja 2024. godine. Spisak pozvanih igračica kao i detaljnija uputstva, nalaze se u prilogu.

Saopštenje broj 24, regionalne lige RKS istočna Srbija, nalazi se u prilogu.

U nedelju, 19. maja, u OŠ Dušan Radović, održaće se edukativni trening za dečake. Satnica i spisak pozvanih igrača, nalaze se u prilogu.

Saopštenje broj 23, regionalne lige RKS istočna Srbija, nalazi se u prilogu.

Saopštenje u konkurenciji košarkašica, broj 23, nalazi se u prilogu.

Komesar Međuregionalne lige, na regionima Južne i Istočne Srbije, objavljuje saopštenje broj 23. Saopštenje se nalazi u prilogu.

Dva edukativna treninga za dečake 2011. godišta, su zakazana za 9. maj u Aleksincu, i 11. maja u Leskovcu. Detaljnije informacije kao i spiskovi pozvanih igrača, nalaze se u prilogu.

U Kragujevcu se od 11. do 21. juna, održava RTC za devojčice. Spiskovi pozvanih igračica kao i bliže imformacije, nalaze se u prilogu.

Turnir regiona za igrače rođene 2009.godine održaće se u Kragujevcu, hotel Šumarice, u terminu od 02. - 04. juna 2023. godine. Spisak igrača koji učestvuju se nalazi u prilogu. Polazak za učesnike  iz Leskovca je, u PETAK, 02.06.2023.godine sa parkinga ispred Železničke stanice, u 8.30. Igrači iz regiona Istočna Srbija treba da budu na parkingu METROA ( pravac prema Niš-jug) u 9.15. Igrači su u obavezi da ponesu patike i čarape za 5 utakmica, kao i da kod sebe imaju zdravstvenu knjižicu, i da znaju svoj matični broj. 

Komesar 3. MRL Istok, objavljuje Saopštenje broj 3 . Saopštenje se nalazi u prilogu.

U prilogu se nalazi spisak pozvanih igrača na edukativni turnir koji se održava u nedelju 28. maja 2023. godine, u Vranju. Spisak pozvanih igrača i bliže informacije, se nalaze u prilogu.

Obaveštavamo učesnike Turnira regiona, da će se Turnir regiona za igrače rođene 2010.godine održati u Kragujevcu, hotel Šumarice, u periodu od 26.- 28. maja 2023.godine. Spisak igrača koji učestvuju je u biltenu turnira. ( Bilten se nalazi u prilogu ) Polazak za učesnike  iz Leskovca je u PETAK, 26.05.2023.godine, sa parkinga ispred Železničke stanice, u 8.30.

Minibasket festival u Zaječaru, u organizaciji KK Bin, je zakazan za 27. maj 2023. Popunjen obrazac prijave potrebno je dostaviti, najkasnije do 24. maja na mail adrese Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. i Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. .

Komesar 3. MRL Istok, objavljuje Saopštenje broj 2 . Saopštenje se nalazi u prilogu.

Edukativni trening za dečake, održaće se 21. maja 2023. godine u Leskovcu. Sve potrebne informacije kao i spisak pozvanih igrača, nalaze se u prilogu.

U nedelju 14.maja 2023.godine, u Boljevcu održan je 25. po redu minibasket festival, drugi po redu u ovoj godini. Festival je održan u sportskoj hali u Boljevcu u organizaciji košarkaškog kluba „Rtanj“ i Regionalnog košarkaškog saveza Istočna Srbija.
Na festivalu učešće je uzelo oko 200 dečaka i devojčica različitih uzrastnih kategorija od 2012. do 2016. pa i mlađeg godišta iz sledećeh 7 klubova sa našeg regiona: KK „Svrljig“ Svrljig,  KK „Rtanj“ Boljevac, KK „Bin“ Zaječar, KK „ Leda“Кnjaževac , KK „Timok“ Zaječar, KK “Rudar 1903” iz Bora i  КК “Basketbor” iz Bora.

U skladu sa uputstvima Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja o upisu đaka u sportske gimnazije, obaveštavamo sve zainteresovane kandidate da se zahtev za izdavanje potvrde Košarkaškog saveza Srbije šalje isključivo elektronskim putem na imejl adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.. Prilikom slanja neophodno se dostaviti sledeće podatke:

Konačne odluke aprilskog prelaznog roka se nalaze u prilogu.

Edukativno trening za dečake, održaće se 14. maja 2023. godine, u sali OŠ Dušan Radović. Spisak pozvanih igrača sa detaljnom satnicom se nalaze u prilogu.

Komesar 3. MRL Istok, objavljuje Saopštenje broj 1 . Saopštenje se nalazi u prilogu.

Adresar klubova i delegata 3. MRL Istok, u sezoni 2023/2024, nalazi se u prilogu.

U prilogu se nalazi plan i organizacija odlaska devojčica na II savezni trening u Beograd, 20. maja 2023. godine.

Komesar Regionalne lige, regiona Istočna Srbija, objavljuje Saopštenje broj 25. Saopštenje se nalazi u prilogu.

 

Komesar 1. ŽRL Jug play off, objavljuje saopštenje broj 6. Saopštenje se nalazi u prilogu.

U prilogu se nalazi evidencija datih koševa u takmičenju 1. ŽRL JUG Play off, kao i izrečene kazne i uplate. Molimo klubove da svoje obaveze izvršavaju u predviđenom roku.

Komisija za takmičenja je dostavila pregled završnih tabela zimskih seniorskih takmičenja u sezoni 2022/2023. Tabela se nalazi u prilogu.

Ovim putem vas obaveštavam da će usled pomeranja državnog juniorskog prvenstva biti pomeren i drugi savezni trening. Drugi savezni trening biće održan u subotu, 20.05.2023. u Beogradu, a u prilogu se nalaze Dopis i spiskovi košarkašica i trenera. 

Zapisnik sa sastanka Takmičarske komisije Košarkaškog saveza Srbije, kao i odluke sa istog, nalaze se u prilogu.

Minibasket festival u Boljevcu je zakazan za 14. maj 2023. Popunjen obrazac prijave potrebno je dostaviti, najkasnije do 09. maja na mail adrese Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. i Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. .

Sastanak klubova 3. MRL Istok, održaće se 8. maja 2023. godine, sa početkom u 16.30 časova, u kancelariji RKS Istočna Srbija, Nikole Pašića 16/8. Poziv za sastanak se nalazi u pirlogu.

U prilogu se nalazi obrazac za licenciranje ekipa 3. MRL Istok. Molimo ekipe da u što kraćem roku dostave popunjen obrazac za licenciranje, a da pre toga regulišu status trenera kod UKTS.

U prilogu se nalaze odluke "Do 72 sata pre početka superlige".

Trenerski dani, Borivoje Cenić, biće održani u nedelju 7. maja 2023. u Sportskom centru Master u Zemunu s početkom u 11 i 25 časova, dok će prijave biti otvorene od 9 i 30 časova.
Već najavljeni predavači su selektor muške seniorske reprezentacije Srbije Svetislav Pešić, selektor muške juniorske reprezentacije Srbije Nenad Stefanović i prof. dr Vladimir Koprivica, koji će održati svoja predavanja na teme: 

Edukativni trening za košarkaše, održaće se 7. maja 2023. godine, u Prokuplju. Spisak pozvanih igrača, kao i satnica treninga, nalaze se u prilogu.

U nedelju 14. maja 2023. godine, održaće se Drugi saveznoi trening za košarkašice, u Beogradu, u hali Vizura. Spiskovi pozvanih igrača sa svim potrebnim informacijama se nalaze u prilogu.

Komesar 1. ŽRL Jug play off, objavljuje saopštenje broj 5. Saopštenje se nalazi u prilogu.

U prilogu se nalazi evidencija datih koševa u takmičenju 1. ŽRL JUG Play off, kao i izrečene kazne i uplate. Molimo klubove da svoje obaveze izvršavaju u predviđenom roku.

U prilogu se nalazi Saopštenje broj 4, polufinalnih turnira u kategoriji pionira.

Obaveštavamo vas da će se Turnir regiona za igrače rođene 2009.godine održati u Bajinoj Bašti u periodu od 03. - 05. juna 2022.godine. Polazak za učesnike  iz Leskovca je u PETAK, 03.06.2022.godine sa parkinga pored Gradske autobuske stanice u 6.30. Igrači iz regiona Istočna Srbija treba da budu na parkingu METROA ( pravac prema Niš-jug ) u 7.00 sati.
Igrači su u obavezi da ponesu patike i čarape za 5 utakmica, kao i da kod sebe imaju zdravstvenu knjižicu. Ručak je planiran posle prve utakmice koju igramo u 15.00 sati, tako da bi igrači trebali da obezbede doručak i užinu u toku puta.
Povratak sa Turnira regiona je u nedelju, 05. juna 2022.godine posle proglašenja najboljih, koje je planirano za 15.00 sati.
U povratku, igrači će biti vraćeni do mesta gde je bio polazak, za svaki region.
Za sva dodatna obaveštenja javite se regionalnim saradnicima, Mario Mihajlović, Istočna Srbija, 063 1077655, Ivanu Zdravkoviću, Južna Srbija 065 2107035 i treneru Marjanu Stanojkoviću 064 9884578. 

Nekadašnji igrač KK Napretka iz Aleksinca, Slavoljub Tanasković - Tanasko, preminuo je u subotu, u 68. godini života. Po završetku igračke karijere, Tanasko je bio i košarkaški sudija i delegat na reginu Istočne Srbije.

 U subotu, 14. maja 2022. godine, održan je 3. memorijalni turnir "Ivan Ica Jovanović". Turnir je sastavni deo zvaničnog takmičenja Košarkaškog saveza Srbije, Roda Prvenstvo Srbije. Turnir je organizovan pod pokroviteljstvom Grada Niša i gradske opštine Medijana, kao i Košarkaškog saveza Srbije. Učešće je uzelo 22 ekipe, od kojih je najbolja, 3x3 Pirot, pored novčane i robne nagrade, osvojila i Slot za Challenger u Novom Sadu, 3. i 4. juna 2022. godine. Slike sa turnira možete pogledati na linku https://rksis.rs/galerija/2940-3-memorijalni-3x3-turnir-ivan-ica-jovanovic-27-05-2022 .

Raspored na minibasket festivalu, u nedelju 29. maja 2022. godine, u Zaječaru, se nalazi u prilogu. Molimo ekipe učesnice da se pridržavaju rasporeda kako bi organizacija protekla u najboljem redu. 

Komesar 3. MRL istok takmičenja, objavljuje saopštenje broj 5. Saopštenje se nalazi u prilogu.

U okviru programa kvalitetnog razvoja igrača,kontinuiranog praćenja i individualnog tehničko taktičkog usavršavanja održaće se edukativni trening za igrače iz Istočne i Južne Srbije, 2009. i 2008. godište. Trening će se održati u Nišu  u maloj hali - ČAIR   u SUBOTU  28.05.2022g. od:
2009. godište - 14.00 – 16.00.
2008. godište - 16.00.– 18.00.
Igrači su obavezni da pored sportske opreme ponesu loptu i dođu 30 minuta pre početka treninga.Treninge će voditi Regionalni stručni saradnici  uz pomoć regionalnih  trenera i oni će ujedno biti i pripremni treninzi za Turnire regiona. Spisak pozvanih igrača se nalazi u prilogu.

Komesar finalnog turnira u konkurenciji kadeta, međuregionalnih liga, objavljuje saopštenje broj 2 i broj 3. Saopštenja se nalazi u prilogu.

U prilogu se nalazi prijava za minibasket festival u Zaječaru, koji je zakazan za nedelju 29. maj 2022. godine. Rok za prijavu ekipa je UTORAK 24. maj 2022. godine.

Komesar finalnog turnira u konkurenciji kadeta, međuregionalnih liga, objavljuje saopštenje broj 1. Saopštenje se nalazi u prilogu.

U Nišu se od petka 20. maja do nedelje 22. maja, održava finalni turnir u kategoriji kadeta, međuregionalnih liga. Organizator finalnog turnira su KK Ratnici. Turnir se održava u OŠ Dušan Radović, termini su:
petak 20.5.2022. prva utakmica KK Zemun - KK I Came To Play, sa početkom u 16.30 časova
petak 20.5.2022. otvaranje turnira
petak 20.5.2022. druga utakmica KK Užice - KK Ratnici, sa početkom u 19.15 časova
subota 21.5.2022. prva utakmica KK Užice - KK Zemun, sa početkom u 16.30 časova
subota 21.5.2022. druga utakmica KK Ratnici - KK I Came To Play, sa početkom u 19.00 časova
nedelja 22.5.2022. prva utakmica KK I Came To Play - KK Užice, sa početkom u 12.30 časova
nedelja 22.5.2022. druga utakmica KK Zemun - KK Ratnici, sa početkom u 14.30 časova
nedelja 22.5.2022. zatvaranje turnira i ceremonija proglašenja pobednika finalnog turnira.

Komesar 3. MRL istok takmičenja, objavljuje saopštenje broj 4. Saopštenje se nalazi u prilogu.

U okviru programa kvalitetnog razvoja igrača,kontinuiranog praćenja i individualnog tehničko taktičkog usavršavanja održaće se  edukativni trening za igrače iz Istočne i Južne Srbije, 2009. i 2008. godište. Trening će se održati u Vlasotincu u sportskoj hali u nedelju 22.05.2022g. od: 2008. godište - 11.00 – 13.00., 2009. godište - 13.00.– 15.00.
Igrači su obavezni da pored sportske opreme ponesu loptu i dođu 30 minuta pre početka treninga. Treninge će voditi Regionalni stručni saradnici  uz pomoć regionalnih  trenera i oni će ujedno biti i pripremni treninzi za Turnire regiona.

Polazak za Srbobran  je sa parkinga kod tehnickih fakulteta (gradsko polje) 22.05.2022. u 7:00. Na parkingu biti u 6:45. Vođa puta je Randjelov Vladica 064 4608 012. Detaljnija uputstva u prilogu.

 

Regionalni košarkaški savez “Istočna Srbija” tradicionalno, osmi put, organizuje “3×3” turnir u sistemu Košarkaškog saveza Srbije. Turnir A kategorije u okviru Roda 3×3 prvenstva Srbije biće održan u samom centru grada Niša, na Trgu kralja Milana. Zakazan je za 14. maj sa početkom od 12 sati.
Od 2019. godine, odlukom organizatora, turnir je memorijalni i nosi ime po jednom od poznatih košarkaša i žitelja Niša – Ivanu Ici Jovanoviću. Ivan zbog posledica opake bolesti više nije sa nama, a memorijalni turnir je gest svih iz “3×3 porodice” da se Ivanovo ime sačuva od zaborava i da buduće generacije čuvaju sećanje na čoveka kome su košarka i basket bili izuzetno bitan deo života.

Komesar takmičenja mlađih kategorija, Regionalne lige RKS istočna Srbija objavljuje Saopštenje broj 25, koje se nalazi u prilogu.

Drugi Savezni trening za košarkaškice, održaće se 22. maja 2022. godine, u Srbobranu. Dopis sa terminima kao i spisak pozvanih igračica, nalaze se u prilogu.

Komesar 3. MRL istok takmičenja, objavljuje saopštenje broj 3. Saopštenje se nalazi u prilogu.

U okviru programa kvalitetnog razvoja igrača, kontinuiranog praćenja i individualnog tehničko taktičkog usavršavanja održaće se edukativni trening za igrače iz Istočne i Južne Srbije, 2009. i 2008. godište. Trening će se održati u Aleksincu u sportskoj hali u nedelju 15.05.2022g. u terminima: 2009. godište od12.00 do 13.30., 2008. godište od 13.30 do 15.00.

U prilogu se nalaze konačne odluke "Do 72 sata" prelaznog roka.

Komesar finalnih turnira Međuregionalnih liga, dostavlja dokument, koji se nalazi u prilogu, a odnosi se na Sistem i princip žrebanja.

U okviru programa kvalitetnog razvoja igrača, kontinuiranog praćenja i individualnog tehničko taktičkog usavršavanja, održaće se edukativni trening za igrače iz Istočne i Južne Srbije, 2009. i 2008. godište. Trening će se održati u Prokuplju u sportskoj hali Zoran Đinđić  u nedelju 08.05.2022g. po rasporedu: 2009. godište od 11.00 do 12.30. i 2008. godište od 12.30. do 14.00.

Komesar 3. MRL istok takmičenja, objavljuje saopštenje broj 2. Saopštenje se nalazi u prilogu.

Komisija za takmičenje dostavlja završne tabele zimskih seniorskih liga u takmičarskoj sezoni 2021/2022. Tabele se nalaze u prilogu.

Komesar takmičenja mlađih kategorija, Regionalne lige RKS istočna Srbija objavljuje Saopštenje broj 24, koje se nalazi u prilogu.

Komesar finalnog turnira u konkurenciji pionira, objavljuje sistem takmičenja i principe žrebanja. Dokument se nalazi u prilogu.

U prilogu se nalaze adresari klubova učesnika 3. MRL istok u sezoni 2022/23, kao i adresari sudija i delegata za isto takmičenje.

Takmičarska komisija Košarkaškog saveza Srbije je dostavila konačne odluke Aprilskog prelaznog roka. Odluke se nalaze u prilogu.

Najbolji strelac ligaškog dela Triglav ženske kadetske lige Srbije, u sezoni 2021/2022, je Anđela Đorđević, član ekipe Hajduk Veljko iz Negotina. Ona je tokom lige postigla ukupno 468 poena, ili prosečno 22,3 poena po utakmici. Pehar i prigodan poklon ispred Košarkaškog saveza Srbije, igračici je uručila Biljana Stanković, selektorka kadetske reprezentacije Srbije. Čestitamo igračici KK Hajduk Veljko na postignutom rezultatu.

Pobednice kvalitetne lige ispred regiona Južna i Istočna Srbija, u konkurenciji pionirki, u sezoni 2021/2022, je ekipa KK Hajduk Veljko iz Negotina. Igračicama i stručnom štabu još jednom čestitamo i želimo puno uspeha na završnom, finalnom turniru, 8 najboljih ekipa Srbije, koji će se održati u maju mesecu. 

Komesar 3. MRL istok takmičenja, objavljuje saopštenje broj 1. Saopštenje se nalazi u prilogu.

Komesar finalnih i polufinalnih turnira mlađih kategorija, objavljuje saopštenje broj 4. Saopštenje se nalazi u prilogu.

Licenciranje ekipa 3. MRL istok, je zakazano za 6. maj 2022. godine, od 11.00 do 16.00 časova u kancelariji RKS istočna Srbija. Za licenciranje je potrebno popuniti Obrazac Licenca-ekipe-LL-2022 ( u prilogu ), regulisati status trenera ekipe kod UKTS ( uraditi najkasnije do 5. maja zbog platnog prometa ), dostaviti ekipni lekarski pregled za svakog igrača na licenci, dostaviti odgovarajuće kartone igrača sa odgovarajućim godištima.

U prilogu se nalazi Bilten za regione južne i istočne Srbije, za 2007. godište, koji učestvuju na RTCu u Kragujevcu od 28. do 30. maja 2021. Vreme polaska je u 8.30 iz Leskovca, ispred stare sale Sajmišta, a iz Niša u 9.15, sa Lukoil pumpe, pored Mega Maxija ( bivši Tempo ).

U prilogu se nalaze Odluke vanrednog prelaznopg roka "72" sata do početka takmičenja.

Komesar 3. muške regionalne lige, grupa Istok, objavljuje Saopštenje broj 5, koje se nalazi u prilogu.

U prilogu objavljujemo Odluke sa sednice Upravnog odbora KSS, koja je održana 24. maja 2021. godine.

U sredu , 26. maja 2021. u 8.30, igrači sa spiska u prilogu, treba da budu ispred Doma zdravlja u Nišu, kako bi uradili neophodno PCR testiranje pred RTC u Kragujevcu. Mole se igrači da kontaktiraju trenera Milana Veljkovića kako bi dobili bliže informacije.

U skladu sa kalendarom aktivnosti selektivnog pogona КSS za 2020./2021. godinu, za Regione Istočna i Južna Srbija, održaće se turnir regiona КSS - Кragujevac 28., 29. i 30. maja 2021. za 2007 godište. Shodno tome, održaće se trening u Aleksincu, u Hali sportova, 22.05.2021., u subotu, od 10.00 - 12.00 časova. 

Komesar 3. muške regionalne lige, grupa Istok, objavljuje Saopštenje broj 4, koje se nalazi u prilogu.

Komesar 3. muške regionalne lige, grupa Istok, objavljuje Saopštenje broj 3, koje se nalazi u prilogu.

Drugi savezni trening ženskih selekcija, biće održan, u nedelju 30. maja 2021. godine u Sportskoj hali u Aleksincu. Spiskovi pozvanih košarkašica, satnica kao i spisak trenera koji vode savezni trening, se nalaze u prilogu.

Komesar 3. muške regionalne lige, grupa Istok, objavljuje Saopštenje broj 2, koje se nalazi u prilogu.

U prilogu se nalazi Bilten za regione južne i istočne Srbije, za 2008 godište, koji učestvuju na RTCu u Kragujevcu od 14. do 16. maja 2021. Vreme polaska je u 8.30 iz Leskovca, ispred stare sale Sajmišta, a iz Niša u 9.15, sa Lukoil pumpe, pored Mega Maxija ( bivši Tempo ).

U skladu sa kalendarom aktivnosti selektivnog pogona КSS za 2020/2021 godinu, za Region Istočna i Južna Srbija, održaće se turnir regiona КSS - Кragujevac 28., 29. i 30. maja 2021., za 2007. godište. Shodno tome, održaće se trening u ALEКSINCU, u Hali sportova, u subotu,15.maja 2021. SUBOTA, u terminu od 12.00 do 14.00 časova. 

Završne tabele zimskih seniorskih liga u sezoni 2020/2021, se nalaze u prilogu.

Finalni turnir u kategoriji pionirki za sezonu 2020/2021. održava se u Nišu, od 14. do 16. maja. u OŠ Dušan Radović. Saopštenje broj 1, sa terminima, ekipama učesnicama, nalazi se u prilogu.

U prilogu objavljujemo dugovanja klubova ka Kancelariji Istočne Srbije po pitanju članarine i kazni iz takmičenja koja su se vodila iz Kancelarije. Molimo klubove da se jave ako ima nekih neslaganja i u što skorijem roku, izmire svoja dugovanja, kako bi stekli pravo za dobijanje Dozvole za takmičenja u sezoni 2021/2022.

Konačne Odluke redovnog aprilskog prelaznog roka se nalaze u prilogu.

U prilogu se nalaze Odluke Upravnog odbora Košarkaškog saveza Srbije, sa sednice održane 10. maja 2021. godine.

Igrači i treneri sa spisak u prilogu, trebaju da se u SREDU 12.05.2021. godine, u 9.00 časova, pojave na PCR testiranje, koje je zakazano u Domu Zdravlja u Nišu. Detaljnije informacije možete dobiti od trenera Maria Mihajlovića na telefon 063 107 76 55.

Zapisnik sa sastanka klubova 3. MRL istok, nalazi se u prilogu.

Komesar 3. muške regionalne lige, grupa Istok, objavljuje Saopštenje broj 1, koje se nalazi u prilogu.

U prilogu se nalaze adresar klubova 3. MRL Istok, adresar sudija i delagata.

Dokumentacija potrebna za odigravanje utakmica 3. MRL istok, kao i Covid protokol KSS, se nalaze u prilogu. Pored dosadašnje dokumentacije koja je bila potrebna za odigravanje utakmice ( licenca ekipe, licence igrača, trenera i pratioca, lekarskog pregleda ), potrebno je delegatu utakmice dostaviti i potpisanu izjavu igrača za covid ( 01_Obrazac KSS_Izjava kluba_COVID19 ) a klub domaćin i obrasce o sprovođenju Covid protokola ( 03_Spisak prisutnih lica_hale_COVID 1904_Obavezna izjava lica za sprovodjenje protokola_COVID19 ). Službena lica su u obavezi da popune 02_Obrazac KSS_Izjava sluzbenog lica_COVID19. Za sva dodatna pitanja, Komesar lige vam stoji na raspolaganju.

U okviru programa kvalitetnog razvoja igrača, kontinuiranog praćenja i individualnog tehničko taktičkog usavršavanja, kao i održavanja Turnira regiona za 2007.godište, koji će se održati u Кragujevcu od 28-30. maja 2021.godine, održaće se edukativni i pripremni  trening za igrače iz Istočne i Južne Srbije za 2007. godište. Trening će se održati u Prokuplju, u  sportskoj hali „Dr. Zoran Đinđić“ u SUBOTU,  08. maja 2021.godine, u terminu od 13.00 – 15.00 časova.

U prilogu se nalazi Saopštenje broj 11, kvalitetne lige košarkašica koje se vodi iz kancelarije Južne Srbije.

U skladu sa kalendarom aktivnosti selektivnog pogona КSS za 2020/2021. godinu,  za Region Istočna i Južna Srbija, održaće se turnir regiona КSS-Кragujevac 14., 15. i 16. maja 2021. za 2008. godište.  Shodno tome, održaće se trening u Aleksincu - HALA SPORTOVA, 06. maja 2021. u četvrtak, od 17.00 -19.00 časova. 

Objavljujemo preporuke Ministarstva omladine i sporta za nastavak trenažnog procesa u sportskim objektima vrhunskih sportista i ostalih sportista u sistemu sporta Republike Srbije u primeni mera prevencije i smanjenja rizika prenošenja virusa Covid 19. Preporuke se nalaze u prilogu.

Ministarstvo omladine i sporta obaveštava sve da je Vlada Republike Srbije 7. maja 2020. godine, donela Uredbu o merama nakon ukidanja vanrednog stanja ( ''Službeni glasnik RS'' br. 66/20) i koja predstavlja zakonski osnov za postupanje kako nadležnih organa, tako i građana. Danom stupanja na snagu ove uredbe, prestaju da važe odluke o ublažavanju mera za vreme vanrednog stanja – dozvola kretanja u parkovima i na javnim površinama namenjenim za rekreaciju i sport građana („Službeni glasnik RS”, broj 63/20) i odluka o isticanju državne zastave Republike Srbije na pola koplja odnosno jarbola („Službeni glasnik RS”, broj 49/20). 

Košarkaški savez Srbije nastavlja sa svojim redovnim aktivnostima od ponedeljka po petka u terminima od 9 do 16 časova. Svaka poseta KSS mora biti najavljena najkasnije 24 časa pre posete putem maila ili broja telefona koji se nalaze u obaveštenju u prilogu. Svi posetioci MORAJU poštovati mere zaštite od COVIDA 19 koje su i dalje na snazi. Detaljne informacije se nalaze u prilogu.

Kancelarija RKS IS, organizator 1. Memorijalnog 3x3 turnira Ivan Ica Jovanović, objavljuje raspored nastupa ekipa na turniru. Još jednom podsećamo ekipa da budu u 9.30 na Trgu Kralja Milana i da organizatiorima potvrde svoj dolazak. Raspored se nalazi u prilogu.

U prilogu se nalazi spisak pozvanih igračica za RTC u Karatašu. Pored spiskova igračica, nalazi se i spisak trenera i sve potrebne informacije.

Takmičarska komisija je dostavila Uputstvo za Preliminarni prelazni rok igrača. Igrači koji koriste Preliminarni prelazni rok, neće moći da koriste i redovni septembarski. Samo klubovi koji su izmirili sve finansijske obaveze mogu da koriste Preliminarni prelazni rok. Dokumentacija za prelazak se podnosi Košarkaškom savezu Srbije. Uputstvo sa svim potrebnim informacijama se nalazi u prilogu.

U prilogu se nalazi delegiranje službenih lica za 1. Memorijalni 3x3 turnir Ivan Ica Jovanović koji se, u organizaciji RKS istočna Srbija i Grada Niša ko pokrovitelja, odigrava u subotu 1. juna 2019. godine na Trgu Kralja Milana. Službena lica su dužna da potvrde delegiranje, putem maila, delegatu turnira.

U nedelju 26.05.2019 održan je mini basket festival u Sokobanji. Organizator festivala je kao i do sada, bio klub OКК Sokobanja i Regionalni košarkaški savez Istočne Srbije. Turnir je počeo u 10:30 časova i trajao je do 15:00 časova. Učestvovalo je preko 180 dece. Кlubovi koji su učestvovali u mini basket festivalu Sokobanja 2019 su : OКК Sokobanja, КК Bin iz Zaječara, КК Leda Falc Ist iz Кnjaževca, КК Rtanj iz Boljevca, UŽКК Student iz Niša...
Festival je održan na dva terena, u maloj sali i u velikoj hali na minibasket konstrukcijama. Odigrane je ukupno 15 utakmica, sa decom godišta 2008/2009/2010 i mlađi.

U nedelju 19.05.2019 održan je mini basket festival u Zaječaru. To je ujedno bio i memorijalni turnir održan u ime košarkaša Save Miletića, koji je bio član kluba КК Mladost i u čije je ime i organizovan ovaj turnir. Organizator festivala je kao i do sada, bio klub КК Mladost i RКSIS. 

Kancelarija RKS istočna Srbija objavljuje Saopštenje broj 4 za takmičenje 3. MRL istok koje se vodi iz iste. Saopštenje se nalazi u prilogu.

Udruženje košarkaških trenera Srbije i ove godine priprema  "Beogradsku trenersku kliniku", koja će se održati 29. i 30. juna. Najbolji treneri Evrope i sveta biće predavači u dvorani "Ranko Žeravica", a Udruženje trenera je već predstavilo dva velika imena koja će podeliti iskustva sa srpskim stručnjacima.

Zaštitno lice Leskovačke košarke i Košarkaškog kluba "Zdravlje" Leskovac Aleksandar Vasić zvani Aca Genta napustio nas je danas oko 11 sati nesrećnim slučajem u svojoj 72. godini života. Dugogodišnji ekonom Košarkaškog kluba „Zdravlje" rođen je 1948. godine u Leskovcu. Živeo je pored osnovne škole Vasa Pelagić u kojoj je završio prvih 4 razreda, a potom je školovanje nastavio u OŠ Svetozar Marković. 1964. godine učestvuje u osnivanju Košarkaškog kluba „Srednjoškolac", preteča KK Zdravlja.

U prilogu se nalazi prijava za učešće na šesti ovosezonski minibasket festival koji se održava u Zaječaru, u organizaciji KK Bin, 02. juna 2019. godine. Molim vas da svoje prijave pošaljete najkasnije do 27. maja na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. .

U prilogu se nalazi prijava za učešće na šesti ovosezonski minibasket festival koji se održava u Nišu, u organizaciji KK Marinos, 01. juna 2019. godine. Molim vas da svoje prijave pošaljete najkasnije do 27. maja na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. .

Koristimo priliku da Vas još jednom obvestimo da je rok za podnošenje prijava za izdavanje dozvola za takmičenje 01.06.2019.godine. Prijave se dostavljaju kancelarijama koje vode ligu u kojoj se takmičite. Za klubove 1MRL Istok, 1ŽRL Jug 2, prijave se podnose kancelariji RKSIS, Obrenovićeva 10/3. Klubovi su u obavezi da popune i dostave dokument Prijava za odobrenje učešća u takmičenju i dostave dokumentaciju koja je navedena u prijavi za takmičenje ( Prijava mora da bude pečatirana i potpisana od strane ovlašćenog lica a prateća dokumentacija su kopije originala).

U organizaciji RKS "istočna Srbija", od ove sezone se organizuje Memorijalni turnir u basketu 3x3 pod nazivom "Ivan Ica Jovanović". Ivan zbog posledica opake bolesti više nije sa nama, a memorijal je gest svih iz "3x3 porodice" da se Ivanovo ime sačuva od zaborava i da buduće generacije čuvaju sećanje na čoveka kome su košarka i basket bili izuzetno bitan deo života.
Turnir je A kategorije i nalazi se u sistemu Roda turnira i zvaničnog KSS takmičenja.
Termin odigravanja je 1. jun 2019. godina na Trgu Kralja Milana. Turnir se igra u seniorskoj i juniorskoj konkurenciji za muškarce. U juniorskoj konkurenciji takmičenje je dozvoljeno dečacima rođenim 2001. godine i mlađima. Kotizacija za seniore je 4.000 po ekipi a za juniore 2.000. Uplata se vrši ISKLJUČIVO na račun RKS IS i samo uplatom je prijava na turnir završena ( primerci uplatnica se nalaze u prilogu ). Svaka ekipa je u obavezi da popuni, potpiše, prijavu koju će dostaviti organizatoru na dan odigravanja, na info pultu ( prijava u prilogu ).

Kancelarija RKS istočna Srbija objavljuje Saopštenje broj 3 za takmičenje 3. MRL istok koje se vodi iz iste. Saopštenje se nalazi u prilogu.

U prilogu se nalazi prijava za učešće na peti ovosezonski minibasket festival koji se održava u Sokobanji 26. maja 2019. godine. Molim vas da svoje prijave pošaljete najkasnije do 21. maja na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. .

Kancelarija RKS istočna Srbija objavljuje dugovanja klubova iz sezone 2018/2019, ka istoj. Mole se klubovi da u što skorijem roku izmire svoja dugovanja kako bi mogli da steknu uslove za izdavanje odobrenja/dozvole za takmičarsku sezonu 2019/2020. Izmirenje dugovanja po svim osnovama, je uslov za dobijanje odobrenja/dozvole za takmičenja. Rok za predaju dokumentacije je pomeren do 1. juna 2019. godine. Tabela sa dugovanjima se nalazi u prilogu.

U skladu sa kalendarom aktivnosti selektivnog pogona КSS za 2018/2019. godinu, za Regione Istočna Srbija i Južna Srbija  održaće se turnir regiona КSS u Кragujevcu 24. do 26.05.2019. god za 2005 godište.

Takmičarska komisija KSS je dostavila Završne tabele seniorskih liga KSS u sezoni 2018/2019. Tabele se nalaze u prilogu.

Pripreme U18 reprezentacije Srbije za učešće na Evropskom prvenstvu u Volosu (Grčka), od 27. jula do 04. avgusta 2019. godine, počeće 17. juna 2019. godine. Okupljanje igrača je predviđeno za 17.jun u 09.00 časova na parkingu kod hale ``Aleksandar Nikolić`` u Beogradu. Spisak pozvanih igrača se nalazi u prilogu.

U prilogu se nalaze liste sudija koje su položile za zvanje 3x3 sudije na svim turnirima koje organizuje Košarkaški savez Srbije.

U skladu sa kalendarom aktivnosti selektivnog pogona КSS za 2018/2019. godinu,  za Region Istočna -Južna Srbija, održaće se turnir regiona КSS u Кragujevcu 24.-26.05.2019. za 2005. godište.

Kancelarija RKS istočna Srbija objavljuje Saopštenje broj 2 za takmičenje 3. MRL istok koje se vodi iz iste. Saopštenje se nalazi u prilogu.

 U skladu sa kalendarom aktivnosti selektivnog pogona КSS za 2018/2019 godinu, za Region Istočna Srbija, održaće se turnir regiona КSS u Кragujevacu 17./18./19.05.2019. godine za 2006 godište.

U prilogu se nalazi prijava za učešće na četvrti ovosezonski minibasket festival koji se održava u Zaječaru 19. maja 2019. godine. Molim vas da svoje prijave pošaljete najkasnije do 13. maja na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. .

Takmičarska komisija KSS je dostavila Odluke o nadležnostima delegiranja kao i vođenja takmičenja. Odluke su u prilogu.

U Nišu, OŠ Dušan Radović, 26. maja 2019. godine, u terminima od 12.00 do 18.00 časova, održaće se Drugi savezni trening za košarkašice. Dopis sa detaljnijim obaveštenjima, spisak trenera i spisak pozvanih igračica, nalaze se u prilogu.

U skladu sa kalendarom aktivnosti selektivnog pogona КSS za 2018/2019 godinu za Region Istočna -Južna Srbija, održaće se turnir regiona КSS u Кragujevacu od 17.do 19.05.2019 za 2006. godište i od 24. do 26.05.2019. za 2005. godište. Shodno tome, održaće se trening u Nišu u OŠ „ Duško Radović“ u SUBOTA 11.05.2019 u terminu: 

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje licence ekipa koje učestvuju u takmičenju 3. MRL istok. Licence su u prilogu.

U prilogu se nalazi adresar službenih lica za takmičenje 3. MRL istok u sezoni 2019/2020.

Kancelarija RKS istočna Srbija objavljuje Saopštenje broj 1 za takmičenje 3. MRL istok koje se vodi iz iste. Saopštenje se nalazi u prilogu.

Upravno odbor KSS je dostavio odluke sa sednice održane 19. aprila 2019. godine. Odluke su u prilogu.

Takmičarska komisija KSS je dostavila konačne odluke redovnog aprilskog prelaznog roka. Odluke se nalaze u prilogu.

Komesar 3. MRL istok takmičenja u sezoni 2019/2020 je dostavio Zapisnik sa sastanka klubova koji je održan pred početak takmičenja. Zapisnik se nalazi u prilogu.

Sudijska komisija KSS je dostavila poziv za dodatno testiranje službenih lica za sva 3x3 takmičenja u organizaciji Košarkaškog saveza Srbije. Službena lica su u obavezi da do 10. maja 2019 na mail Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. dostave potvrdu dolaska ili sprečenosti dolasku. Poziv kao i prijava za testiranje su u prilogu.

U prilogu se nalazi potrebna dokumentacija za Turnir regiona 2006 u Kragujevcu ( Dopis sudijama, Delegiranje, Lista sudija za turnir kao i Pravila U15 i U14 ). Sudije moraju do PONEDELJKA 06.05.2019. do 12.00 časova da potvrde prijem maila i delegiranje na mail Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. .

U prilogu se nalazi potrebna dokumentacija za Turnir regiona 2005 u Kragujevcu ( Dopis sudijama, Delegiranje, Lista sudija za turnir kao i Pravila U15 i U14 ). Sudije moraju do PONEDELJKA 06.05.2019. do 12.00 časova da potvrde prijem maila i delegiranje na mail Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. .

 Sudijska komisija KSS je dostavila Poziv za polaganje kandidata za zvanje Regionalni i Nacionalni sudija. Kandidati moraju do PONEDELJKA 06.05.2019. do 12.00 časova da potvrde dolazak na seminar. Poziv i lista kandidata se nalaze u prilogu. Materijal koji može biti od pomoći kandidatima za sticanje zvanja Regionalnog sudije je prosleđen putem maila.

Ovog leta, volontiraj na Evropskom prvenstvu za žene u Zrenjaninu, Nišu i Beogradu. Košarkaški savez Srbije i FIBA Evropa, kao organizatori #EuroBasketWomen 2019, pozivaju sve zainteresovane kandidate da se prijave za učešće i budu volonteri na predstojećem Evropskom prvenstvu za žene koje se od 27. juna do 7. jula održava u Srbiji.

Nakon uspešne organizacije „Trenerskih dana Borivoje Cenić“ u 2018. godini, očekuje nas i tradicionalna, sedamnaesta po redu, Beogradska Trenerska Klinika (BCB 2018). Klinika će se po prvi put održati u hali „Ranko Žeravica“ od 30.6.2018. do 01.07.2018. godine.

Delegat turnira na regionima Istočna i Južna Srbija je dostavio IZMENU delegiranje sudija za Prvenstveni turnir A kategorije 3x3 koji se održava u Nišu 3. juna 2018. godine na Trgu kralja Milana. Otkaz delegiranja je NAJKASNIJE DANAS do 20.00 časova ISKLJUČIVO putem maila. Delegiranje je u prilogu.

Delegat turnira na regionima Istočna i Južna Srbija je dostavio delegiranje sudija za Prvenstveni turnir A kategorije 3x3 koji se održava u Nišu 3. juna 2018. godine na Trgu kralja Milana. Delegiranje je u prilogu.

Regionalni košarkaški savez "Istočna Srbija" već tradicionalno, petu godinu uzastopno, organizuje "3x3" turnir u sistemu Košarkaškog saveza Srbije. Turnir će ponovo biti organizovan u samom centru grada Niša, na Trgu kralja MIlana. Zakazan je za 3. jun sa početkom od 10 časova. 
"3x3" Niš je satelit turnir, odnosno vodi na "FIBA Challenger" u Limasol (Kipar), koji je na programu 16. juna . Na njemu učestvuje 16 ekipa iz celog sveta, a nagradni fond je 20.000 hiljada dolara!!! Šampionu Niša biće plaćeni svi troškovi od strane Košarkaškog saveza Srbije, a tu je ukljucena i FIBA kotizacija od 1.000 evra i avionske karte, komplet za celu ekipu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje Saopštenje broj 4 za Letnju seniorsku ligu 2018. Saopštenje se nalazi u prilogu.

U prilogu objavljujemo poziv za pristupanje radnjama za dobijanje dozvole za sezonu, shodno Zakonu o sportu.

U prilogu objavljujemo azuriran deo materijala za izdavanje dozvole za sezonu, koji je objavljen u subotu 26. maja 2018.

 

Komisija KSS za izdavanje dozvole za sezonu objavljuje set dokumenata neophodnih za izdavanje dozvole za sezonu klubovima Nacionalnih takmičenja u ingerenciji KSS (1.ŽLS, 2.ŽLS i 2.MLS) kao i prijavu za odobrenje učešća u takmičenjima (1.MRL, 2.MRL, 3.MRL i MK bez seniora) za sezonu 2018/19.

Takmičarska komisija KSSa je dostavila Odluke sa sadnice UO KSS održane 23. maja 2018. godine. Odluke se nalaze u prilogu.

Takmičarska komisija je dostavila završne tabele zimskih seniorskih liga KSSa. Tabele su u prilogu.

U Beogradu će se 17. juna 2018.godine održati drugo po redu 3x3 Prvenstvo Srbije pod nazivom  „ADA WOMEN’S CHALLENGE“. Poziv za učešće na turniru se upućuje školama košarke i klubovima svih nivoa takmičenja iz cele Srbije, prijava za učešće na turniru je otvorenog tipa. Pravo učešća na takmičenju imaju sledeće kategorije: 

U nedelju 03.06.2018. u Svrljigu , održaće se trinaesti po redu Mini-basket festival. Festival će trajati od 10 do 17h u Balon sali. Pozivamo sve zainteresovane klubove da svoje selekcije prijave na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. i Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. najkasnije do srede 30.maja do 15.00 časova (prijava data u prilogu). Za sve dodatne informacije:

Nikola Ivković 065/22-77-666 

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje Saopštenje broj 3 za Letnju seniorsku ligu 2018. Saopštenje se nalazi u prilogu.

Jedan od najboljih trenerskih seminara u Evropi i ove godine će biti održan u Beogradu i to 30. juna i 01. jula 2018. godine u Hali Sportova “Ranko Žeravica”  na Novom Beogradu (Pariske komune 20, Novi Beograd, http://www.halasportova.rs/kontakt ) u organizaciji Udruženja košarkaških trenera Srbije. Ni ovoga puta sjajni predavači neće izostati – ugostićemo eminentnog američkog, evropskog i domaćeg trenera.

15. Međunarodni minibasket festival "Ranko Žeravica" – Kikinda održaće se u Kikindi u sportskoj hali "Jezero" od 2-3. juna 2018.godine. Pravo učešća imaju dečaci i devojčice rođeni 2007.godine i mlađi. Igra se na tri terena, na koševima visine 2,60 m i loptama veličine broj 5. Za vreme festivala biće organizovan seminar za trenere: "OD MINIBASKETA DO KOŠARKE".

Obaveštavamo Vas da će se XI Mini basket festival „BIN Zaječar 2018“ održati 26. i 27.maja 2018.godine na otvorenim terenima Popova plaža u Zaječaru. Pravo učešća imaju devojčice i dečaci rođeni 2007 .godine i mlađi. Molimo zainteresovane ekipe i klubove da se što pre jave, a broj ekipe koje jedan klub može da prijavi nije limitiran. Prijave za učešće slati na email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. , a možete se prijaviti i putem telefona 060 1342664 (Neša).

U skladu sa kalendarom aktivnosti selektivnog pogona KSS za 2017./2018. godinu za Region Istočna - Južna Srbija održaće se turnir regiona KSS Kragujevac, 25. do 27. maja 2018. za 2004. godište. Polazak igrača Južne Srbije 25. maja 2018. ( petak ) u 9.00 časova, ispred Sajmišta, a polazak igrača Istočne Srbije u 9.30 časova sa parkinga ispred TEMPA.

Objavljujemo adresar sudija i delegata za sva 3x3 takmičenja u okviru Košarkaškog saveza Srbije. Adresar je u prilogu.

U prilogu se nalazi ispravka spiska turnira 3x3 turnira sa nadležnim delegatima.

U prilogu se nalaze odluke sa sednice Upravnog odbora KSS.

Obaveštavamo vas da će pripreme U18 reprezentacije Srbije za učešće na Evropskom prvenstvu u Letoniji, od 28. jula do 05. avgusta 2018. godine, početi 18. juna 2018. godine. Okupljanje igrača je predviđeno za 18. jun u 10.00 časova na parkingu kod hale ``Aleksandar Nikolić`` u Beogradu, odakle će krenuti na Zlatibor. Spisak pozvanih igrača se nalazi u prilogu.

U prilogu objavljujemo odluku KT KSS, o ponistavanju registracije igraca ANDRIJE GRBOVICA za klub KK VIZURA.

Obaveštavamo vas o svim potrebnim informacijama za RTC Karataš ­2018, sa spiskovima igračica po godištima i spiskom trenera koji će raditi na RTC –u.
• RTC 2018 – ODRŽAĆE SE U PERIODU OD 14. DO 24. JUNA 2018 GOD.
• UZRASNA GODIŠTA SU: 2004 I 2005
• Učesnice će biti smeštene u sportskom kampu Karataš, zavoda za sport i medicinu sporta republike Srbije.

U prilogu se nalazi spisak nadležnih delegata na 3x3 turnirima.

Utakmice 2. kola KK Marinos - KK Trijumf će se odigrati u SC Čair - Hala, 19.05.2018. u 18.30 časova. 

Obaveštavamo Vas da će U16 reprezentacija Srbije odigrati utakmicu sa KK Žarkovo u hali sportova ŽARKOVO u Beogradu, u utorak, 29. maja 2018. godine u 21,00 čas. Okupljanje igrača je predviđeno za 20,00 časova u hali sportova ŽARKOVO. 
Trening će se održati u prepodnevnim satima, u terminu od 12,00 do 13,00 časova, u hali sportova ŽARKOVO (ul. Olimpijskih igara br.14, Beograd, kod Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje na Košutnjaku). Dnevni boravak u hotelu TRIM će biti obezbeđen za igrače koji nisu iz Beograda. Spisak igrača se nalazi u prilogu.

U skladu sa kalendarom aktivnosti selektivnog pogona KSS za 2017/2018godinu za Region Istočna -Južna Srbija, održaće se turnir regiona KSS Kragujevac 25/26/27. maja 2018. za 2004. godište. Shodno tome, održaće se trening u ALEKSINCU u SPORTSKOJ hali u NEDELJU 20. maja 2018. od 10.00 do 12.00 časova. 
Igrači su obavezni da ponesu sportsku opremu (lopta obavezno) i da prisustvuju prozivci najmanje 20 minuta pre zakazanog početka treninga.Prisustvo roditelja treningu je zabranjeno. Spisak pozvanih igrača s enalazi u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje Saopštenje broj 2 za Letnju seniorsku ligu 2018. Saopštenje se nalazi u prilogu.

U prilogu se nalazi saopštenje broj 2 posle odigranog finalnog turnira u kategoriji RKS juniorki. Turnir je održan od 11. do 13. maja u Aleksincu.

Komesar MK RKS finalnih turnira je dostavio Sapštenje broj 2 posle odigranog finalnog turnira u kategoriji juniora koji je održan od 11. do 13. maja u Pirotu. Saopštenje je u prilogu.

Objavljujemo Saopštenje broj 4 finalnog turnira u kategoriji pionira koji je održan od 11. do 13. maja u Beogradu. Saopštenje je u prilogu.

Sjajan praznik košarke, besprekorna organizacija, puna hala dece i budućnosti kao i sećanje na Savu Miletića, je utisak koji nam je domaćin KK Timok upriličio na sebi svojstven način ove nedelje u Hali Kraljevica u Zaječaru, gde je odigran XII po redu minibasket festival. Odigrana je 21 utakmica u periodu od 10-17h u tri uzrasne kategorije (2007., 2008. i 2009./10. godište), u kojima je učestvovalo oko 340 deteta iz 9 klubova a 6 gradova sa regiona RKSIS-a :

Na osnovu člana 40. i 41. Registracionog pravilnika, Komisija za takmičenje KSS donosi drugostepene odluke u aprilskom prelaznom roku. Protiv ovih odluka nije dozvoljena žalba.

Obaveštavamo Vas da će se dvanaesti put po redu mini basket festival MINIBASKETIJADA LESKOVAC održati 19-20.05.2018. godine u Leskovcu u organizaciji Regionalnog košarkaškog saveza Južne Srbija.
Pravo učešća imaju devojčice i dečaci rodjeni 2007. godine i mladji, kao i devojčice i dečaci rođeni 2008.godine i mlađi.
Subota, 19.maj, "rezervisana" je za takmičenje devojčica, dok je nedelja predviđena za nadmetanje dečaka. Svi učesnici festivala dobiće zahvalnice i medalje, a svi klubovi pehare za učešće na festivalu.
Prijava ekipa je putem E mail-a Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli., ili putem telefona 016/212-224.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje licence ekipa koje učestvuju u 3. MRL Istok (Letnjoj seniorskoj ligi) u sezoni 2018./2019. godine. Licence se nalaze u prilogu.

U skladu sa kalendarom aktivnosti selektivnog pogona KSS za 2017/2018. godinu za Region Istočna-Južna Srbija, održaće se turnir regiona KSS - Kragujevac 25-26-27. maja 2018. za 2004. godište. Shodno tome, održaće se trening u LESKOVCU, hala SAJMIŠTE, SUBOTA OD 19.00 DO 20.30 časova. 
Igrači su obavezni da ponesu sportsku opremu (lopta obavezno) i da prisustvuju prozivci najmanje 20 minuta pre zakazanog početka treninga. Prisustvo roditelja treningu je zabranjeno. Spisak pozvanih igrača s enalazi u prilogu.

Komesar MK finalnih turnira je dostavio Saopštenje broj 2 posle završenog turnira u konkurenciji pionirki koji je održan u Kladovu. Saopštenje se nalazi u prilogu.

Komesar MK finalnih turnira je dostavio Saopštenje broj 2 sa završenog turnira u Kraljevu u kategoriji kadeta RKS. Saopštenje se nalazi u prilogu.

Sudijska komisija KSS je dostavila poziv sa kriterijumima za ponovno testiranje sludija za 3x3 takmičenje. Testiranje će se održati 19. maja u Kući košarke u Beogradu. U prilogu se pored poziva i kriterijuma, nalazi i upitnik koji je potrebno popuniti i poslati putem maila najkasnije do 11. maja 2018. godine.

Koordinator za 3x3 je dostavio rezultate testiranja sudija koje je održano u Kragujevcu. Spisak sa rezultatima se nalazi u prilogu.

U prilogu se nalazi Saopštenje broj 27 Roda juniorske lige nakon završenog finalnog turnira. 

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje Saopštenje broj 1 za Letnju seniorsku ligu 2018. Saopštenje se nalazi u prilogu.

U prilogu se nalazi Saopštenje broj 1 u konkurenciji juniorki koji se održava od 11. do 13. maja u Aleksincu.

U prilogu se nalazi Saopštenje broj 1 za finalni turnir u kategoriji juniora RKS koji se održava od 11. do 13. maja u Pirotu.

Komesar MK finalnih turnira je dostavio Saopštenje broj 3 u konkurenciji pionira. Saopštenje je u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje adresare klubova, sudija i delegata za 3. MRL Istok. Adresari se nalaze u prilogu.

U prilogu se nalazi jedini važeći daljinar koji se koristi za obračun putnih troškova lužbenih lica na utakmicama 3 . MRL Istok.

Komesar 3. MRL Istok dostavio je Zapisnik sa sastanka klubova koji je održan 04.05.2018. godine kao i raspored tekmičenja. Zapisnik i raspored se nalaze u prilogu.

Na zahtev Takmičarske komisije KSS, urađen je i dostavljen Izveštaj 2 ŽLS Jug B na kraju sezone. Izveštaj je u prilogu.

Na zahtev Takmičarske komisije KSS, urađen je i dostavljen Izveštaj 1 MRL Istok na kraju sezone. Izveštaj je u prilogu.

Sudijska komisija KSS je dostavila listu sudija za turnir regiona za dečake 2004. godište koji se održava u Kragujevcu. Lista sudija, satnica i delegiranja, pravila igre za pionire, se nalaze u prilogu.

Objavljujemo delegiranje službenih lica za polufinalne utakmice, utakmicu za 3.mesto i finalnu utakmicu Finalnog turnira Roda JLS. Delegiranje je u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje saopštenje broj 23 za takmičenje Regionalna liga koje se vodi iz iste. Saopštenje je u prilogu.

U prilogu objavljujemo poziv za polaganje za zvanje Nacionalni i Regionalni sudija kao i listu kandidata. Sudije su dužne da na imejl Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.  potvrde dolazak na seminar najkasnije do ponedeljka 07.05.2018 godine do 12,00 časova.

U nedelju 13.05.2018. u Zaječaru , održaće se dvanaesti po redu Mini-basket festival. Festival će trajati od 10 do 17h. Pozivamo sve zainteresovane klubove da svoje selekcije prijave na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. i Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. najkasnije do srede 09.maja do 15.00 časova (prijava data u prilogu). Za sve dodatne informacije:
Nikola Ivković 065/22-77-666

U prelepoj Soko Banji je u nedelju odigran jedanaesti po redu Mini-basket festival i prvi događaj tog tipa u Soko Banji, gde je 500-tina dece učinilo ovaj festival najmasovnijim do sada.

Komesar MK finalnih turnira je dostavio termine i delegiranja za finalni turnir Roda jedinstvene juniorske lige. Delegiranja se nalaze u prilogu.

Komesar finalnih MK turnira je dostavio saopštenje sa završnog turnira Triglav ženske kadetske lige koji je održan u Beogradu. Saopštenje je u prilogu.

Komesar finalnih turnira MK je dostavio saopštenje u konkurenciji kadeta RKS za finalni turnir koji se održava u Kraljevu. Saopštenje sa učesnicima, terminima i službenim licima se nalazi u prilogu.

Komesar finalnih turnira je dostavio Saopštenje broj 2 u konkurenciji pionira sa rezultatima polufinalnih i terminima i učesnicima finalnog turnira. Saopštenje se nalazi u prilogu.

Mini basket festival u Kragujevcu predviđen je za decu 2006. godište i mlađe. Festival će se održati u sportskoj hali i otvorenim terenima hotela Šumarice 10.juna 2017.godine. Prijave za učešće možete slati na sledeću email adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. . Detaljnije informacije možete takođe dobiti putem upita na navedeni email ili putem telefona 064 1251423 (Srećko Otović – predsednik kluba). Prijave za učešće ekipa na Festivalu se primaju do petka 09.juna 2017.godine.
Početak takmičenja je planiran za 10:00 časova 10.juna, kada bi sve ekipe trebalo da budu sportskoj hali hotela “Šumice”

Komesar Jedinstvene RODA juniroske lige Srbije je dostavio izmene u vidu službenih lica za prvi dan turnira i satnice utakmica za drugi i prvi dan odigravanja. Saopštenje sa izmenama se nalazi u prilogu.

RKS Istočna Srbija objavljuje izveštaj posle odigrane Regionalne lige. Izveštaj je u prilogu.

Kancelarija RKS IStočna Srbija objavljuje završne izveštaje Kvalitetne lige i II stepena. Izveštaji se nalaze u prilogu.

Utakmica 6. kola broj 9223 KK Pirot 2 - KK Fair Play koja je trebalo da se igra u subotu 03.05.2017. godine u 18.00 časova u Pirotu, pomerena je za dva sata i sada je termin početka utakmice 16.00 časova u Pirotu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija vas obaveštava da će seminar za NOVE DELEGATE u sezoni 2017/2018 biti održan u subotu 03. juna 2017. od 10.00 do 14.00 časova u prostorijama RKSIS u Nišu, Obrenovićeva 10/3.

Finalni turnir Roda juniorske Jedinstvene lige Srbije, u organizaciji KK Crvena Zvezda, odigrava se od 02. do 04. juna 2017. godine u Železnik, ul. Stjepana Supanca 15a. Saopštenje sadrži delegiranje za prvi dan turnira a ostala dva dana biće naknadno delegirana.

U Dimitrovgradu, u SC Park, ul. Teslina bb, se od 26. do 28. maja 2017. godine održao Finalni turnir kadeta - Triglav. Saopštenje sa konačnim rezultatima se nalazi u prilogu.

Utakmica 6. kola broj 9221 KK Babišnica - KA Mladost koja je trebalo da se igra u nedelju 04.05.2017. godine u 16.30 časova u Babušnici, pomerena je za SUBOTU 03.05.2017. godine u 16.30 časova u Babušnici

Kancelarija RKS Istočna Srbija odbjavljuje Saopštenje broj 5 za Letnju seniorsku ligu 2017. Saopštenje se nalazi u prilogu.

U NEDELJU 04.juna u Zaječaru, u SC Kraljevica, održaće se sedmi po redu Mini-basket festival. Festival će trajati od 10 do 17h. Pozivamo sve zainteresovane klubove da svoje selekcije prijave na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. najkasnije do srede 31.maja do 15.00 časova (prijava data u prilogu). Za sve dodatne informacije:

U subotu 20. maja, na sportsko-rekreativnom centru “Pastirište“ u Svrljigu, održan je šesti po redu ovogodišnji Mini-basket festival u organizaciji KK Svrljig, a uz tehničku podršku Regionalnog košarkaškog saveza Istočna Srbija.

U Kikindi će se održati 14. međunarodni minibasket festival "Ranko Žeravica", u sportskoj hali "Jezero" 3. i 4. juna 2017.godine. Pravo učešća imaju dečaci i devojčice rođeni 2006.godine i mlađi.

Udruženje košarkaških trenera Srbije objavljuje imena predavača koji su potvrdili svoje učešće na Beogradskoj košarkaškoj klinici 2017. Nakon potvrda koje smo imali od Duška Vujoševića i Filipa Mihajlovića, treneri Joan Plaza i Dennis Felton potvrdili su svoje učešće kao predavači.

Objavljujemo Saopstenje broj 4 sa Finalnog MK turnira KSS u kategoriji U19 JUNIORKI 98 - kvalitetna medjuregionalna liga. Turnir se odigrao od 18. do 21. maja 2017. godine u hali sportova, ul. Ibarski kej BB u u Kraljevu. Saopštenje je u prilogu.

Objavljujemo Saopstenje broj 2 sa Finalnog MK turnira KSS u kategoriji U17 KADETI 2000  - kvalitetna medjuregionalna liga. Turnir se odigrao od 19. do 21. maja 2017. godine u velikoj sali Spensa, ul. Sutjeska 2 u Novom Sadu. Saopštenje je u prilogu.

U prilogu se nalaze FIBA pravila 2016. - pregled, Pravila 2017 - tumačenja i Pravila igre 2017 - tekst za 3 x 3. 

U skladu sa kalendarom aktivnosti selektivnog pogona KSS za 2016/2017 godinu za regione, Istočna Srbija i Južna Srbija 2003. godište, održaće se turnir regiona KSS, Kragujevac od 26. do 28.maja 2017.godine.
Polazak igrača regiona Istočna Srbija je sa parkinga TEMPA Niš u petak 26.maja 2017. godine u 10.00 časova. Igrači su obavezni da do četvrtka 25.maja 2017. potvrde svoje učešće u reprezentaciji regionalnom stručnom saradniku Mariu Mihajloviću na tel.063/1077655,i regionalnom stručnom saradniku Ivanu Zdravkoviću na tel.066/8777677.
Spisak pozvanih igrača se nalazi u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija odbjavljuje Saopštenje broj 4 za Letnju seniorsku ligu 2017. Saopštenje se nalazi u prilogu.

U Dimitrovgradu, u SC Park, ul. Teslina bb, se od 26. do 28. maja 2017. godine održava Finalni turnir kadeta - Triglav. Saopštenje sa terminima i delegiranjima službenih lica se nalazi u prilogu.

Objavljujemo sve potrebne informacije za RTC Karataš ¬2017,  sa spiskovima igračica po godištima i spiskom trenera koji će raditi na RTC –u. RTC 2015 – ODRŽAĆE SE U PERIODU OD 12. DO 22. JUNA 2017 GOD. UZRASNA GODIŠTA SU 2002, 2003 I 2004. Godište 2002. ima trening od 17. - 22.juna 2017.godine, 2003. od 12. - 22.juna 2017.godine, 2004. od 12. - 22.juna 2017. godine.

Objavljujemo Saopstenje broj 2 sa Finalnog MK turnira KSS u kategoriji U19 JUNIORI 98 - kvalitetna medjuregionalna liga. Turnir se odigrao od 12. do 14. maja 2017. godine u hali gimanzije Isidora Sekulić, ul. Vladike Platona 2 u Novom Sadu. Saopštenje je u prilogu.

U prilogu se nalazi Saopštenje broj 3 za finalni turnir u kategoriji pionira koji se održao od 12. do 14. maja 2017. godine u Beogradu, Železnik. 

Jedan od najboljih trenerskih seminara u Evropi i ove godine će biti održan u Beogradu i to 24. i 25. juna 2017.godine u Centru za kulturu i sport “Šumice” Ustanička 125/1, Beograd u organizacii Udruženja košarkaških trenera Srbije. Ni ovoga puta sjajni predavači neće izostati.

Međunarodni mini basket festival „Popova plaža“ održava se već 10.put u Zaječaru, a ove godine biće održan 27. i 28.maja na terenima Sportskog centra „Popova plaža“.Pravo učešća na Festivalu imaju devojčice i dečaci rođeni 2006.godine i mlađi (turnir se organizuje u kategorijama 2006, 2007. i 2008.godišta).
Prijave za ušečće na turniru se mogu slati do 24.maja 2017.godine na email adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli., ili se direktno ekipe mogu prijaviti na sledeće telefone 019/421-510 (kancelarija kluba KK Bin Zaječar) i 060/1342664 (Nebojša Nikolić)
Napomena: u slučaju lošeg vremena (kiše) igraće se u salama Gimnazije i Tehničke škole.

Gradska opština Pantelej uz podršku Košarkaškog saveza Srbije, Regionalnog košarkaškog saveza Istočne Srbije, Košarkaškog saveza Grada Niša, Kancelarije za mlade grada Niša i donatora iz reda društveno odgovornih kompanija koje posluju na niškom području, po drugi put zaredom organizuje Humanitarni turnir u basketu „3X3“, u subotu 27.maja 2017. godine, sa zvaničnim otvaranjem u 10 časova.

U skladu sa kalendarom aktivnosti selektivnog pogona KSS za 2016/2017 godinu za Region Istočna Srbija i Južna Srbija 2003.godište održaće se turnir regiona KSS-Kragujevac 26.,27. i 28. maja 2017. godine. Shodno tome, održaće se trening u OŠ Dušan Radović - Niš, u NEDELJU 21.maja 2017. u terminu od 14.00 do 15.30 časova.

Regionalni košarkaški savez Istočne Srbije (RKSIS) poziva sve zainteresovane kandidate da se do PETKA 26.05.2017. godine prijave za seminar za NOVE delegate u sezoni 2017/2018. 
Prijava se podnosi popunjavanjem Upitnika o ličnim podacima delegata koji je dat u prilogu. Popunjeni upitnik se dostavlja na mejl RKSIS: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. .
Dužnost delegata na utakmicama u nadležnosti RKSIS mogu da obavljaju bivši igrači, treneri, sudije i košarkaški radnici, koji uspešno prođu postupak edukacije i licenciranja. Donja starosna granica za obavljane dužnosti delegata iznosi 25 godina. 

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje dopunjenu licencu KK Leda iz Knjaževca za Letnju seniorsku ligu u delu službenog predstavnika. Licenca je u prilogu.

U skladu sa kalendarom aktivnosti selektivnog pogona KSS za 2016/2017 godinu za Region Istočna Srbija za 2004. godište, održaće se turnir regiona KSS-Kragujevac 19.,20. i 21.05.2017.
Polazak igrača je ispred SC Čair Niš u PETAK, 19.05.2017.u 08.00 časova. Igrači su obavezni da do SREDE 17.05.2017. potvrde svoje učešće u reprezentaciji regionalnom stručnom saradniku Mariu Mihajloviću na tel.063/1077655

U prilogu se nalazi saopštenje za Finalni MK KSS turnir u konkurenciji U17 KADETI 2000 - međuregionalni. Turnir se održava od 19. do 21. maja 2017. godine u Novom Sadu, velika sala Spensa, ulica Sutjeska broj 2.

Kancelarija RKS Istočna Srbija odbjavljuje Saopštenje broj 3 za Letnju seniorsku ligu 2017. Saopštenje se nalazi u prilogu.

U prilogu se nalazi Saopštenje broj 2 sa finalnog turnira u kategoriji pionirki koji je održan od 04. / 07. maja 2017. godine u Kladovu. Pobednice turnira a samim tim i najbolje pionirke u Srbiji je ekipa Titela iz Titela.

Sudijska komisija KSS je dostavila delegiranje sudija koji sude Turnir regiona za 2004. godište. Turnir se održava od 19. - 21. maja 2017. godine u Kragujevcu. Delegirane sudije su u obavezi da svoje delegiranje potvrde najkasnije do PONEDELJKA 15. maja 2017. godine do 12.00 časova na mail Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. .Sve potrebne informacije se nalaze u prilogu kao i na linku http://www.rksis.rs/attachments/article/507/pravilau15u14-izmenazonskaodbranaiblokada3920020150409123118.pdf .

U SUBOTU 20.maja u Svrljigu, na otvorenim terenima, održaće se šesti po redu Mini-basket festival. Festival će trajati od 10 do 17h. Pozivamo sve zainteresovane klubove da svoje selekcije prijave na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. najkasnije do srede 17.maja do 15.00 časova (prijava data u prilogu). Za sve dodatne informacije:

U prilogu se nalazi Saopštenje broj 2 za finalni turnir u kategoriji pionira koji se održava od 12. do 14. maja 2017. godine u Beogradu, Železnik. Izmena je u terminu odigravanja utakmice i dvojici službenih lica.

Kancelarija RKS Istočna Srbija odbjavljuje Saopštenje broj 2 za Letnju seniorsku ligu 2017. Saopštenje se nalazi u prilogu.

U Kragujevcu se i ove godine održavaju Turniri regiona za igrače rođene 2003. i 2004. godine. Turnir za igrače 2003. godišta je zakazan za 26. do 28. maj 2017. godine a za 2004. godište od 19. do 21. maja 2017. godine.

Kancelarija RKS Istočna Srbija jos jednom obaveštava službena lica sa svog regiona o promeni sistema slanja rezultata posle utakmice na zvanični sajt KSS. Do 31. maja 2017. godine, važiće i stari i novi način slanja a po isteku datog roka, prelazi se na nov način. Sva potrebna obaveštenja možete pronaći na linku: http://www.takmicenje.kss.rs/2017/05/novi-nacin-unosenja-rezultata/ .

Komesar 2 ŽLS Jug B je dostavio izveštaj za Takmičarsku komisiju za sezonu 2016./2017. godinu. Izveštaj sa svim potrebnim podacima se nalazi u prilogu.

Komesar 1 MRL Istok je dostavio izveštaj za Takmičarsku komisiju za sezonu 2016./2017. godinu. Izveštaj sa svim potrebnim podacima se nalazi u prilogu.

U prilogu se nalazi saopštenje za Finalni MK KSS turnir u konkurenciji U15 PIONIRI 2002. Turnir se održava od 12. do 14. maja 2017. godine u Beogradu, hala FMP Arena, ul. Stjepana Županca 15a, Železnik.

Objavljujemo Saopstenje za Finalni MK turnir KSS u kategoriji U19 JUNIORI 98 - kvalitetna medjuregionalna liga. Turnir se odigrava od 12. do 14. maja 2017. godine u hali gimanzije Isidora Sekulić, ul. Vladike Platona 2 u Novom Sadu. Saopštenje je u prilogu.

Objavljujemo novo Saopstenje za Finalni MK turnir KSS u kategoriji U19 JUNIORKE 98 u kom su promenjeni termini utakmica i dodato nova hala odigravanja utakmica, Hala sportova, Ibarski kej bb, Kraljevo. Saopštenje je u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija odbjavljuje Saopštenje broj 1 za Letnju seniorsku ligu 2017. Saopštenje se nalazi u prilogu.

U prilogu maila se nalazi zapisnik sa sastanka klubova kao i  raspored sa šiframa i datumima odigravanja utakmica u Letnjoj seniorskoj ligi 2017.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje licence ekipa koje učestvuju u Letnjoj seniorskoj ligi u sezoni 2017./2018. godine. Licence se nalaze u prilogu.

U prilogu se nalazi kalendar svih turnira 3x3 koji se igraju na teritoriji Srbije sa obeležjem turnira prve kategorije.

Fiba pravila igre 3x3 koja važe od 2015. godine možete naći u prilogu.

Košarkaški savez Srbije je dostavio adresar službenih lica koja vam stoje na raspolaganju za sve nedoumice vezane za organizaciju i održavanje 3x3 turnira na teritoriji Srbije. Adresar se nalazi u prilogu.

Košarkaški savez Srbije je dostavio uslove organizacije kao i prohodnost turnira koji se organizuju u ovoj godini. Kalendar turnira, adresar službenih lica kao i propozicije i obrazac zapisnika možete naci na sledećim linkovima sajta RKS IS.

http://www.rksis.rs/8-informacije/540-3x3-kalendar-za-2017-godine-04-05-2017

http://www.rksis.rs/seniorska-takmicenja/1-mrl-istok/adresari/538-3x3-adresar-slizbenih-lica-04-05-2017

http://www.rksis.rs/dokumenta/pravilnici/539-3x3-fiba-pravila-igre-04-05-2017

http://www.rksis.rs/dokumenta/obrasci/68-obrazac-zapisnika-za-basket-3x3-17-08-2016

 

Novi termin za održavanje seminara za postojeća i NOVA službena lica, koji je prvobitno bio zakazan za 04. maj 2017. godine a potom ODLOŽEN, je zakazan za ČETVRTAK 11. maj 2017. godine u Press sali hale Ćair u terminu od 17.00 do 20.30 časova. ( http://www.rksis.rs/8-informacije/530-obavestenje-27-04-2017 )

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje saopštenje broj 21 za takmičenje Regionalna liga koje se vodi iz iste. Saopštenje je u prilogu.

U prilogu se nalazi daljinar koji je jedini važeći za putovanja na utakmice u okviru Letnje seniorske lige 2017. godine.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje adresare klubova, sudija i delegata za Letnju seniorsku ligu 2017. godine. Adresari se nalaze u prilogu.

Sudijska komisija KSS obaveštava da je ukupno stiglo 38 prijava za kandidate za sticanje zvanja Nacionalni i Regionalni sudija. Deo ispita, test provere fizičke sposobnosti i test iz poznavanja Pravila igre biće održan u nedelju 04.06.2017. u Beogradu. Molim vas da iskoristimo priliku da ovog dana održimo zajednički sastanak SK KT KSS sa Regionalnim koordinatorima i iskoristimo priliku da ostvarimo lični uvid u svakog kandidata. Pored toga vas molim da proverite da svaki kandidat iz vašeg RKS ima uredan lekarski pregled ne stariji od 6 meseci od dana održavanja testiranja i to potvrdite zajedno sa vašim dolaskom na sastanak na emil Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. najkasnije do petka 05.05.2017. Satnica aktivnosti i poziv za sastanak će biti blagovremeno dostavljeni. U prilogu možete naći liste prijavljenih kandidata.

U prilogu se nalaze prvostepene odluke redovnog aprilskog prelaznog roka za igrače Letnje seniorske lige koje je dostavila Takmičarska komisija KSS.

U prilogu objavljujemo FIBA obrazac zapisnika za Basket 3x3. 

RKS Istočna Srbija objavljuje daljinar za takmičenje 2 ŽLS Jug B koje se vodi iz kancelarije Istočne Srbije. Daljinar je u prilogu.

RKS Istočna Srbija objavljuje daljinar koji se koristi za takmičenje 1 MRL Istok koje se vodi iz kancelarije Istočne Srbije. Daljinar je u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje adresare službenih lica i klubova koji učestvuju u MK takmičenju na regionu Istočne Srbije. Adresari su u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje adresare službenih lica i klubova 1 MRL Istok koja se vodi iz kancelarije. Adresari su u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje Disciplinski pravilnik KSS po kome se izriču disciplinske mere na teritoriji koja je pod okriljem KSS. Pravilnik je u prilogu.

Takmičarska komisija KSSa je dostavila pravilnike o sudijama i delegatima, pravilnik o ispitima i kategorizaciji sudija, kao i pravilnik o ponašanju službenih lica. Pravilnike još jednom objavljujemo.

Kancelarija RKS Istočna Srbija još jednom objavljuje obrazac pristupnice koji se koristi za prelazne rokove kao i za prvi upis igrača. Da bi obrazac bio važeći mora biti popunjen, potpisan i pečatiran. Na obrascu mora biti zalepljena slika igrača.U prilogu se nalazi i obrazac dvojni prelazak.

RKS Istočna Srbija objavljuje izveštaj komesara o takmičenju 2ŽLS Jug B koje se vodi iz kancelarije RKSIS. Izveštaj je u prilogu.

RKS Istočna Srbija objavljuje izveštaj takmičenja o odigranoj 1MRL Istok koja se vodi iz kancelarije RKSIS. Izveštaj je u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje licence ekipa koje se takmiče u Letnjoj seniorskoj ligi Istok u sezoni 2016. Licence se nalaze u prilogu.

RKS Istočna Srbija objavljuje potrebne obrasce i uputstvo za kontrolu sudija na seniorskim utakmicama. Delegati obrasce mogu preuzeti u prilogu.

Objavljujemo sve obrasce koji su potrebni za odigravanje utakmice. Obrasci se nalaze u prilogu.

U prilogu se nalaze FIBA pravila, FIBA tumačenja, Pavila basket 3x3, koja su prevedena sa engleskog na srpski jezik i koja su trenutno jedino važeća. 

U prilogu se nalaze FIBA pravila, tumačenja, pravila basketa 3x3,izmena pravila igre za U14 i U15, sankcionisanje "flopinga",koja su prevedena sa engleskog jezika.