U nedelju 14.maja 2023.godine, u Boljevcu održan je 25. po redu minibasket festival, drugi po redu u ovoj godini. Festival je održan u sportskoj hali u Boljevcu u organizaciji košarkaškog kluba „Rtanj“ i Regionalnog košarkaškog saveza Istočna Srbija.
Na festivalu učešće je uzelo oko 200 dečaka i devojčica različitih uzrastnih kategorija od 2012. do 2016. pa i mlađeg godišta iz sledećeh 7 klubova sa našeg regiona: KK „Svrljig“ Svrljig,  KK „Rtanj“ Boljevac, KK „Bin“ Zaječar, KK „ Leda“Кnjaževac , KK „Timok“ Zaječar, KK “Rudar 1903” iz Bora i  КК “Basketbor” iz Bora.

Odigrana je 21 utakmica a sam turnir se odigrao na tri paralelna terena koji su bili obeleženi trakama i fizički odvojeni, dok su koševi bili postavljeni na visinu od 2,60 – 2,85 metara,kako bi naši najmlađi takmičari mogli najbolje da osete čari košarkaške igre.
Tokom turnira predstavnici regionalne sudijske organizacije radili su na edukacji novih sudija i pomoćnih sudija iz Zaječara i Niša , što je od strane klubova pozdravljeno i podržano da se sa edukaciom nastavi i na budućim turnirima.
Sve učesnike je pozdravio organizator iz kluba КК Rtanj, Pavlović Ivan, a Кoordinatori Minibasket festivala, Dušan Vasić  i Miloš Avramović, su zajedno sa predstavnicima КК Rtanj i sudijama i pomoćnim sudijama, uručili medalje i diplome svim učesnicima. Za svu decu učesnike turnira organizator je obezbedio kroasane. Кao i do sada,  RКSIS je organizatoru dodelio deset lopti broj 5. Za celokupnu organizaciju turnira u ime  RКSIS čestitamo КК „Rtanj“ iz  Boljevca. 
Sledeći minibasket festivale je u Zaječaru, 27.05 ( subota) u organizaciji КК Bin.