Seminar i testiranje sudija nacionalnih liga, na polusezoni, održaće se 25. decembra 2022. godine, u Jagodini. Tačna satnica se nalazi u prilogu.

Pozivaju se sudije nacionalnih rangova takmičenja, sudije regionalnih liga, i mlađih kategorija, istočne i južne Srbije, delegati istih liga i predstavnici klubova regiona, da u ponedeljak 26.9.2022. godine, sa početkom u 17.00 časova prisustvuju predavanju izmene pravila igre koje će održati FIBA instruktor Miodrag Ličina. Predavanje će se održati u amfiteatru Mašinskog fakulteta u Nišu. 

Testiranje regionalnih i sudija MK takmičenja, regiona Istočna Srbija, obaviće se 18. septembra, u OŠ Sveti Sava, u Nišu. Početak testiranje je u 13.30 časova, kandidati su u obavezi da u sali budu, najkasnije u 13.15 časova sa važećim lekarskim pregledom i u opremi za trčanje.

Sudijski poverenik regiona Istočna Srbija, obaveštava sve sudije regiona, regionalne i sudije mlađih kategorija, da je obavezno testiranje pred sezonu zakazano za 18. septembar. Tačna satnica i mesto održavanja biće dostavljeno svakom sudiji na lični mail. Svaki sudija je u obavezi da se na zakazanom testiranju pojavi u odgovarajučoj sportskoj opremi i sa važećim lekarskim pregledom.

Sudijska komisija Košarkaškog saveza Srbije je dostavila Rečnik skraćenica - osnovna košarkaška terminologija. Rečnik se nalazi u prilogu.