U subotu 20. maja, na sportsko-rekreativnom centru “Pastirište“ u Svrljigu, održan je šesti po redu ovogodišnji Mini-basket festival u organizaciji KK Svrljig, a uz tehničku podršku Regionalnog košarkaškog saveza Istočna Srbija.

 Pod pokroviteljstvom opštine Svrljig organizovan je Mini-basket festival, po prvi put u Svrljigu, tako da je ovo bio svojevrsni praznik košarke u Svrljigu, a KK Svrljig i opština Svrljig su se još jednom pokazali kao odlični domaćini i organizatori sportskih manifestacija.
Utakmice, koje nisu imale takmičarski značaj, su odigrane istovremeno na dva terena prilagođenih uzrastu mališana. Koševi su bili postavljeni na visini 2.60m, a utakmice su igrane loptom broj 5. Rezultat je bio u drugom planu, jer su na Festivalu svi pobednici. Organizatori Festivala su svoj deci učesnicima obezbedili medalje, vode i diplome.
Učesnici festivala u Mini-baksetu, kako deca tako i treneri, zadovoljni su organizacijom festivala. Deca su srećna jer se druže sa svojim vršnjacima, a treneri su istakli važnost učestvovanja na ovakvim takmičenjima gde su svi pobednici i gde se deca ustvari igraju košarke, a ne takmiče.
Manifestacija je okupila 9 klubova sa regiona istočne Srbije (KK Mladost, KK Negotin, KK Leda, KK Basket Bor, KK Naisus, OKK Junior, KK Trijumf, KK Svrljig i KK Hajduk Veljko), koji su nastupili sa oko 25 selekcija, u tri uzrasne kategorije (2006., 2007. i 2008/09. godište). Na dva paralelna terena, od 10 do 17 časova, odigrano je oko 30 utakmica u kojima je učešće uzelo oko 300 dečaka i devojčica.
Festival je otvorio narodni poslanik Milija Milteić, rekavši da je prijatno iznenađen brojem ekipa i brojem dece koja učestvuju na ovom Festivalu. 
„Zahvaljujem se treneru Igoru Radivojeviću na entuzijazmu, predanosti košarci i organizaciji. Svoj deci želim da se lepo provedu i da svi pobede, rekao je Miletić.“
Galeriju slika možete pogledati u galeriji sajta, na linku http://www.rksis.rs/galerija/576-vi-minibasket-festival-svrljig-20-05-2017 .

koordinatori Mini-basket festivala
Bojan Golubović, Nikola Ivković, Dušan Vasić