U prilogu se nalaze izmene termina i delegiranja MK utakmica.

Edukativni trening za dečake, rođene 2011. godine, održaće se u nedelju 28. aprila 2024. godine, u maloj sali hale Čair. Detaljnije smernice kao i spisak pozvanih igrača, nalaze se u prilogu.

Komesar Međuregionalne lige, na regionima Južne i Istočne Srbije, objavljuje saopštenje broj 22. Saopštenje se nalazi u prilogu.

Saopštenje u konkurenciji košarkašica, broj 22, nalazi se u prilogu.

Saopštenje broj 22, regionalne lige RKS istočna Srbija, nalazi se u prilogu.

Saopštenje broj 5, polufinalnog pionirskog turnira, nalazi se u prilogu.

Komesar 1. MRL Istok, objavljuje saopštenje broj 29. Saopštenje se nalazi u prilogu.

Komesar 1. MRL Istok, objavljuje evidenciju postignutih koševa kao i izveštaj izrečenih kazni i uplata. Evidencije se nalaze u prilogu.

Saopštenje broj 10, kvalitetne lige za devojčice, takmičenja koje se vodi iz Kancelarije Južne Srbije, nalazi se u prilogu.

Saopštenje broj 4, polufinalnog pionirskog turnira, nalazi se u prilogu.

Saopštenje broj 3, polufinalnog pionirskog turnira, nalazi se u prilogu.

U prilogu se nalaze izmene termina i delegiranja MK utakmica.

Komesar Međuregionalne lige, na regionima Južne i Istočne Srbije, objavljuje saopštenje broj 21. Saopštenje se nalazi u prilogu.

Saopštenje u konkurenciji košarkašica, broj 21, nalazi se u prilogu.

Saopštenje broj 21, regionalne lige RKS istočna Srbija, nalazi se u prilogu.

U Nišu se od 19. do 21. aprila, u sali OŠ Dušan Radović, održava polufinalni turnir u konkurenciji pionira. Organizator turnira je KK Trijumf, koji je i jedan od učesnik turnira, uz podršku Regionalnog košarkaškog saveza Istočna Srbija. Pored domaćina KK Trijumf iz Niša, učesnici su i: KK Goč iz Vrnjačke Banje, KK Crvena Zvezda iz Beograda i KK Spartak OFFICE SHOES iz Subotice. Dve najbolje plasirane ekipe, ostvariće plasman na završni turnir pionira, među 8 najboljih ekipa u Srbiji, u sezoni 2023/2024. Saopštenja turnira se nalaze u prilogu.

Komesar 1. MRL Istok, objavljuje saopštenje broj 28. Saopštenje se nalazi u prilogu.

Komesar 1. MRL Istok, objavljuje evidenciju postignutih koševa kao i izveštaj izrečenih kazni i uplata. Evidencije se nalaze u prilogu.

U subotu 27.aprila, u Aleksincu, održaće se Turnir regiona za košarkašice. Sve potrebne informacije kao i spiskovi pozvanih igračica, nalaze se u prilogu.

Edukativni trening za košarkaše, održaće se u nedelju 21. aprila 2024. godine, u Aleksincu. Sve potrebne informacije, kao i spisak pozvanih igrača, nalaze se u prilogu.

Saopštenje broj 5, play off 1ŽRL Jug, nalazi se u prilogu.

Komesar 1. ŽRL Jug Play off, objavljuje evidenciju postignutih koševa kao i izveštaj izrečenih kazni i uplata. Evidencije se nalaze u prilogu.

Delegiranje službenih lica broj 10 - devojčice, nalazi se u prilogu.

U prilogu se nalaze izmene termina i delegiranja MK utakmica.

Saopštenje broj 4, play off 1ŽRL Jug, nalazi se u prilogu.

Komesar 1. ŽRL Jug Play off, objavljuje evidenciju izrečenih kazni i uplata. Evidencija se nalazi u prilogu.

Delegiranje službenih lica po saopštenju broj 9 - devojčice, nalazi se u prilogu.

Komesar Međuregionalne lige, na regionima Južne i Istočne Srbije, objavljuje saopštenje broj 20. Saopštenje se nalazi u prilogu.

Saopštenje u konkurenciji košarkašica, broj 20, nalazi se u prilogu.

Saopštenje broj 20, regionalne lige RKS istočna Srbija, nalazi se u prilogu.

Uputstvo za prelazni rok "72 sata" , prelazni rok koji je namenjen klubovima 1MLS, kao i uputstvo za međunarodne prelaske i obavezan obrazac Izjava igrača, nalaze se u prilogu.

Komesar 1. MRL Istok, objavljuje saopštenje broj 27. Saopštenje se nalazi u prilogu.

Komesar 1. MRL Istok, objavljuje evidenciju postignutih koševa kao i izveštaj izrečenih kazni i uplata. Evidencije se nalaze u prilogu.

Saopštenje broj 9, kvalitetne lige za devojčice, takmičenja koje se vodi iz Kancelarije Južne Srbije, nalazi se u prilogu.

U prilogu se nalaze izmene termina i delegiranja MK utakmica.

Saopštenje broj 3, play off 1ŽRL Jug, nalazi se u prilogu.

Komesar 1. ŽRL Jug Play off, objavljuje evidenciju postignutih koševa kao i izveštaj izrečenih kazni i uplata. Evidencije se nalaze u prilogu.

Delegiranje službenih lica po saopštenju broj 8 - devojčice, nalazi se u prilogu.

Komesar Međuregionalne lige, na regionima Južne i Istočne Srbije, objavljuje saopštenje broj 19. Saopštenje se nalazi u prilogu.

Saopštenje u konkurenciji košarkašica, broj 19, nalazi se u prilogu.

Saopštenje broj 19, regionalne lige RKS istočna Srbija, nalazi se u prilogu.

Komesar 1. MRL Istok, objavljuje saopštenje broj 26. Saopštenje se nalazi u prilogu.

Komesar 1. MRL Istok, objavljuje evidenciju postignutih koševa kao i izveštaj izrečenih kazni i uplata. Evidencije se nalaze u prilogu.

Saopštenje broj 8, kvalitetne lige za devojčice, takmičenja koje se vodi iz Kancelarije Južne Srbije, nalazi se u prilogu.

Komesar Regionalne lige, regiona Istočna Srbija, objavljuje Saopštenje broj 24. Saopštenje se nalazi u prilogu.

Prvostepene odluke Aprilskog prelaznog roka, nalaze se u prilogu.

U Aleksincu se 30. aprila 2023. održava edukativni trening za dečake. Spisak pozvanih igrača kao i sve potrebne informacije, se nalaze u prilogu

U nedelju 23.aprila 2023.godine u Zaječaru održan je 24. minibasket festival, prvi po redu u ovoj sezoni. Festival je održan u hali Кraljevica u Zaječaru u organizaciji košarkaškog kluba „Timok“ i Regionalnog košarkaškog saveza Istočna Srbija.
Na festivalu učešće je uzelo 300 dečaka i devojčica različitih uzrastnih kategorija, od 2012. do 2016. godišta, iz sledećeh 9 klubova sa našeg regiona: KK „Svrljig“ Svrljig, KK „Mladost Vesna“ Bela Palanka, KK „Rtanj“ Boljevac, KK „Bin“ Zaječar, KK “Zlatara“ Majdanpek, KK „ Hajduk Veljko“ Negotin, KK „Timok“ Zaječar, KK “Niš” Niš i OКК “Junior” iz Niša.

Košarkaški savez Srbije i Sudijska komisija Košarkapkog saveza Srbije, je ove godine nakon pauze usled opasnosti od pandemije izazvane COVID-19 virusom, ponovo krenula sa organizacijom sudijskog kampa za sudije.  U prilogu se nalazi flajer kao i obrazac prijave za učešće na ovosezonski kamp. Prijavu za kamp je potrebno popuniti i dostaviti u što kraćem roku, na mail Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. .

U prilogu se nalaze odluke prelaznog roka "72 sata" pred početak Superlige Košarkaške lige Srbije.

U prilogu se nalazi Saopštenje broj 3, polufinalnih turnira u kategoriji pionira.

Komesar Regionalne lige, regiona Istočna Srbija, objavljuje Saopštenje broj 23. Saopštenje se nalazi u prilogu.

Čuveni seminar za trenere mlađih kategorija “Trenerski dani – Borivoje Cenić”, održaće se 7. maja 2023. godine u Sportskom centru “Master” od 12 do 16 časova.
Kao što je već najavljeno, predavači će biti selektor muške seniorske reprezentacije Srbije Svetislav Pešić, zatim prof. dr Vladimir Koprivica, jedan od najboljih stručnjaka za kondicionu pripremu na svetu i šef stručnog štaba FMP-a Nenad Stefanović, koji je nedavno imenovan za selektora juniorske reprezentacije Srbije.

U prilogu se nalazi spisak prispele dokumentacije za aprilski prelazni dok na dan 19.04.2023. godine.

Komesar 1. ŽRL Jug play off, objavljuje saopštenje broj 4. Saopštenje se nalazi u prilogu.

U prilogu se nalazi evidencija datih koševa u takmičenju 1. ŽRL JUG Play off, kao i izrečene kazne i uplate. Molimo klubove da svoje obaveze izvršavaju u predviđenom roku.

U prilogu se nalazi Saopštenje broj 2, polufinalnih turnira u kategoriji pionira.

U prilogu se nalazi Saopštenje broj 1, polufinalnih turnira u kategoriji pionira.

Komesar Regionalne lige, regiona Istočna Srbija, objavljuje Saopštenje broj 22. Saopštenje se nalazi u prilogu.

 Na elektronskoj sednici Komisije za takmičenje, koja je održana 12. aprila 2023. godine, donešene su odluke koje se nalaze u prilogu.

U prilogu se nalazi spisak igrača koji čine reprezentaciju lige 1. MRL Istok, za revijalnu utakmicu sa KK Bor RTB, koja se igra 17.4.2023, sa početkom u 18.00 časova, u Boru.

Saopštenje broj 24, 1. muške regionalne lige, grupa Istok, nalazi se u prilogu.

U prilogu se nalazi evidencija datih koševa u takmičenju 1. MRL istok, kao i izrečene kazne i uplate. Molimo klubove da svoje obaveze izvršavaju u predviđenom roku.

Koordinatori Minibasket festivala na regionau Istočna Srbija, pozivaju klubove da prijave ekipe za festival u Zaječaru. Festival će se održati 23. aprila 2023. godine. Obrazac za prijavu, koji se nalazi u prilogu, potrebno je dostaviti, putem maila, najkasnije do 18. aprila 2023.

U prilogu se nalazi Saopštenju broj 11, za Kvalitetnu ligu devojčica, sa terminima utakmica.

Komesar MK takmičenja objavljuje izmene termina i delegiranja. Dokument se nalazi u prilogu.

U prilogu se nalazi Zapisnik sa elektronske sednice Takmičarske komisije koja je održana 05.04.2023., sa propratnim dokumentima.

Saopštenje broj 20, međuregionalne lige, nalazi se u prilogu.

Komesar Regionalne lige, regiona Istočna Srbija, objavljuje Saopštenje broj 21. Saopštenje se nalazi u prilogu.

U prilogu se nalaze termini i delegiranja po Saopštenju broj 10, za Kvalitetnu ligu devojčica.

Komesar 1. ŽRL Jug play off, objavljuje saopštenje broj 3. Saopštenje se nalazi u prilogu.

U prilogu se nalazi evidencija datih koševa u takmičenju 1. ŽRL JUG Play off, kao i izrečene kazne i uplate. Molimo klubove da svoje obaveze izvršavaju u predviđenom roku.

Dugogodišnji igrač i kapiten KK Napretka iz Aleksinca, Dalibor Destanović, danas je iznenada preminuo usled posledica infrakta.
Destanović je svoju košarkašku karijeru počeo 1991. godine u KK Napredak iz Aleksinca. Tokom svoje karijere igrao je i u drugim srpskim klubovima ali i u inostranstvu. Zapažene rezultate ostvario je igrajući u Bugarskoj i Republici Srpskoj.
Nakon završene igračke karijere, bio je trener mlađih kategorija u Napretku iz Aleksinca, a u jednom periodu i trener prvog tima.
Trenerskim pozivom nastavio je da se bavi u Rumuniji.
Region Istočna Srbija izražava najiskrenije saučešće porodici Destanović.

Saopštenje broj 23, 1. muške regionalne lige, grupa Istok, nalazi se u prilogu.

U prilogu se nalazi evidencija datih koševa u takmičenju 1. MRL istok, kao i izrečene kazne i uplate. Molimo klubove da svoje obaveze izvršavaju u predviđenom roku.

U prilogu se nalazi Saopštenju broj 10, za Kvalitetnu ligu devojčica, sa terminima utakmica.

U subotu, 30. aprila 2022. godine, u OŠ Dušan Radović, u Nišu, odigrane su i preostale dve utakmice polufinalnog turnira u kategoriji pionira. Dve ekipe koje su izborile učešće na završni, finalni tunir u kategoriji pionira, u sezoni 2021/2022, su KK Borac iz Čačka i KK Dynamic VIP PAY iz Beograda. KK Borac kao prvoplasirana ekipa a KK Dynamic VIP Pay kao drugoplasirana ekipa. KK Trijumf iz Niša je osvojio 3. mesto, na turniru, pobedivši ekipu KK Joker iz Sombora, prvog takmičarskog dana. Ekipama KK Borac i KK Dynamic VIP PAY želimo uspeh na finalnom turniru. Fotografije sa trećeg, završnog dana turnira, možete pogledati na linku https://www.rksis.rs/galerija/2907-polufinalni-turnir-u-konkurenciji-pionira-nis-dan-no-3-30-04-2022 .

Komesar finalnih i polufinalnih turnira mlađih kategorija, objavljuje saopštenje broj 3. Saopštenje se nalazi u prilogu.

U petak, 29.04.2022. odigran je drugi takmičarski dan Polufinalnog turnira u konkurenciji pionira. Na turniru u Nišu, grupi B, učestvuju KK Trijumf iz Niša, KK Borac iz Čačka, KK Dynamic VIP Pay iz Beograda i KK Joker iz Sombora. Prve dve ekipe sa turnira u Nišu, ostvariće pravo učešća na finalni turnir za pionire u sezoni 2021/2022. Fotografije možete pogledati na linku https://rksis.rs/galerija/2904-polufinalni-turnir-u-konkurenciji-pionira-nis-dan-no-2-30-04-2022 .

Takmičarska komisija Košarkaškog saveza Srbije je dostavila početne tabele Letnjih seniorskih liga. Tabele se nalaze u prilogu.

U prilogu se nalaze prvostepene odluke "Do 72 sata " prelaznog roka.

Komesar 3. muške regionalne lige Istok, zakazuje sastanak klubova učesnika za utorak 3. maj 2022. godine, sa početkom u 16.00 časova, u kancelariji RKS istočna Srbija, ul. Nikole Pašića 16/8. Poziv se nalazi u prilogu.

Zbog spajanja NLB banke sa Komercijalnom bankom, novi račun Regionalnog košarkaškog saveza istočna Srbija, od 30. aprila 2022. godine je 205 - 511524 - 56. Molimo vas da od 30. aprila korisitte isključivo novi račun kod NLB Komercijalne banke.

Komesar finalnih i polufinalnih turnira mlađih kategorija, objavljuje saopštenje broj 2. Saopštenje se nalazi u prilogu.

Saopštenje broj 23, Međuregionalne lige mlađih kategorija, koje se vode iz kancelarije regionalnog košarkaškog saveza istočne Srbije, nalazi se u prilogu.

Komesar takmičenja mlađih kategorija, Regionalne lige RKS istočna Srbija objavljuje Saopštenje broj 23, koje se nalazi u prilogu.

Komesar finalnih i polufinalnih turnira mlađih kategorija, objavljuje saopštenje broj 1. Saopštenje se nalazi u prilogu.

Takmičarska komisija KSS je dostavila prvostepene odluke redovnog aprilskog prelaznog roka. Odluke se nalaze u prilogu.

Saopštenje broj 5, 1. ženske regionalne lige Jug, play off, nalazi se u prilogu.

Komesar 1. ŽRL Jug Play off, objavljuje Izveštaj datih koševa u kolu,koji se nalazi u prilogu.

Klubovi koji žele da se takmiče u sezoni 2022/2023. u takmičenjima koja se vode iz kancelarije Regiona istočna Srbija, moraju da dobiju Odobrenje za takmičenje od Komisije RKS IS. Rok za dostavu kompletne dokumentacije je 20. maj 2022. godine. Dokumentacija se predaje lično u papiru ili putem pošte na adresu Nikole Pašića 16 / 8, Niš. Do istog roka treba i izmiriti sva dugovanja prema Košarkaškom savezu Srbije, matičnim regionima i regionima u čijim takmičenjima su učestvovali. 
Pored dokumentacije u prilogu, obavezna je i dokumentacija iz dela 5, obrasca broj 3.
Za sva dodatna pitanja, Kancelarija vam stoji na usluzi.

Pobednik Prve muške regionalne lige, grupa Istok, u sezoni 2021/2022, je ekipa KK Morava iz Vladičinog Hana. Na kraju sezone, organizovana je revijalna utakmica između pobednika i ekipe reprezentacije lige, koja je odigrana 14.4.2022. godine, u Vladičinom Hanu. Fotografije sa utakmice i dodele pehara i medalja se nalaze na linku https://rksis.rs/galerija/2889-pobednik-1-mrl-istok-u-sezoni-2021-2022-kk-morava-15-04-2022 . Koristimo priliku da još jednom čestitamo ekipi KK Morava ulazak u viši rang takmičenja, Drugu mušku ligu Srbije, i želimo im puno uspeha.

Saopštenje broj 22, Međuregionalne lige mlađih kategorija, koje se vode iz kancelarije regionalnog košarkaškog saveza istočne Srbije, nalazi se u prilogu.

Komesar takmičenja mlađih kategorija, Regionalne lige RKS istočna Srbija objavljuje Saopštenje broj 22, koje se nalazi u prilogu.

Međunarodni mini basket festival "Sačuvajmo decu", u organizaciji Omladinskog košarkaškog kluba Play 017 Bujanovac, održaće se po 10. put u Bujanovcu, 8. maja 2022. godine.Pravo učešća imaju devojčice i dečaci rodjeni 2010. godine i mlađi. Festival će se održati na 4 terena istovremeno, prilagođena uzrasnoj kategoriji dece. Utakmice će se igrati loptama br. 4 i 5. Na festivalu klubovi mogu prijaviti neograničen broj ekipa, mešovitog uzrasta devojčice i dečake. Sve potrebne informacije i obrasci se nalaze u prilogu.

Minibasket festival koji je trebalo da se održi u Svrljigu, 17. aprila, se odlaže do daljnjeg iz tehničkih razloga. Novi termin održavanja, biće blagovremeno najavljen.

Saopštenje broj 25, 1. muške regionalne lige Istok, se nalazi u prilogu.

Komesar 1. MRL Istok, objavljuje Izveštaj datih koševa u kolu kao i finansijske obaveze klubova iz Saopštenja. Izveštaj i finansijske obaveze klubova se nalaze u prilogu.

Saopštenje broj 4, 1. ženske regionalne lige Jug, play off, nalazi se u prilogu.

Komesar 1. ŽRL Jug Play off, objavljuje Izveštaj datih koševa u kolu,koji se nalazi u prilogu.

U subotu 9. aprila preminuo je Milutin Luta Pavlović u 91. godini života, jedan od pionira košarke na regionu Istočne Srbije, izuzetno zaslužan za razvoj košarke u Aleksincu i ženske košarke u Nišu. Luta je imao ogroman uticaj na razvoj košarkaških trenera i autor je najviše napisanih knjiga o košarci na našim prostorima.
Milutin Luta Pavlović je rođen 11. oktobra 1931. godine u Bitolju. Završio je gimnaziju u Kikindi, a Fakultet fizičke kulture (DIF) u Beogradu i na njemu magistrirao sa temom: Uticaj različitih vrsta mišićnih naprezanja na preciznost šutiranja u košarci.

U nedelju 17. aprila 2022. godine, sa početkom u 10.00 časova, održaće se minibasket festival, u Svrljigu, na otvorenim terenima "Pastirište". Popunjenu prijavu treba poslati na mail Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. najkasnije do utorka, 12. aprila 2022. godine, do 14.00 časova. Prijava za festival se nalazi u prilogu.

Izmene termina i delegiranja takmičenja mlađih kategorija, se nalaze u prilogu.

Saopštenje broj 21, Međuregionalne lige mlađih kategorija, koje se vode iz kancelarije regionalnog košarkaškog saveza istočne Srbije, nalazi se u prilogu.

Komesar takmičenja mlađih kategorija, Regionalne lige RKS istočna Srbija objavljuje Saopštenje broj 21, koje se nalazi u prilogu.

Komesar Kvalitetne lige košarkašica, objavljuje Saopštenje broj 10. Saopštenje se nalazi u prilogu.

Delča Gigov rodjen je 1959.godine u Dimitrovgradu, gde je završio Osnovnu školu i Gimnaziju. Gigov je iz porodice Brezničanje, koja je u istoriji ovog grada poznata kao familija iz koje potiču brojni sportski i kulturni radnici. Gigov se je od 1980.godine bavio glumom, a ljubav prema teatru nasledio je od svoje majke Desanke, izuzetno aktivne glumice dimitrovgradskog  pozorišta tokom šestdesetih i sedamdesetih godina prošlog veka. Odigrao je preko četrdeset uloga u dimitrovgradskom pozorištu, a nekoliko puta glumački je zablistao i na sceni Narodnog pozorišta u Pirotu. Ostaće upamćene mnogobrojne njegove role za koje je nagradjivan mnogo puta na festivalima kako u Srbiji, tako i u Republici Bugarskoj, a najviše priznanje za najbolju mušku ulogu dobio je na Republičkoj smotri amaterskih pozorišta Srbije u Kuli, za ulogu Agatona u predstavi “Ožalošćena porodica”.

Saopštenje broj 24, 1. muške regionalne lige Istok, se nalazi u prilogu.

Komesar 1. MRL Istok, objavljuje Izveštaj datih koševa u kolu kao i finansijske obaveze klubova iz Saopštenja. Izveštaj i finansijske obaveze klubova se nalaze u prilogu.

Saopštenje broj 3, 1. ženske regionalne lige Jug, play off, nalazi se u prilogu.

Komesar 1. ŽRL Jug Play off, objavljuje Izveštaj datih koševa u kolu, kao i finansijske obaveze klubova iz Saopštenja. Izveštaj i finansijske obaveze klubova se nalaze u prilogu.

Izmene termina i delegiranja takmičenja mlađih kategorija, se nalaze u prilogu.

U prilogu se nalazi poziv za sastanak klubova 3. MRL istok, koji će biti održan 5. maja 2021. godine, sa početkom u 16.00 časova, u prostorijama RKS IS. Planirani početak takmičenja je 8./9. maj 2021., a licenciranje je sakazano za 7. maj 2021. godine.

Komesar Regionalne MK lige istočne Srbije, objavljuje saopštenje broj 20. Saopštenje se nalazi u prilogu.

Komesar MK takmičenja u ženskoj kategoriji, objavljuje saopštenje broj 21. Saopštenje se nalazi u prilogu.

U prilogu objavljujemo prvostepena Odluke aprilskog prelaznog roka.

Sektor za 3x3 takmičenja Košarkaškog saveza Srbije, dostavio je Kalendar takmičenja u 2021. godini, Odluku o taksama službenih lica, Kovid protokol, uslove organizacije takmičenja i Organizacija 3x3 takmičenja. Dokumenta se nalaze u prilogu.

Upravni odbor Košarkaškog saveza Srbije, na elektonskoj sednici održanoj 29. aprila 2021. godine, doneo je odluke koje se nalaze u prilogu.

Takmičarska komisija KSS je dostavila Početne tabele letnjih seniorskih i MK takmičenja u sezoni 2021/2022. Tabele se nalaze u prilogu.

U prilogu se nalazi obrazac za licenciranje ekipa za takmičenje 3. MRL istok. Obrazac je potrebno popuniti, potpisati, pečatirati dostaviti Komesaru zajedno sa kartonima igrača ( odgovarajuće boje za godišta ), važećim lekarskim pregledom i nekom vrstom potvrde ( o završenom procesu imunizacije, negativnom PCR testu, negativan brzi test ili antigenski test ). Licenciranje je potrebno uraditi do 7. maja 2021. godine. Pre dostavljanja kompletne dokumentacije za licenciranje, potrebno je sa UKTS regulisati status trenera.

Kancelarija RKS istočna Srbija, objavljuje spisak prispelih zahteva za prelazak u redovnom aprilskom prelaznom roku za klubove učesnike 3. MRL Istok. Spisak se nalazi u prilogu.

U prilogu se nalazi Saopštenje broj 10, kvalitetne lige košarkašica koje se vodi iz kancelarije Južne Srbije.

Takmičarska komisija KSS je dostavila sistem takmičenja i princip žrebanja za finalni turnir u konkurenciji juniorki. Dokument se nalazi u prilogu.

U prilogu se nalazi izmena termina i delegiranja za MK takmičenja.

U okviru programa kvalitetnog razvoja igrača, kontinuiranog praćenja i individualnog tehničko - taktičkog usavršavanja, kao i održavanja Turnira regiona za 2008.godište, koji će se održati u Кragujevcu od 14-16. maja 2021.godine, održaće se edukativni i pripremni  trening za igrače iz Istočne i Južne Srbije, 2008. godište. Trening će se održati u Leskovcu, u velikoj sportskoj hali SRC Dubočica, u SUBOTU, 24.04.2021.god. od 12.00 – 14.00 časova.

U Vranje se od 23. do 25. aprila 2021. godine,održava polufinalni turnir u kategoriji pionira. Suorganizator ispred RKS istočna Srbija su KK Panteri iz Vranja, koji su i najbolja ekipa pionira u međuregionalnoj ligi u sezoni 2020/2021. Učesnici grupe A - istok su: KK Panteri iz Vranja, KK Sport's World iz Novog Sada, KK Vizura iz Beograda kao i OKK KV iz Kraljeva. Satnicu turnira kao i parove možete naći na linku

Komesar Regionalne MK lige istočne Srbije, objavljuje saopštenje broj 19. Saopštenje se nalazi u prilogu.

Komesar MK takmičenja u ženskoj kategoriji, objavljuje saopštenje broj 20. Saopštenje se nalazi u prilogu.

U prilogu se nalaze termini i delegiranja za Kvalitetnu ligu košarkašica, čije takmičenje se vodi iz kancelarije Južne Srbije.

Komesar MK polufinalnih turnira Košarkaškog saveza Srbije, objavljuje Saopštenje broj 1. Saopštenje se nalazi u prilogu.

U prilogu se nalaze Odluke sa elektronske sednice Upravnog odbora, održane 19.aprila 2021. godine.

U prilogu se nalazi Saopštenje broj 9, kvalitetne lige košarkašica koje se vodi iz kancelarije Južne Srbije.

Komisija za takmičenja je objavila konkurs za organizaciju finalnih turnira u mlađim kategorijama. Uslove konkursa kao i obrazac prijave, možete pronaci u prilogu.

U prilogu se nalazi izmena termina i delegiranja za MK takmičenja.

U sezoni 2020/2021, pobednice lige su ŽKK Rudar 1903 iz Bora. U svojoj prvoj seniorskoj sezoni, postigle su veliki uspeh i iz 1. ŽRL Jug, plasirale su se u viši rang, 2 ŽLS. Utakmici poslednjeg kola između ŽKK Rudar 1903 i ŽKK Play Off, prisustvovao je komesar lige, Igor Đorđević, i osvajačicama lige, uručio pehar. Koristimo priliku da još jednom čestitamo ekipi ŽKK Rudar 1903 plasiranje u viši rang. Slike sa utakmice možete pogledati na linku https://www.rksis.rs/galerija/2479-pobednice-1-zrl-jug-u-sezoni-2020-2021-15-04-2021 .

Komesar Međuregionalnih MK liga istočne i južne Srbije, objavljuje saopštenje broj 20. Saopštenje se nalazi u prilogu.

Komesar Regionalne MK lige istočne Srbije, objavljuje saopštenje broj 18. Saopštenje se nalazi u prilogu.

Komesar MK takmičenja u ženskoj kategoriji, objavljuje saopštenje broj 19. Saopštenje se nalazi u prilogu.

Komesar 1. muške regionalne lige grupa istok objavljuje Saopštenje broj 25. Saopštenje se nalazi u prilogu.

Komesar 1 MRL istok objavljuje evidenciju kazni i uplata kao i postignutih poena igrača u kolu. Dokumenta se nalaze u prilogu.

Saopštenje broj 7, 1. ženske regionalne lige jug -  play off, se nalazi u prilogu.

U prilogu se nalaze izveštaji datih poena posle odigranog kola 1 ŽRL Jug play off, kao i evidencija kazni i uplata.

Revijalna utakmica 1 MRL istok, KK Radnik - Reprezentacija lige, pomera se za nedelju, 18. april, sa početkom u 14.00 časova. Mole se igrači Reprezentacije, da treneru Siniši Stošiću, najkasnije do četvrtka 15. aprila, potvrde mogućnost nastupa u novom terminu. Kontakt telefon trenera Siniše Stošica je 063 771 04 07.

U prilogu se nalaze termini i delegiranja za Kvalitetnu ligu košarkašica, čije takmičenje se vodi iz kancelarije Južne Srbije.

Revijalna utakmica između KK Radnika iz Surdulice i Reprezentacije 1 MRL istok, odigraće se u petak 16. aprila, sa početkom u 14.00 časova, u sportskoj hali u Surdulici. Trener reprezentacije, Siniša Stošić ( KK Jablanica ), je dostavio spisak igrača:

U prilogu se nalazi Saopštenje broj 8, kvalitetne lige košarkašica koje se vodi iz kancelarije Južne Srbije.

Komisija za takmičenja je dostavila uslove organizacije polufinalnih turnira u kategoriji pionira kao i principe žrebanja. Dokumenta se nalaze u prilogu.

U prilogu se nalazi izmena termina i delegiranja za MK takmičenja.

U prilogu se nalaze termini i delegiranja za Kvalitetnu ligu košarkašica, čije takmičenje se vodi iz kancelarije Južne Srbije.

Komesar Međuregionalnih MK liga istočne i južne Srbije, objavljuje saopštenje broj 19. Saopštenje se nalazi u prilogu.

Komesar Regionalne MK lige istočne Srbije, objavljuje saopštenje broj 17. Saopštenje se nalazi u prilogu.

Komesar MK takmičenja u ženskoj kategoriji, objavljuje saopštenje broj 18. Saopštenje se nalazi u prilogu.

U prilogu se nalaze obrasci Molba igrača nekošarkaški transfer i Molba igrača košarkaški transfer. Obrasci se popunjavaju u slučaju prelaska maloletnog igrača van mesta prebivališta, po članu 57. Registracionog pravilnika.

Redovni aprilski prelazni rok je otvoren 26. i 27. aprila za sve igrače koji će igrati 3. MRL / 2. ŽRL lige. Uputstvo za prelazni rok se nalazi u prilogu a sva potrebna dokumentacija ( Reistracioni pravilnik, Pravilnik o takmičenju, Statut KSS ) se nalaze na sajtu RKSIS . Na sledećim linkovima se nalaze obrasci Pristupnice, Dvojne pristupnice i Izjava da igrač nije nastupao u inostranstvu: https://rksis.rs/dokumenta/obrasci/1189-tk-novi-obrazac-pristupnice-prebivaliste-dvojna-i-izjava-07-06-2018 kao i Molbe igrača za prelaske van mesta prebivališta https://rksis.rs/dokumenta/obrasci/2460-molba-igraca-kosarkaski-nekosarkaski-transfer-07-04-2021 .

Prema planu razvojno-selektivnog programa КSS u sezoni 2020/21. radi uvida u postojeći potencijal igračkog kadra održaće se kontrolni treninzi i selektivna okupljanja za igrače  istočne i južne Srbije godišta 06,07,08 i 09 u planiranim terminima. Кontrolni treninzi će se održati u Prokuplju, u  sportskoj hali Zoran Đinđić, u subotu 17.04.2021. godine u sledećim terminima:
RASPORED КONTROLNIH TRENINGA ZA SUBOTU 17.04.2021. GODINE:

Saopštenje broj 6, 1. ženske regionalne lige jug -  play off, se nalazi u prilogu.

U prilogu se nalaze izveštaji datih poena posle odigranog kola 1 ŽRL Jug play off, kao i evidencija kazni i uplata.

Komesar 1. muške regionalne lige grupa istok objavljuje Saopštenje broj 24. Saopštenje se nalazi u prilogu.

Komesar 1 MRL istok objavljuje evidenciju kazni i uplata kao i postignutih poena igrača u kolu. Dokumenta se nalaze u prilogu.

U prilogu se nalazi Saopštenje broj 7, kvalitetne lige košarkašica koje se vodi iz kancelarije Južne Srbije.

FIBA organizuje ‘’Skills Challenge’’ po prvi put za igrače do 15 godina, na kome će učestvovati i selekcija Srbije. Evropske kvalifikacije će biti održane 7. i 8. maja, nakon kojih će 10 najboljih evropskih reprezentacija učestvovati u oktobru na ‘’online’’ završnici takmičenja, zajedno sa ostalim reprezentacijama iz celog sveta. KSS organizuje izborno takmičenje u nedelju, 18. aprila, u 13.00 časova, u Beogradu u hali Radivoj Korać, ul. Zdravka Čelara 12. Skup igrača je planiran za 12.30 časova. Mole se pozvani igrače, čiji spisak se nalazi u prilogu, da do 9. aprila 2021.godine dostave na email Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.  sledeća dokumenta neophodna za učešće na pomenutom takmičenju: kopiju važećeg pasoša, izvod iz matične knjige rođenih i fotografiju veličine kao za pasoš. 

U prilogu se nalaze Propozicije 3. muške regionalne lige.

Komisija za Takmičenja je dostavila set dokumenata vezanih za organizaciju 3. MRL kao i 2. ŽRL u sezoni 2021/2022. 

U prilogu se nalaze Odluke Upravnog odbora Košarkaškog saveza Srbije, koji je održan 02.04.2021. godine.

U prilogu se nalazi set dokumenata koje je potrebno popuniti i dostaviti kancelariji RKS IS, Obrenovićeva 10/3, 18000 Niš, najkasnije do 20. maja 2021. godine. Dokumenta se odnose na dobijanje Odobrenja za sezonu 2021/2022.
U prilogu se nalazi:

Novo odgovorno lice za organizaciju 3x3 takmičenja Košarkaškog saveza Srbije je Dejan Đokić. Kontakt mail je Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. . 

U nedelju 11.04.2021., u Beogradu  u SC “Vizura”, Cara Dušana 105 - Zemun, održaće se prvi Savezni kontrolni trening za devojčice. Polazak za Beograd je ispred hale Čair u nedelju 11.04.2021. u 7:00.  Ispred hale je potrebno biti u 6:45. Vođa puta je Randjelov Vladica 064 4608 012. Prisustvo roditelja na treningu je ZABRANJENO. U toku puta i za vreme treninga postovati sve mere zaštite u vezi COVID epidemije. Prisustvo treningu potvrditi gdinu Zoranu Tiru na email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. do 06.04.2021.
Treneri su dužni da na treningu budu u propisanoj košarkaškoj opremi koju su dobili od KSS-a.

U prilogu se nalazi izmena termina i delegiranja za MK takmičenja.

Obaveštavamo Vas, da Muški sektor KSS-a ove godine planira održavanje turnira regiona, Razvojnog - trenažnog centra i priprema U15 reprezentacije Srbije u sledećim terminima:

U prilogu se nalaze termini i delegiranja za Kvalitetnu ligu košarkašica, čije takmičenje se vodi iz kancelarije Južne Srbije.

U prilogu objavljujemo dopis koji je Ministarstvo omladine i sporta dostavilo Košarkaškom savezu Srbije a u vezi sa sprovodjenjem treninga na otvorenom prostoru.

U prilogu je uputstvo za rad teretana i fitnes centara, koje je Ministrastvo omladine i sporta RS, dostavilo nacionalnim granskim savezima. Želimo da vas upoznamo sa ovim uputstvom jer je gotivo izvesno da će mnogi sportisti koristiti ovu mogućnost. Ovo je prilika da još jednom apelujemo i pozovemo sve na disciplinu i  ličnu odgovornost svakog pojedinca u sprovođenju ovih uputstava i aktivnosti ukoliko je sprovode. O svim naknadnim uputstvima, zahtevima, informacijama bićete, obavešteni blagovremeno i po dospeću istih.

Regionalni košarkaski savez istočna Srbija je raspisao javne nabavke za predstojeće Evropsko prvenstvo za seniorke, čija jedna grupa se odigrava u Nišu od 27.do 30. juna u hali Čair. Sve informacije možete preuzeti sa Portala javnih nabavki kao i u prilogu.

Košarkaški savez Srbije je dostavio uslove, organizaciju i kalendar 3x3 takmičenja za pretstojeća takmičenja pod svojim okriljem. Sve precizne informacije se nalaze u prilogu.

U nedelju 21.04.2019 u Svrljigu održan je 16 –ti po redu Mini basket festival u zajedničkoj organizaciji КК Svrljig i RКSIS, Regionalnog košarkaškog saveza Istočna Srbija. Festivalu je prisustvovalo oko 160 dece iz 7 klubova : КК Svrljig,kao klub domaćin,КК Leda Falc Ist, КК Niš, КК Mladost Vesna iz Bele Palanke, UŽКК Student iz Niša , КК Rtanj iѕ Boljevca i po prvi put sa nama kao novooformljeni klub КК Marinosi iz Niša koji će i sami biti organizatori jednog ovakvog festivala. Кlubovi su doveli svoju decu uzrasta 2008/2009/2010 i mlađe na festival koji se održao u balon sali u Svrljigu.

U nedelju 31.03.2019 u Boljevcu održan je 15 –ti po redu Mini basket festival u zajedničkoj organizaciji КК Rtanj iz Boljevca i RКSIS, Regionalnog košarkaškog saveza Istočna Srbija.Festivalu je prisustvovalo oko 260 dece iz 8 klubova : КК Rtanj iz Boljevca kao grad domaćin i organizator, КК Timok iz Zaječara, КК Bin iz Zaječara, ŽКК Bor iz Bora , КК Basketbor iz Bora, КК Leda Falc Ist iz Кnjaževca,  КК Zlatara iz Majdanpeka i КК Zicer iz Bora.

Sastanak klubova 3 . muške regionalne lige istok, održaće se 06. maja 2019. godine u kancelariji RKS istočna Srbija, Obrenovićeva 10/3, sa početkom u 16.00 časova. Poziv se nalazi u prilogu.

U prilogu se nalaze Prvostepene odluke redovnog aprilskog roka na koje je rok žalbe 8 dana.

Takmičarska komisija KSS je donela Odluku o organizatorima finalnih turnira Međuregionalnih liga u konkurenciji pionirki, kadeta i juniora, kao i obavezama komesara i kancelarija. Odluka je u prilogu.

Obaveštavamo Bas da će pripreme U19 reprezentacije Srbije za učešće na Svetskom prvenstvu na Кritu, od 29. juna do 07. jula 2019. godine, početi 27. maja 2019. godine. Okupljanje igrača je predviđeno za 27. maj u 08,00 časova u hotelu TRIM u Beogradu (ul. Кneza Višeslava br. 72, Кošutnjak). Spisak pozvanih igrača se nalazi u prilogu.

Obaveštavamo vas da će pripreme U20 reprezentacije Srbije za učešće na Evropskom prvenstvu u Tel Avivu (Izrael), od 13. do 21. jula 2019. godine, početi 10. juna 2019. godine. Okupljanje igrača je predviđeno za 10. jun u 09.00 časova na parkingu kod hale  "Aleksandar Nikolić" u Beogradu. Spisak pozvanih igrača se nalazi u prilogu.

 Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje Saopštenje broj 26 Regionalne lige mlađih kategorija. Saopštenje se nalazi u prilogu.

U prilogu se nalazi spisak prispelih prelazaka za redovni aprilski prelazni rok. Takmičarska komisija će objaviti prvostepene i drugostepene odluke koje će biti konačne.

Spisak igrača reprezentacije lige 1 MRL istok za revijalnu utakmicu, u subotu, 20.04.2019 u 17.00 časova u OŠ Dušan Radović, se nalazi u prilogu.

U subotu 20.04.2019. u 17.00 časova, u OŠ Dušan Radović, odigrava se revijalna utakmica 1 MRL istok. Igrači su dužni da do četvrtka 18.04.2019. godine, trenerima reprezentacije, potvrde dolazak ili nedolazak na utakmicu. Igrači reprezentacije nastupaju u tamnijim dresovima svojim klubova.

U prilogu se nalazi uputstvo za redovni aprilski prelazni rok koje je dostavila Takmičarska komisija KSS.

U skladu sa kalendarom aktivnosti selektivnog pogona КSS za 2018/2019 godinu, za Region Istočna -Južna Srbija, održaće se turnir regiona КSS - Кragujevac, 17-19.05.2019., za 2006. godište i 24-26.05.2019., za 2005. godište. Shodno tome,održaće se trening u  ALEКSINCU, Sportska hala, u NEDELJU 21.04.2019 u terminu: 

U prilogu se nalazi delegiranje za završni dan polufinalnog turnira u konkurenciji pionira, grupa C - istok.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje saopštenje broj 28 za takmičenje 1 MRL Istok koje se vodi iz iste. Saopštenje se nalazi u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje evidenciju izrečenih kazni i uplata posle 26. odigranog kola 1 MRL Istok. Još jednom podsećamo klubove da je veoma važno poštovati date rokova uplata dugovanja po kaznama. Evidencija kao i izveštaj datih koševa se nalaze u prilogu.

Ovogodišnji „Trenerski dani – Borivoje Cenić 2019“ biće održani 5.maja 2019. godine u hali „Mega Factory“ u Beogradu. Seminar će se održati u sklopu završnog turnira Triglav Kadetske Lige Srbije. Vreme održavanja i prijava za Seminar će biti naknadno objavljeni, shodno termninima utakmica. Predavači na „Trenerskim danima – Borivoje Cenić 2019“ biće treneri:
Darko Russo – „Hendikep situacije u postavljenoj odbrani čovek na čoveka“
Aleksandar Trifunović- Igra u Tranziciji

Glavni delegat turnira dostavio je delegiranje službenih lica za Polufinalni turnir pionira, grupa istok, koji se igra u Nišu, OŠ Dušan Radović od 14. do 16. aprila 2019. godine. Službena lica su dužna da potvrde delegiranja na mail Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. najkasnije do 13.4.2019. do 14.00 časova.

Posebna pravila igre za pionire, Saopštenje broj 1 i Poziv na sastanak klubovima učesnicima polufinalnog turnira za pionire na regionu istočna Srbija, nalaze se u prilogu. Turnir se održava od 14. do 16. aprila u OŠ Dušan Radović.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje izmene termina i delegiranja za MK takmičenja koja se vode iz iste. Termini sa izmenama se nalaze u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje Saopštenje broj 25 Regionalne lige mlađih kategorija. Saopštenje se nalazi u prilogu.

U prilogu se nalazi prijava za učešće na treći ovosezonski minibasket festival koji se održava u Svrljigu 21. aprila 2019. godine. Molim vas da svoje prijave pošaljete najkasnije do 15. aprila na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. .

Sudijska komisija KSS je dostavila Poziv, kriterijume i prijavu za seminar za sudije koje žele da sude 3x3 turnire. Seminar se održava 25. aprila 2019. godine u Kragujevcu. Sve dodatne informacije možete naći u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje saopštenje broj 27 za takmičenje 1 MRL Istok koje se vodi iz iste. Saopštenje se nalazi u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje evidenciju izrečenih kazni i uplata posle 25. odigranog kola 1 MRL Istok. Još jednom podsećamo klubove da je veoma važno poštovati date rokova uplata dugovanja po kaznama. Evidencija kao i izveštaj datih koševa se nalaze u prilogu.

U prilogu se nalazi Kalendar 3x3 takmičenja koja se održavanju u Srbiji u sezoni 2019/2020.

Upravni odbor KSSa je usvojio Poslovnik o radu Komisije sa izdavanje dozvola za sezonu. U prilogu.

U prilogu se nalaze Propozicije 3. MRL za sezonu 2019/2020.

 Upravni odbor Košarkaškog saveza Srbije je na sednici održanoj 4. aprila 2019. godine u Kući košarke, doneo Odluke koje su u prilogu.

Kancelarija južne Srbije objavljuje saopštenje broj 11 za Kvalitetnu ligu u kategoriji devojčica. Saopštenje se nalazi u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje izmene termina i delegiranja za MK takmičenja koja se vode iz iste. Termini sa izmenama se nalaze u prilogu.

U prilogu se nalaze termini i delegiranja utakmica Kvalitetne lige u kategoriji devojčica.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje Saopštenje broj 25 Međuregionalne lige. Saopštenje se nalazi u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje Saopštenje broj 24 Regionalne lige mlađih kategorija. Saopštenje se nalazi u prilogu.

Kancelarija južne Srbije objavljuje saopštenje broj 10 za Kvalitetnu ligu u kategoriji devojčica. Saopštenje se nalazi u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje saopštenje broj 26 za takmičenje 1 MRL Istok koje se vodi iz iste. Saopštenje se nalazi u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje evidenciju izrečenih kazni i uplata posle 24. odigranog kola 1 MRL Istok. Još jednom podsećamo klubove da je veoma važno poštovati date rokova uplata dugovanja po kaznama. Evidencija kao i izveštaj datih koševa se nalaze u prilogu.

Dana 03.05.2018.  godine (ČETVRTAK) u sali PRESS CENTRA u SC ČAIR sa početkom u 20.30 sati. Video prezenetacija klipova sa utakmica 1 MRL ISTOK. Obavezno prisustvo sudija sa 1 MRL a počeljno je da prisustvuju i ostale sudije.

Regionalni koordinator
Miroslav Radojkovic

Na osnovu članova 40. i 42. Registracionog pravilnika KSS, Komisija za takmičenje KSS donosi odluku o prelascima igrača u Aprilskom prelaznom roku.
Pouka o pravnom leku: Protiv ove odluke može se izjaviti žalba stalnoj sportskoj arbitraži Olimpijskog komiteta Srbije u roku od 8 dana od dana objavljivanja ove odluke, uz dokaz o plaćenoj taksi u visini od 600 bodova, a preko Komisije za takmičenje KSS.

Sastanak klubova 3.MRL - LETNjE LIGE 2018 održaće se u PETAK 4. maja 2018. godine u prostorijama Regionalnog košarkaškog saveza, ul. Obrenovićeva 10/3 u Nišu od 16,30 časova. Na sastanak se pozivaju klubovi koji su se, u predviđenom roku, prijavili za učešće u 3.MRL - Letnjoj ligi 2018.

Takmičarska komisija KSS je dostavila odluku o organizatoru finalnog turnira kvalitetnih liga, u kategoriji kadeta koji se održava od  04. do 06. maja kao i raspored i termine utakmica. U prilogu.

Ovogodišnji „Trenerski dani Borivoje Cenić“ biće održani 05. maja 2018. godine u hali „Mega Factory“ (Beograd, Braće Jerković 119a), nakon odigravanja polufinalnih utakmica Juniorske Roda lige.

Koordinator za 3x3 takmičenja je dostavio svu potrebnu dokumentaciju sa pozivom za seminar sudija kao i osnovnu dokumentaciju za organizaciju 3x3 takmičenja. Sva dokumentacija se nalazi u prilogu.

Obaveštavamo Bas da će pripreme U20 reprezentacije Srbije za učešće na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, od 14. do 22. jula 2018. godine, početi 04. juna 2018. godine. Okupljanje igrača je predviđeno za 04. jun u 10,00 časova na parkingu kod hale ``Aleksandar Nikolić`` u Beogradu.

Takmičarska komisija KSS je dostavila Propozicije za 3 MRL koje su u primeni za sezonu 2018. Propozicije su u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje izmene termina i delegiranja za MK takmičenja koja se vode iz iste. Termini sa izmenama se nalaze u prilogu.

Obaveštavamo Bas da će pripreme U17 reprezentacije Srbije za učešće na Svetskom prvenstvu u Argentini, od 30. juna do 08. jula 2018. godine, početi 28. maja 2018. godine. Okupljanje igrača je predviđeno za 28. maj u 10,00 časova u hotelu TRIM u Beogradu (ul. Kneza Višeslava br. 72, Košutnjak).

U skladu sa kalendarom aktivnosti KSS za 2018 godinu, održava se turnir regiona za 2005. godište u KRAGUJEVCU od 03. do 05. maja 2018.godine.
Polazak selekcije je ispred hale ČAIR 03. maja 2018. u 8.00 časova. Poneti sa sobom prikladnu garderobu za tri dana.
SPISAK IGRAČA 2005. GOD. RKS Istočna Srbija:

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje poziv na sastanak klubovima učesnicima polufinalnog pionirskog turnira u Nišu, termine i delegiranja službenih lica kao i brošuru sa svim potrebnim kontaktima ( u prilogu ).

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje saopštenje broj 22 za takmičenje Regionalna liga koje se vodi iz iste. Saopštenje je u prilogu.

Takmičarska komisija KSS je dostavila Odluku o dodeli finalnog turnira u konkurenciji juniorki. Turnir se održava od 11. do 13. maja 2018. godine u Aleksincu.

Komesar MK turnira, Bojan Popović, je dostavio Saopštenje broj 1 za finalni turnir u konkurenciji pionirki koji se održava od 3. do 6. maja 2018. godine u Kladovu. Pored Saopštenja, dostavljena su i pravila za U14 kao i postupak u slučaju uložene žalbe na utakmici. Saopštenje, pravila i postupak žalbe su u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje spisak prispelih zahteva u redovnom aprilskom prelaznom roku. Takmičarksa komisija će dostaviti spisak ODOBRENIH prelazaka. Spisak je u prilogu.

U prilogu se nalazi delegiranje službenih lica za polufinalni pionirski turnir koji se održava od 27. do 29. aprila 2018. godine u Nišu, u OŠ Dušan Radović.

Sudijska komisija KSS je dostavila listu sudija za turnir regiona za dečake 2005. godište koji se održava u Kragujevcu. Lista sudija, satnica i delegiranja, pravila igre za pionire, se nalaze u prilogu.

Dana 26.04.2018. godine (ČETVRTAK) u sali PRESS CENTRA u SC ČAIR sa početkom u 20.30 sati  održaće se video prezentacija klipova sa utakmica 1 MRL ISTOK. Obavezno prisustvo sudija sa 1 MRL a poželjno je da prisustvuju i ostale sudije.

Regionalni koordinator
Miroslav Radojkovic

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje saopštenje broj 27 za takmičenje 1 MRL Istok koje se vodi iz iste. Saopštenje se nalazi u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje evidenciju izrečenih kazni i uplata posle 26. odigranog kola 1 MRL Istok. Još jednom podsećamo klubove da je veoma važno poštovati date rokova uplata dugovanja po kaznama. Evidencija kao i izveštaj se nalaze u prilogu.

Udruženje košarkaških trenera Srbije je dostavilo obaveštenje sa svim potrebnim podacima vezanim za trenerske dane "Borivoje Cenić". Potrebne informacije se nalaze u prilogu.

Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja u Nišu nastavlja decenijsku tradiciju pozivanja u goste najistaknutijih i najuticajnijih sportskih ličnosti, kako bi isti svoja bogata iskustva podelili sa studentima i trenerima fakulteta i regiona. 
Ovom prilikom Vas obaveštavam da je za 26.4.2018. godine (četvrtak) sa početkom u 10:00 časova u Amfiteatru Fakulteta sporta gostovanje potvrdio gospodin Vlade Đurović. Naš trofejni trener će održati predavanje na temu ”Aktuelno stanje košarke kod nas i u svetu i uloga trenera u razvoju mladih košarkaša“.

 Komesari MK završnih turnira, objavljuju saopštenje za polufinalne pionirske turnire koji se igraju 27 - 29. aprila 2018. godine, na četiri regiona KSSa. Saopštenje sa svim potrebnim informacijama se nalazi u prilogu.

Sudijaska komisija KSS je dostavila poziv sa mestom, satnicom i temama za ispit za sudije za sticanje zvanja Nacionalni i Republički sudija. Poziv i sve ostale informacije se nalaze u prilogu.

U nedelju 29.04.2018. u Soko Banji , održaće se jedanaesti po redu Mini-basket festival. Festival će trajati od 10 do 17h. Pozivamo sve zainteresovane klubove da svoje selekcije prijave na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. i Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. najkasnije do srede 25.aprila do 15.00 časova (prijava data u prilogu). Za sve dodatne informacije:
Nikola Ivković 065/22-77-666

U skladu sa kalendarom aktivnosti selektivnog pogona KSS za 2017/2018. godinu za Region Istočna Srbija održaće se turnir regiona KSS-Kragujevac od 03 - 05. maja 2018. za 2005 godište. Shodno tome,održaće se trening u ALEKSINCU - HALA SPORTOVA, 22. aprila 2018 od 10.00 - 12.00 časova. 
Igrači su obavezni da ponesu sportsku opremu (lopta obavezno) i da prisustvuju prozivci najmanje 20 minuta pre zakazanog početka treninga. Prisustvo roditelja treningu je zabranjeno. Spisak pozvanih igrača se nalazi u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje saopštenje broj 21 za takmičenje Regionalna liga koje se vodi iz iste. Saopštenje je u prilogu.

Utakmica 26.kola 1MRL Istok KK JUGBASKET - KK MLADOST VESNA odigraće se u novom terminu, u nedelju 22.4.2018.god. sa početkom od 18:00. Službena lica ostaju ista.

Na jednom mestu više od 170 dece koja igraju košarku, puna hala radosti i osmeha, ovo je slika koju su poneli svi koji su protekle subote boravili u SC Banjica u Beloj Palanci, gde je organizovan deseti Mini-basket Festival. Bio je ovo svojevrsni praznik košarke u Beloj Palanci a KK Mladost Vesna i opština Bela Palanka su se još jednom pokazali kao odlični domaćini i organizatori sportskih manifestacija.

Dana 19.04.2018.  godine (ČETVRTAK)  u  sali PRESS CENTRA u SC ČAIR  sa početkom u 20.30 sati regionalni koordinator, održaće sastanak sa sledećim tačkama:
- Upoznavanje sudija sa ciljevima SK KSS i planom za dalju edukciju sudija
- Video prezentacija klipova sa pojedinih utakmica.
- Diskusija i predlozi za dalje unapređenje rada i edukaciju sudija i delegata.

Regionalni koordinator
Miroslav Radojkovic

Sudijska komisija KSS je dostavila poziv službenim licima za Seminar u Kragujevcu a povodom 3x3 takmičenja koja će se održati pod okriljem KSSa. Sve potrebne informacije se nalaze u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje saopštenje broj 26 za takmičenje 1 MRL Istok koje se vodi iz iste. Saopštenje se nalazi u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje evidenciju izrečenih kazni i uplata posle 25. odigranog kola 1 MRL Istok. Još jednom podsećamo klubove da je veoma važno poštovati date rokova uplata dugovanja po kaznama. Evidencija kao i izveštaj se nalaze u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje dopis klubovima sa smernicama vezanim za letnju ligu kao i obrazac za licenciranje. Sve ostale potrebne informacije vezane za letnju ligu, možete naći na sledećim linkovima: http://www.rksis.rs/seniorska-takmicenja/letnja-liga/informacije-ll/1042-lsl-predlog-organizacije-lsl-obrazac-prijave-nadleznost-26-03-2018 , http://www.rksis.rs/prelazni-rok/1041-lsl-prelazni-rok-26-03-2018 , http://www.rksis.rs/dokumenta/obrasci/1043-obrasci-za-prvi-upis-kao-i-prelazni-rok-dvojna-pristupnica-26-03-2018 .

Takmičarska komisija KSS u prilogu objavljuje pregled uslova za organizaciju kao i skraćeni pregled sistema takmičenja na završnim MK turnirima.

Ovogodišnji „Trenerski dani – Borivoje Cenić 2018“ biće održani 5.maja 2018. godine u hali „Mega Factory“ u Beogradu. Seminar će se održati u sklopu završnog turnira JLS. Vreme održavanja i prijava za Seminar će biti naknadno objavljeni, shodno termninima utakmica JLS.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje izmene termina i delegiranja za MK takmičenja koja se vode iz iste. Termini sa izmenama se nalaze u prilogu.

Takmičarska komisija KSS je dostavila termine i organizatore finalnih turnira mlađih kategorija. Termini sa organizatorima se nalaze u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje saopštenje broj 20 za takmičenje Regionalna liga koje se vodi iz iste. Saopštenje je u prilogu.

Takmičarska komisija KSSa je dostavila dokumenta kojima je definisan sistem takmičenja kao i princip žrebanja za finalne MK turnire. Za kategoriju JLS kadetkinja, dokument će biti naknadno dostavljen. Dokumenta su u prilogu.

Kancelarija regiona Južne Srbije je objavila saopštenje broj 11 za Kvalitetenu ligu devojčica, koja se vodi iz iste. Saopštenje sa terminima se nalazi u prilogu.

Takmičarska komisija je održala elektronsku sednicu 05. aprila 2018. godine i donela odluke koje se nalaze u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje saopštenje broj 25 za takmičenje 1 MRL Istok koje se vodi iz iste. Saopštenje se nalazi u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje evidenciju izrečenih kazni i uplata posle 24. odigranog kola 1 MRL Istok. Još jednom podsećamo klubove da je veoma važno poštovati date rokova uplata dugovanja po kaznama. Evidencija kao i izveštaj se nalaze u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje saopštenje broj 20 za Kvalitetnu ligu RKS Istočne i Južne Srbije koje se vodi iz iste. Saopštenje je u prilogu.

U subotu 14.04.2018. u Beloj Palanci u Sportskom centru "Banjica", održaće se deveti po redu Mini-basket festival. Festival će trajati od 10 do 17h. Pozivamo sve zainteresovane klubove da svoje selekcije prijave na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. najkasnije do srede 11.aprila do 15.00 časova (prijava data u prilogu).
Za sve dodatne informacije: Nikola Ivković 065/22-77-666

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje izmene termina i delegiranja za MK takmičenja koja se vode iz iste. Termini sa izmenama se nalaze u prilogu.

Ovogodišnji Trenerski dani "Borivoje Cenić" održaće se u subotu 05.05.2018. za vreme održavanja završnog turnira Roda juniorske lige Srbije. Detaljnije informacije o predavačima, temama, satnici i mestu održavanja seminara dobićete naknadno. Prisustvo na Trenerskim danima "Borivoje Cenić" je OBAVEZNO za sve trenere mlađih kategorija.

Košarkaški savez Srbije je dostavio odluke Upravnog odbora održanog 30.03.2018. godine. Posebnu pažnju skrećemo klubovima na odluke vezane za poveravanje nadležnosti za izdavanje dozvole ( licenca ) klubovima. Molimo vas da posebno obratite pažnju na rokove koje treba ispoštovati. Odluke su u prilogu.

Kancelarija RKS Južna Srbija objavljuje termina i delegiranja po saopštenju broj 10 za Drugi stepen devojčica. Delegiranje se nalaze u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje saopštenje broj 19 za takmičenje Regionalna liga koje se vodi iz iste. Saopštenje je u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje saopštenje broj 24 za takmičenje 1 MRL Istok koje se vodi iz iste. Saopštenje se nalazi u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje evidenciju izrečenih kazni i uplata posle 23. odigranog kola 1 MRL Istok. Još jednom podsećamo klubove da je veoma važno poštovati date rokova uplata dugovanja po kaznama. Evidencija kao i izveštaj se nalaze u prilogu.

Kancelarija regiona Južne Srbije je objavila saopštenje broj 10 za Kvalitetenu ligu devojčica, koja se vodi iz iste. Saopštenje sa terminima se nalazi u prilogu.

U Nišu se 15. aprila 2018. godine u terminu od 12.00 do 17.00 u sali OŠ Dušan Radović, održava II savezni trening za devojčice. Sve potrebne informacije se nalaze u prilogu.

Obaveštavamo službena lica sa regiona Istočna Srbija, koja su trebala da imaju seminar u četvrtak 04. maja 2017. godine ( http://www.rksis.rs/komisije-kss/sudijska/523-seminar-postojecih-i-novih-sluzbenih-lica-nis-26-04-2017 ) u press sali hale Čair, da se isti ODLAŽE. Kancelarija RKS IS će blagovremeno objaviti nov termin sa satnicom i mestom održavanja.

Košarkaški savez Srbije je prosledio Saopštenje 1 za finalni turnir u kategoriji pionirki koji se održava od 04. do 07. maja 2017. godine u Kladovu. Dokument je u prilogu.

Komesar MK takmičenja KSS je dostavio Saopštenje broj 2 sa izveštajem sa četiri polufinalna turnira u kategoriji pionira. Pored Saopštenja u prilogu se nalazi i sistem takmičenja i principi žrebanja za finalni turnir u kategoriji pionira.

Podsećamo Vas da će se seminar namenjen trenerima mlađih kategorija „Trenerski dani - Borivoje Cenić 2017“ održati 7. maja  2017. u SC „Vizura“ ulica Cara Dušana 105 u Zemunu.
PROGRAM predavanja je sledeći:

Sastanak klubova LETNjE LIGE 2017 održaće se u SREDU 3. maja 2017. godine u prostorijama Regionalnog košarkaškog saveza u Nišu od 16,00 časova. Na sastanak se pozivaju svi klubovi koji su se, u predviđenom roku, prijavili za učešće u Letnjoj ligi 2017. Poziv sa dnevnim redom se nalazi u prilogu.

U dogovoru sa Vladimirom Kuzmanovićem Direktorom reprezentativnih selekcija KSS ovogodišnje turnire regiona 2003. i 2004. godišta koji se održavaju u Kragujevcu poslednja dva vikenda maja, sudiće sudije sa cele teritorije Srbije a nalaze se na listi kandidata za napredovanje sa 2MRL na 1MRL. Grupe sudija za svaki turnir nalaze se u prilogu. Sudije putuju na utakmice sa reprezentacijama svojeg regiona, troškove smeštaja i ishrane snosi KSS, suđenje utakmica je besplatno. Utakmicama će prisustvovati predstavnici SK KT KSS.

Na jednom mestu više od 250 dece koja igraju košarku, puna hala publike, ovo je slika koju su poneti svi koji su protekle subote boravili u SC Banjica u Beloj Palanci, gde je organizovan peti ovosezonski Mini-basket Festival. Bio je ovo svojevrsni praznik košarke u Beloj Palanci a KK Mladost i opština Bela Palanka su se još jednom pokazali kao odlični domaćini kao i organizatori sportskih manifestacija.

U ČETVRTAK 04.05.2017. godine u NIšu, održava se seminar za službena lica. Program seminara je sledeći:

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje saopštenje broj 20 za takmičenje Regionalna liga koje se vodi iz iste. Saopštenje je u prilogu.

Upravni odbor KSS na predlog Takmičarkse komisije KSS je usvojio organizatore finalnih MK turnira u sezoni 2016./2017. godine.

Želimo da Vas obavestimo da će u organizaciji Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Nišu, u sredu, 03.05.2017. godine, sa početkom od 10h u amfiteatru Fakulteta, predavanja održati vrhunski i svetski priznati stručnjaci iz oblasti sportsko-medicinskih nauka, Prof. dr Sanja Mazić, dr sci med (“Fizička aktivnost u prevenciji i terapiji hroničnih nezaraznih oboljenja”), i Prof. dr Dragan Radovanović, dr sci med („Specifičnosti medicinskih problema Olimpijskog tima Srbije: iskustva iz prakse”), sa Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje saopštenje broj 27 za takmičenje 1 MRL Istok koje se vodi iz iste. Saopštenje se nalazi u prilogu.

Kancelarija Istočna Srbija objavljuje evidencije kazni i uplata i dostavljenih snimaka, kao i izveštaj datih koševa za 26. odigrano kolo u 1 MRL Istok.

U skladu sa kalendarom aktivnosti selektivnog pogona KSS za 2016/2017 godinu, edukativni trening za Region Istočna Srbija za 2003, 2004 godište, održaće se 27.04.2017. godine (četvrtak) OŠ Duško Radović - Niš, od 17.00-18.30 časova. Igrači su obavezni da ponesu sportsku opremu (lopta obavezno) i da prisustvuju prozivci najmanje 20 minuta pre zakazanog početka treninga. Prisustvo roditelja treningu je zabranjeno. Spisak pozvanih igrača se nalazi u prilogu.

U PETAK 28.04.2017. godine u Boru, održava se seminar za službena lica. Program seminara je sledeći:

Takmičarska komisija KSS je dostavila sisteme takmičenja i principe žrebanja za Finalne turnire u kategoriji juniorki i pionirki kao i takse službenih lica finalnih međuregionalnih turnira. Dokumenta su u prilogu.

Obaveštavamo Vas da će se utakmica KK Zdravlje Leskovac, kao prvaka Prve regionalne lige - Istok, i Reprezentacije lige, odigrati u SREDU, 26.04.2017.godine, u Leskovcu u velikoj sali SRC Dubočica  od 17,00 sati.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje izmene termina i delegiranja za MK takmičenja koja se vode iz iste. Dokument je u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje Saopštenje broj 1 za polufinalni turnir pionira. Rezultate grupe C koja se igra u Nišu, možete pratiti na linku http://www.takmicenje.kss.rs/u15-pioniri-finalni-turnir-grupa-c/ . U saopštenju se nalaze termini i delegiranja službenih lica. 

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje raspored utakmica za V minibasket festival koji se u subotu 22.04.2017. godine održava u Beloj Palanci. Raspored se nalazi u prilogu.

U Nišu se, u organizaciji RKS Istočna Srbija, od 21. do 23. aprila 2017. godine, u OŠ Dušan Radović, odigrava se Polufinalni turnir u konkurenciji pionira. Učestvuju ekipe KK Aktavis Akademija iz Leskovca, KK Borac iz Čačka, KK Flash iz Beograda i KK Feniks iz Bačke Palanke. Termini odigravanja su sledeći: petak od 17.30 i 19.30, subota od 16.30 i 18.30 i nedelja od 12.30 i 14.30. Dve prvoplasirane ekipe sa turnira u Nišu igraće završni turnir koji se održava u terminu od 12. do 14. maja 2017 godine. 

Košarkaški savez Srbije je prosledio Saopštenje 1 za polufinalne turnire u kategoriji pionira koji se od 21. do 23. aprila 2017. godine igraju na četiri regiona. Dokument je u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje materijal koji je prosledio KSS u vezi sa polufinalnim turnirom u kategoriji pionira. Materijal se nalazi u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje termine i delegiranja za MK takmičenja koja se vode iz iste a igraju se za vikend 22./23. april 2017. godine. Dokument je u prilogu.

RKS Istočna Srbija objavljuje odluke koje je usvojio Upravni odbor KSSa na sednici održanoj 10. aprila 2017. godine. Odluka koja se odnosa na Basket 3x3 i kalendar takmičenja kao i Odluka o imenovanju komesara Letnjih seniorskih liga se nalaze u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje saopštenje broj 26 za takmičenje 1 MRL Istok koje se vodi iz iste. Saopštenje se nalazi u prilogu.

Kancelarija Istočna Srbija objavljuje evidencije kazni i uplata i dostavljenih snimaka, kao i izveštaj datih koševa za 25. odigrano kolo u 1 MRL Istok.

Sudijska komisija je dostavila flajer i obrazac za prijavu za predstojeći kamp za košarkaške suije koji se održava na Kopaoniku. Fjaler sa osnovnim podacima, kontaktom i obrazac prijave se nalaze u prilogu.

U SUBOTU 22. aprila u Beloj Palanci, u organizaciji KK Mladost Vesna, održaće se peti po redu Mini-basket festival. Festival će se održati u Sportskom centru u Beloj Palanci u trajanju od 10 do 17h.
Pozivamo sve zainteresovane klubove da svoje selekcije prijave na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. najkasnije do SREDE 19. aprila do 15.00 časova putem maila Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. (prijava data u prilogu). Za sve dodatne informacije:

Takmičarska komisija KSS je dostavila opšte i posebne uslove u organizaciji polufinalnih turnira u kategoriji pionira. Dokument sa uslovima se nalazi u prilogu.

Takmičarska komisija KSS je dostavila materijal za ŽREB POLUFINALNIH TURNIRA u kategoriji PIONIRI, kao i dosadašnje kvalifikante zavržnih turnira MK KSS
u svim kategorijama dečaci/devojčice. Materijal je u prilogu.

ŽKK Bor i KK Basket Bor su u subotu 8. aprila 2017.godine, uz logističku podršku Regionalnog košarkaškog saveza istočne Srbije, bili domaćini četvrtog po redu ovosezonskog Mini-basket Festivala.
Utakmice, koje nisu imale takmičarski značaj, su odigrane u velikoj sali Sportskog centra u Boru, istovremeno na dva terena prilagođenih uzrastu mališana. Koševi su bili postavljeni na visini 2.60m, a utakmice su igrane loptom broj 5. Rezultat je bio u drugom planu, jer su na Mini-basket Festivalu svi pobednici. Organizatori Festivala su svoj deci učesnicima obezbedili medalje, sendviče, vode i diplome.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje saopštenje broj 19 za Kvalitetnu ligu RKS Istočne i Južne Srbije koje se vodi iz iste. Saopštenje je u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje saopštenje broj 11 za takmičenje Drugi stepen - devojčice, koje se vodi iz iste. Saopštenje je u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje saopštenje broj 19 za takmičenje Regionalna liga koje se vodi iz iste. Saopštenje je u prilogu.

Pobednik Kvalitetne lige RKSIS/RKSJS u kategoriji JUNIORA je ekipa KK Naisus Niš, u kategoriji KADETA je ekipa OKK Nibak Niš. Obe ekipe su ostvarile plasman na Završni međuregionalni turnir KSS. U kategoriji PIONIRA ekipe KK Aktavis Akademija Leskovac, KK Jugbasket Vranje i KK Pirot Pirot igraju Polufinalni međuregionalni turnir a u ženskoj konkurenciji u kategoriji JUNIORKI ŽKK Bor Bor, u kategoriji PIONIRKI UŽKK Student Niš, igraju Finalne turnire KSS.

U NEDELJU 23.04.2017. u Kragujevcu u hali Gordana Goca Bogojević, održaće se II SAVEZNI kontrolni trening za devojčice. Polazak za Kragujevac je ispred hale Čair u nedelju (23.04.2017) u 8:30 h, ispred Hale biti u 8:20 h. Polazak iz Leskovca u 07:30 h ,mesto polaska u dogovoru sa trenerom Kostadinovićem. Vođa puta je Kostadinović Zoran 060 55 45 550. 
Prisustvo roditelja na treningu je ZABRANJENO.
Treneri su dužni da na treningu budu u propisanoj sportskoj opremi koju su dobili od KSS-a.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje saopštenje broj 25 za takmičenje 1 MRL Istok koje se vodi iz iste. Saopštenje se nalazi u prilogu.

Kancelarija Istočna Srbija objavljuje evidencije kazni i uplata i dostavljenih snimaka, kao i izveštaj datih koševa za 24. odigrano kolo u 1 MRL Istok.

Seminar namenjen trenerima mlađih kategorija „Trenerski dani - Borivoje Cenić 2017“ održaće se 7. maja  2017. u SC „Vizura“ ulica Cara Dušana 105 u Zemunu. Seminar je OBAVEZAN za sve trenere mlađih kategorija.Treneri koji ne prisustvuju seminaru neće moći da dobiju dozvolu za rad sa mlađim kategorijama za sezonu 2017/18, shodno Zakonu o sportu i Pravilniku o licenciranju trenera.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje izmene termina i delegiranja za MK takmičenja koja se vode iz iste. Dokument je u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje raspored utakmica za IV minibasket festival koji se u subotu 08.04.2017. godine održava u Boru. Raspored se nalazi u prilogu.

U NEDELJU 23.04.2017. godine, u Kragujevcu, u hali Gordana Bogojević, održava se II savezni trening za devojčice  po sledećem rasporedu:

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje parove za kolo MK takmičenja koja se igraju 22./23. aprila 2017. godine. Podsećamo vas na NERADNE DANE ( ponedeljak 17.04.2017. ) za Uskršnje praznike i shodno tome molimo da dostavite, putem maila na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. , termin vaših utakmica najkasnije do UTORKA 18. aprila do 14.00 časova. Molimo vas da ispoštujete dati rok kako bi Saopšetnja izašla na vreme, kako bi ste mogli da se organizujete za utakmice koje igrate. Parovi su u prilogu.

Promena POČETKA odigravanja utakmice 24. kola Prve muške regionalne lige Istok : 2351 KK DIMITROVGRAD – KK PROKUPLJE, subota 08.04.2017 u 19.30 Dimitrovgrad, Hala. Službena lica : M.Stefanović, I.Đorđević – S.Zakić

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje saopštenje broj 18 za Kvalitetnu ligu RKS Istočne i Južne Srbije koje se vodi iz iste. Saopštenje je u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje saopštenje broj 10 za takmičenje Drugi stepen - devojčice, koje se vodi iz iste. Saopštenje je u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje saopštenje broj 18 za takmičenje Regionalna liga koje se vodi iz iste. Saopštenje je u prilogu.

Takmičarska komisija KSS je dostavila obrazac za prijavu zainteresovanih klubova za organizaciju finalnih turnira u mlađim kategorijama. Prijavu treba popuniti i dostaviti Komisiji za takmičenje.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje saopštenje broj 24 za takmičenje 1 MRL Istok koje se vodi iz iste. Saopštenje se nalazi u prilogu.

Kancelarija Istočna Srbija objavljuje evidencije kazni i uplata i dostavljenih snimaka, kao i izveštaj datih koševa za 23. odigrano kolo u 1 MRL Istok.

Takmičarska komisija KSS je raspisala konkurs za organizaciju finalnih turnira u mlađim kategorijama i dostavila sistem takmičenja i princip žrebanja u konkurenciji pionira. U prilogu.