Septembarski prelazni rok traje od 19. avgusta do 5. septembra. Sva dokumentacija ( uputstvo se nalazi u prilogu ) skenirana, se dostavlja Regionalnoj kancelariji na mail Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. .
Međunarodni prelasci se, po Uputstvu iz priloga, dostavljaju na mail Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. .
Posebno obratiti pažnju na Posebno upozorenje_agenti.

Termin septembarskog redovnog prelaznog roka je od ponedeljka, 19. avgusta do četvrtka 05. septembra 2024. godine.
- Prvostepene Odluke КT КSS objavljuje, 26. avgusta, 02. i 09. septembra 2024. godine.
- Drugostepene Odluke КT КSS objavljuje, 04., 09. i 16. septembra 2024. godine.
Zahtevi, kompletno popunjeni, se predaju isključivo elektronskim putem Regionalnim košarkaškim savezima (skenirano) svakog dana trajanja prelaznog roka, a najkasnije do 06. septembra 2024.godine, do 12.00 sati.
Uputstvo za prelazni rok, biće objavljeno u narednom periodu.

Konačne odluke prelaznog roka "72 sata" namenjenog igračima 1 MLS, nalaze se u prilogu.

Odluke prelaznog roka "72 sata" namenjenog igračima 1 MLS, nalaze se u prilogu.

Termin redovnog Aprilskog prelaznog roka je 15. i 16. april 2024. Pravo na Aprilski prelazni rok imaju samo igrači čiji su klubovi prijavili ekipu u takmičenje, u konkurenciji. Dokumentacija se dostavlja regionalnog Kancelariju, elektronski, putem maila.
Uputstvo za Aprilski prelazni rok, kao i za međunarodne prelaske, nalazi se u prilogu.

Od 1. februara 2022. počinje primena Novih FIBA Propisa, knjiga 3, gde se u jednom delu govori o međunarodnim propisima u vezi sa međunarodnim prelascima igrača, bilo kog državljanstva i bilo kog uzrasta.