Seminari za nove košarkaške sudije i pomoćne sudije biće održavani svakog radnog dana od 19h, počev od 26.09.2023. pa sve do 06.10.2023. Na seminaru će biti obrađene sve teme košarkaških pravila igre sa video materijalima i slikama. Na seminar su dobrodošli svi zainteresovani starosti od 16+ godina. Dostupan je za sve postojeća kao i nova službena lica (Delegati, Sudije, Pomoćne sudije...).
Poseban poziv se upućuje svim zainteresovanim igračima/igračicama kadetskog i juniorskog uzrasta, svim trenerima kao i predstavnicima klubova. Cilj ovog seminara je upoznavanje sa pravilima košarkaške igre, sticanje prijateljstva, znanja i razumevanja sporta koji svi volimo.

Svi zainteresovani, mogu se javiti Stefanu Zdravkoviću, mail Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 

Test fizičke spreme za regionalne sudije, biće održan na nova lokacijij, i to u O.Š. Ivo Andrić, na adresi Pribojska, Niš 18000. Nakon toga, nastavak je prema planu i programu, na prvobitnoj lokaciji u O.Š. Sv. Sava. Sve sudije, moraju da imaju važeći lekarski na dan testiranja, koji moraju da dostave komisiji.

Poziv za terstiranje sudija regionalnih liga na regionima Istočna i Južna Srbija, sa svim potrebnim informacijama, nalazi se u prilogu.

Sudijska komisija Košarkaškog saveza Srbije, najavljuje seminar i testiranje sudija nacionalnih rangova za 2. ili 3. septembar u Jagodini. Tačan datum i satnica biće blagovremeno dostavljani.

Sudijska komisija Košarkaškog saveza Srbije je dostavila Rečnik skraćenica - osnovna košarkaška terminologija. Rečnik se nalazi u prilogu.