Na jednom mestu više od 170 dece koja igraju košarku, puna hala radosti i osmeha, ovo je slika koju su poneli svi koji su protekle subote boravili u SC Banjica u Beloj Palanci, gde je organizovan deseti Mini-basket Festival. Bio je ovo svojevrsni praznik košarke u Beloj Palanci a KK Mladost Vesna i opština Bela Palanka su se još jednom pokazali kao odlični domaćini i organizatori sportskih manifestacija.

 Utakmice, koje nisu imale takmičarski značaj, su odigrane u velikoj sali SC Banjica u Beloj Palanci, istovremeno na dva terena prilagođenih uzrastu mališana. Koševi su bili postavljeni na visini 2.60m, a utakmice su igrane loptom broj 5. Rezultat je bio u drugom planu, jer su na Mini-basket Festivalu svi pobednici.
Organizatori Festivala su svoj deci učesnicima obezbedili medalje, sendviče i diplome.
Učesnici festivala u Mini-baksetu, kako deca tako i treneri, zadovoljni su organizacijom festivala. Deca su srećna jer se druže sa svojim vršnjacima, a treneri su istakli važnost učestvovanja na ovakvim takmičenjima gde su svi pobednici i gde se deca ustvari igraju košarke, a ne takmiče.
Manifestacija je okupila 6 klubova sa regiona istočne Srbije (KK Mladost Vesna, KK Pirot, KK Leda, KK Junior, KK Naisus, OKK Junior), koji su nastupili sa oko 12 selekcija, u tri uzrasne kategorije (2007., 2008. i 2009/10. godište). Na dva paralelna terena, od 10 do 15 časova, odigrano je oko 15 utakmica u kojima je učešće uzelo oko 170 dečaka i devojčica. Generalni sekretar RKSIS-a, i RKSIS koji je pružio logističku podršku Festivalu, pohvalio je KK Mladost Vesna i opštinu Bela Palanka na sjajnoj organizaciji Festivala, ali i napore koji se ulažu u razvoj sporta u ovom mestu. Takođe zahvaljujemo sudijama i pomoćnim sudijama učesnicima na vrlo dobrom radu.
Galeriju slika možete naći na sajtu RKS IS na linku : http://www.rksis.rs/galerija/1085-x-minibasket-festival-bela-palanka-16-04-2018 kao i na našoj FB stranici https://www.facebook.com/pg/RKSIS.Istok/photos/?tab=album&album_id=1014313978725958 .
Sledeće druženje je zakazano za vikend 28./29.04.2018. u Soko Banji.

koordinator Mini basket festivala
Nikola Ivković