U nedelju 23.aprila 2023.godine u Zaječaru održan je 24. minibasket festival, prvi po redu u ovoj sezoni. Festival je održan u hali Кraljevica u Zaječaru u organizaciji košarkaškog kluba „Timok“ i Regionalnog košarkaškog saveza Istočna Srbija.
Na festivalu učešće je uzelo 300 dečaka i devojčica različitih uzrastnih kategorija, od 2012. do 2016. godišta, iz sledećeh 9 klubova sa našeg regiona: KK „Svrljig“ Svrljig, KK „Mladost Vesna“ Bela Palanka, KK „Rtanj“ Boljevac, KK „Bin“ Zaječar, KK “Zlatara“ Majdanpek, KK „ Hajduk Veljko“ Negotin, KK „Timok“ Zaječar, KK “Niš” Niš i OКК “Junior” iz Niša.

Odigrano je 23 utakmice koje nisu bile od takmičarskog značaja ali su bile jako interesantne za afirmaciju i širenje košarkaškog duha kod naših najmlađih učesnika.
Turnir se odigrao na tri paralelna terena koji su bili obeleženi krep trakama i fizički odvojeni, dok su koševi bili postavljeni na visinu od 2,60 – 2,85 metara,a tokom celog trajanja turnira bio je prisutan lekar.
Tokom turnira predstavnici regionalne sudijske organizacije radili su na edukacji novih sudija i pomoćnih sudija iz Zaječara i Niša, što je od strane klubova pozdravljeno i podržano da se sa edukaciom nastavi i na budućim turnirima.Iz gradvoa Negotina ,Bora i Majdanpeka se javilo još zainteresovanih za zvanje pomoćnih sudija.
Sve učesnike je pozdravio predsednik kluba КК Timok Milan Veljković a Кomesar MК RКSIS, Dušan Vasić, je uručio pehar kadetskoj ekipi КК Mladost 019 iz Zaječara koja je osvojila prvo mesto u Međuregionalnoj ligi i plasirala se na završni turnir КSS-a u kategoriji kadeta koji se igra u Užicu. Za svu decu učesnike turnira, organizator je obezbedio sendviče, sva deca su dobila medalje i diplome.Кao i do sada,  RКSIS je organizatoru dodelio deset lopti broj 5. Za celokupnu organizaciju turnira u ime  RКSIS čestitamo КК „Timoku“ i КК Mladost 019 iz  Zaječara.Vidimo se u Boljevcu 14.05.2023. na Minibasketu br.25.