Komesar 1. MRL Istok, objavljuje saopštenje broj 17. Saopštenje se nalazi u prilogu.

Komesar 1. MRL Istok, objavljuje evidenciju postignutih koševa kao i izveštaj izrečenih kazni i uplata. Evidencije se nalaze u prilogu.

Takmičarska komisija Košarkaškog saveza Srbije je dostavila uslove Konkursa za organizovanje polufinalnog turnira u konkurenciji pionira, kao i finalnih turnira mlađih kategorija. Uslovi konkursa, kao i obrasci za prijavu, se nalaze u prilogu.

Komesar 1. MRL Istok, objavljuje saopštenje broj 16. Saopštenje se nalazi u prilogu.

Komesar 1. MRL Istok, objavljuje evidenciju postignutih koševa kao i izveštaj izrečenih kazni i uplata. Evidencije se nalaze u prilogu.

Komesar međuregionalne lige mlađih kategorija, koja se vodi iz kancelarije Istočna Srbija, poziva klubove učesnike, na sastanak na polusezoni. Sastanka je zakazan za 1. februar 2024. godine, sa početkom u 17.00 časova, u prostorijama hale Čair. Sve dodatne informacije se nalaze u Pozivu, u prilogu.

Po odluci komesara takmičenja, sve utakmice koje se u narednim danima odigravaju na teritoriji regiona Istočna Srbija, počinju minutom ćutanja, u čast prerano preminulom nekada igraču, i treneru Dejanu Milojeviću.
Dejan Milojević je bio član mlade reprezentacije do 22 godine sa kojom je 1998. godine osvojio zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u italijanskom Trapaniju. Sa seniorskom reprezentacijom SR Jugoslavije osvojio je zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu 2001. u Turskoj. Igrao je i na Evropskom prvenstvu 2005. u Srbiji i Crnoj Gori.

U ponedeljak 15. januara sve je zatekla vest da je iznenada preminula Aleksandra Lazić u 50. godini života. Lazić je bila dugogodišnji član Studenta, sa 16 godina je debitovala u seniorskom timu. Igrala je na bekovskim pozicijama, najduže je trenirao Branislav Bane Milačić, trenerska legenda niškog Studenta.

U subotu 13. januara je preminuo Dragan Jovanović Spok u 67. godini života. Jovanović je bio košarkaš Studenta, prepoznatljiv po fantastičnim atletskim osobinama za vreme u koje je igrao. Posle igračke, započeo je trenersku karijeru i generacije košarkaša i košarkašica su sarađivale sa njim. Bio je član stručnog štaba ekipe Viner Brokera koja je 1993. godine donela jedini klupski trofej niškoj košarci u istoriji, pehar kupa Jugoslavije.

Komesar 1. MRL Istok, objavljuje saopštenje broj 15. Saopštenje se nalazi u prilogu.

Odluke vanrednog prelaznog roka, posle pristiglih LOC odluka, kao i prelasci 1. MLS, nalaze se u prilogu.

U nedelju, 21. januara 2024. održaće se Turnir regiona u Beogradu, u hali "Vizura". Spisak pozvanih igračica, kao i plan putovanja, nalaze se u prilogu.

U prilogu se nalaze rasporedi za nastavak regionalne lige u kategoriji dečaka.

Saopštenje broj 13, 1. muške regionalne lige, grupa Istok, nalazi se u prilogu.

Obaveštenje u vezi sa takmičenjem, Kvalitetna liga za devojčice, nalazi se u prilogu.

U prilogu se nalaze Odluke vanrednog prelaznog roka za seniore kao i Ino odlasci igrača.

Turnir regiona, u ženskoj konkurenciji, održaće se u Aleksincu, u subotu 21. januara 2023. godine. Sve potrebne informacije kao i spiskovi pozvanih igračica, nalaze s eu prilogu.

Komesar 1. ŽRL Jug 2, objavljuje saopštenje broj 13. Saopštenje se nalazi u prilogu.

Komesar 1. ŽRL Jug 2, objavljuje finansijske obaveze klubova iz Saopštenja. Finansijske obaveze klubova se nalaze u prilogu.

Saopštenje broj 14, 1. muške regionalne lige Istok, se nalazi u prilogu.

Saopštenje broj 1, za Kvalitetnu ligu košarkašica, takmičenja koje se vodi iz Leskovca, nalazi se u prilogu.

Obaveštenje o satnici i mestu polaska za turnir regiona za devojčice, 30. januara 2022. godine, u Beogradu, kao i spiskovi pozvanmih igračica, nalaze se u prilogu.

U prilogu se nalazi dopis koji je uputio Generalni sekretar Košarkaškog saveza Srbije a odnosi se na Zakon o obaveznoj fiskalizaciji sportskih udruženja. 

Promo materijal međunarodnog košarkaškog kampa "Kasta", koji nosi znak kvaliteta, Košarkaškog saveza Srbije, možete pogledati u prilogu.

U pripremi za narednu sezonu RODA 3×3 prvenstva Srbije, Кošarkaški savez Srbije raspisuje Кonkurs za organizatore turnira u okviru RODA 3×3 prvenstva Srbije 2022. Кonkurs traje do 15. marta 2022. godine, a posle ovog datuma КSS će, na osnovu pristiglih prijava, u roku od 15 radnih dana objaviti kompletan sistem i kalendar takmičenja za 2022. godinu. Popunjene prijave slati na mejl: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. , Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. .

Obavestenje u vezi sa Kvalitetnom ligom u konkurenciji devojčica, nalazi se u prilogu.

U prilogu se nalaze odluke vanrednog prelaznog roka 1. muške lige Srbije ( KLS ).

U prilogu se nalazi izmena termina i delegiranja za MK takmičenja.

Odložena utakmica 9. kola 1. ŽRL Jug 2, OKK Bagdala - ŽKK Trstenik, igra se u subotu 30.01.2021. godine, u Sportskoj hali u Trsteniku, sa početkom u 17:30 časova. Službena lica: G.Vučković Kš - A.Đurić Kš, D.Petrović Kš.

 

Upravni odbor Кošarkaškog saveza Srbije odlučio je da se završni turnir Triglav osiguranje Кupa Radivoj Кorać održi od 11. do 14. februara 2021. u Novom Sadu. Utakmice će se igrati u velikoj i maloj dvorani SPENS. Četvrtfinala će biti na programu u četvrtak 11. februara, petak 12. februar je slobodan dan, polufinala su u subotu 13. februara, a finale u nedelju 14. februara. Za trofej „Žućkove levice“ u Novom Sadu boriće se pet ABA ligaša – Partizan NIS, Crvena zvezda MTS, FMP, Mega Sokerbet i Borac, finalisti drugog stepena Кupa КSS Vojvodina i kragujevački SPD Radnički d.o.o. i zemunska Mladost kao prvoplasirana na kraju prvog dela takmičenja u Кošarkaškoj ligi Srbije. Ove godine, zbog trenutne situacije sa pandemijom virusa Кovid-19, sve utakmice Triglav osiguranje Кupa Radivoj Кorać biće odigrane bez prisustva publike, uz poštovanje svih propisanih mera Кriznog štaba Vlade Republike Srbije. Iz istog razloga, ove godine neće biti organizovan Beobasket Mini kup za pionire.

Komesar Međuregionalnih MK liga istočne i južne Srbije, objavljuje saopštenje broj 9. Saopštenje se nalazi u prilogu.

Komesar Regionalne MK lige istočne Srbije, objavljuje saopštenje broj 7. Saopštenje se nalazi u prilogu.

Komesar MK takmičenja u ženskoj kategoriji, objavljuje saopštenje broj 8. Saopštenje se nalazi u prilogu.

Odložena utakmica 9.kola 1. ŽRL JUG 2, OKK Paraćin - KK Hisar, odigraće se u četvrtak 28.01.2021. godine sa početkom u 13.00 časova u Sportskoj hali u Paraćinu. Službena lica: Simić N. Pn - Marković S. Pn, Veličković M. Pn. 

Komesar 1. muške regionalne lige grupa istok objavljuje Saopštenje broj 13. Saopštenje se nalazi u prilogu.

Komesar 1 MRL istok objavljuje evidenciju kazni i uplata. Dokument se nalazi u prilogu.

U znak sećanja na našeg cenjenog i višeg košarkaškog trenera, legendarnog Borivoja Boru Cenića, Udruženje želi da podeli sa vama poslednju knjigu koju je Bora napisao i ostavio nam u košarkaško nasleđe. Knjiga "Metodika obučavanja tehnike i individualne taktike u košarci- Moje trenersko iskustvo", nastala je iz Borine želje da svo znanje koje je stekao u svom šezdesetogodišnjem stažu kao i lična iskustva sa kojima se on susretao u svom radu, podeli sa svima vama.

U okviru priprema za nastupajuću sezonu 3x3 takmičenja, Кošarkaški savez Srbije raspisuje Кonkurs za organizatore turnira u okviru Roda 3x3 prvenstva Srbije 2021. Кonkurs traje do 20. marta 2021. godine, a posle ovog datuma КSS će, na osnovu pristiglih prijava, u roku od 15 radnih dana objaviti kompletan sistem i kalendar takmičenja za 2021. godinu. Popunjene prijave slati na mejl: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. , Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.  i Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. .

Odložena utakmica 9. kola, 1. ŽRL JUG 2, KK Rudar 1903 - ŽKK Radnički 2016, igra se nedelju 24.01.2021. u JU SC Bor sa početkom u 17:00 časova. Službena lica : S. Nikolić Za - D. Vasić Ni, M. Avramović Ni., utakmica 10. kola, 1. ŽRL JUG 2, KK Hisar - OKK Bagdala, igra se u Sportskoj hali u Surdulici u nedelju 24.01.2021. sa početkom u 14:30 časova. Službena lica : Z.Marković Le - V.Cvetković Le, P.Đoković Le., a odložena utakmica 8. kola, 1. ŽRL JUG 2, ŽKK Trstenik - OKK Paraćin, igra se u Sportskoj hali Trstenik u nedelju 24.01.2021. sa početkom u 12:30 časova. Službena lica : G. Vučković Kš - D.Petrović Kš, M. Tomić Kš. 

Odložena utakmica 8. kola, 1. MRL Istok, OKK Junior - KK Dimitrovgrad, igra se u nedelju 24.01.2021. u OŠ "Dušan Radović" - Niš, sa početkom u 18:30 časova. Službena lica : Č. Vuković PK - M. Marković Ni, M. Miletić Ni., a odložena utakmica 10. kola, 1. MRL Istok, KK Niš - KK Aktavis Akademija, igra se u subotu 23.01.2021. u sali Šivara - Niš sa početkom u 18:15 časova. Službena lica : M. Popović Za - M. Marković Ni, M. Vulović Ni.

U prilogu objavljujemo Statut Košarkaškog saveza Srbije, koji je usvojen na sednici izborne Skupštine, održanoj 14. decembra 2020. godine.

Komesar MK takmičenja koja se vode iz kancelarije regiona Istočna Srbija, dostavlja informacije klubovima sa sastanka Komisije za takmičenja sa komesarima mlađih kategorija. Sve informacije, sa pregledom odloženih utakmica, se nalaze u prilogu.

U NEDELJU 24.01.2021. u Nišu, u OŠ ″Dušan Radović″, održaće se treći Regionalni kontrolni trening, zajednički za igračice Regiona Istočne i Južne Srbije po rasporedu datom u tabeli. Klubovi su obavezni da pošalju igračice na kontrolni trening po sopstvenoj proceni, okvirno 3-5 igračica po godištu. Igračice su obavezne da budu 30 minuta pre navedenog vremena za trening u sportskoj opremi i da ponesu loptu za trening. Pridržavati se mera kriznog štaba u vezi COVID 19. Prisustvo roditelja i trenera na treningu je ZABRANJENO.

Odavanje počasti velikom treneru Borivoju Ceniću biće održano putem knjige žalosti u Sportskom društvu Radnički. Svi koji žele da odaju počast i oproste se od legendarnog trenera, mogu doći u prostorije SD Radnički na lokaciji: Sportsko društvo Radnički Beograd, ul. Vojvode Šupljikca br. 31. Period odavanja počasti je od 15.01.2021 do ponedeljka 18.01.2021 u terminu od 10.00 do 18.00 časova.
Sahrana Bore Cenića biti održana u ponedeljak 18. januara na Novom groblju. Ispraćaj za kremaciju će se obaviti u 10.15 časova, opelo počinje u 9.45 časova. Urna će naknadno biti položena u Aleji zaslužnih građana, na Novom groblju u Beogradu.  

Komisija za Takmičenja je dostavila Odluke vanrednog prelaznog roka za igrače seniore kao i ABA prelaske i Ino odlaske. Odluke se nalaze u prilogu.

Prema planu razvojno-selektivnog programa КSS u sezoni 2020/21. radi uvida u postojeći potencijal igračkog kadra, održaće se kontrolni treninzi i selektivna okupljanja za igrače  istočne i južne Srbije, godišta 06,07,08 i 09, u planiranim terminima. Кontrolni treninzi će se održati u Aleksincu u sportskoj hali u nedelju 31.01.2021. godine u sledećim terminima:

Odložena utakmica 6.kola 1.MRL Istok, KK Dimitrovgrad - KK Niš, igra se u nedelju 17.01.2021.godine sa početkom u 19:00 časova, u Sportskoj hali u Dimitrovgradu. Službena lica: B. Mitić Le - V.Cvetković Le, Mh.Stamenković Le.

U prilogu objavljujemo Odluke prelaznog roka.

Odložena utakmica 7.kola 1.ŽRL JUG 2, KK Rudar 1903 - OKK Paraćin, igra se u petak 15.01.2021.godine, sa početkom u 17:00 časova u JU SC Bor. Službena lica: D.Radić Po - M. Gligorijević SP, M. Milanović SP. 

Kancelarija Južne Srbije je dostavila termine i delegiranja za kolo broj 1 Kvalitetne lige u ženskoj konkurenciji. Termini i delegiranja se nalaze u prilogu.

Obaveštavamo vas, da od danas ( 28.01.2020. ) počinje akreditovanje za završni turnir Triglav osiguranje Kupa "Radivoj Korać", koji se održava u Nišu (dvorana hala Čair), od 13. do 16. februara 2020. godine. Zahteve za akreditacije možete poslati na e-mail Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. . Krajnji rok za dostavljanje zahteva za akreditacije je petak 7. februar 2020. godine do 12.00 časova.

Komesar 1. ženske regionalne lige grupe Jug 2 objavljuje Saopštenje broj 14. Saopštenje se nalazi u prilogu.

U prilogu se nalazi Saopštenje broj 1, Kvalitetne lige u ženskoj konkurenciji, sa terminima utakmica. Takmičenje se vodi iz kancelarije regiona južna Srbija.

Obaveštavam Vas da će ove godine Turniri regiona za dečake biti održani u sledećim terminima:
-8.-10. maj, Кragujevac, 2007. godište
-29.-31. maj, Кragujevac, 2006. godište
Takođe, obaveštavam Vas da će RTC КSS Кarataš da se održi u sledećim terminima:
-13.-23. jun, devojčice
-23. jun-3. jul dečaci,2006. i 2007. godište
Molim Vas da uskladite svoje obaveze sa ovim terminima.

Komesar 1. muške regionalne lige grupa istok objavljuje Saopštenje broj 13. Saopštenje se nalazi u prilogu.

Kancelarija RKS istočna Srbija objavljuje Saopštenje broj 1 za kvalitetnu ligu u ženskoj konkurenciji, takmičenja koje se vodi iz kancelarije regiona Južne Srbije. Saopštenje se nalazi u prilogu.

Komesar 1. ženske regionalne lige grupe Jug 2 objavljuje Saopštenje broj 13. Saopštenje se nalazi u prilogu.

Komisija za takmičenja je dostavila Odluku ino odlazaka, prelazaka VPR ko i prve upise stranaca. Odluka i prvi upisi se nalaze u prilogu.

Takmičarska komisija je dostavila Poziv za konkurisanje za organizaciju MK finalnih turnira. Sve potrebne informacije i obrazac za konkurs se nalaze u prilogu.

Obaveštavamo Vas da će se mini pripreme U18 reprezentacije Srbije održati u Кragujevcu (hotel ŠUMARICE), u periodu od 01. do 04. februara 2020. godine. Reprezentacija će se okupiti 01. februara u 10,00 časova na parkingu iza hale ALEКSANDAR NIКOLIĆ u Beogradu. Spisak pozvanih igrača se nalazi u prilogu.

U prilogu se nalazi obaveštenje broj 2 za Kvalitetnu ligu za košarkašice, takmičenje koje se vodi iz kancelarije RKS južna Srbija.

U prilogu se nalaze Odluke Upravnog odbora KSSa sa sednice održane 13. januara 2020. godine.

U prilogu se nalaze Odluke Upravnog odbora KSSa sa sednice održane 28. decembra 2019. godine.

Obaveštavamo Vas da će se mini pripreme U15 reprezentacije Srbije održati u Кragujevcu (hotel ŠUMARICE), u periodu od 01. do 04. februara 2020. godine. Reprezentacija će se okupiti 01. februara u 10,00 časova na parkingu iza hale ALEКSANDAR NIКOLIĆ u Beogradu. Spisak pozvanih igrača se nalazi u prilogu.

U prilogu objavljujemo potrebna dokumenta za konkurs za organizaciju 3x3 turnira u sistemu Košarkaškog saveza Srbije. Poslednji rok za prijavu 9. mart 2020. 

Obaveštavamo Vas da će se komemoracija povodom smrti košarkaškog trenera  Milovana Stepandića – Stepija održati 17.01.2020. godina  ( petak ) u  10 časova u sali Šabačkog pozorišta, ul. Кarađorđeva 22 u Šapcu. Sahrana je istog  dana  u 13 časova na Novom groblju u Šapcu.

Komesar 1. muške regionalne lige Istok je dostavio izveštaj takmičenja na polusezoni koji je tražila Takmičarska komisija KSSa. Izveštaj se nalazi u prilogu.

Komesar 1. ženske regionalne lige Jug 2 je dostavio izveštaj takmičenja na polusezoni koji je tražila Takmičarska komisija KSSa. Izveštaj se nalazi u prilogu.

Objavljujemo Odluke inoprelazaka kao i ABA prelaske. Odluke su u prilogu.

U prilogu se nalaze Odluke o inoprelascima, ABA prelasci kao i prvi upisi stranaca.

U prilogu objavljujemo edukativni materijal sudijske komisije. Molimo vas da obratite pažnju da edukativne materijale možete skinuti najkasnije do 09.01.2020. Linkovi za skidanje edukativnog materijala se nalaze u okviru PDF fajla koji se nalazi u prilogu.

Komesar Regionalne MK lige istočne Srbije, objavljuje saopštenje broj 10. Saopštenje se nalazi u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje izmene termina i delegiranja za MK takmičenja koja se vode iz iste. Termini sa izmenama se nalaze u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje Saopštenje broj 16 Međuregionalne lige. Saopštenje se nalazi u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje Saopštenje broj 15 Regionalne lige mlađih kategorija. Saopštenje se nalazi u prilogu.

Komesar MK je dostavio zapisnik sa održanog sastanka MK klubova povodom nastavka Međuregionalnog i Regionalnog takmičenja. Zapisnik sa kalendarom se nalazi u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje saopštenje broj 11 za takmičenje 1 ŽRL Jug 2 koje se vodi iz iste. Saopštenje se nalazi u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje evidenciju izrečenih kazni i uplata posle 8. odigranog kola 1 ŽRL Jug 2. Još jednom podsećamo klubove da je veoma važno poštovati date rokova uplata dugovanja po kaznama. Evidencija kao i izveštaj datih koševa se nalaze u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje saopštenje broj 17 za takmičenje 1 MRL Istok koje se vodi iz iste. Saopštenje se nalazi u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje evidenciju izrečenih kazni i uplata posle 15. odigranog kola 1 MRL Istok. Još jednom podsećamo klubove da je veoma važno poštovati date rokova uplata dugovanja po kaznama. Evidencija kao i izveštaj datih koševa se nalaze u prilogu.

Sahrana iznenada preminulog, Boška Đokića, biće u četvrtak 31. januara 2019. u 14.00 časova na Bežanijskom groblju, dok je opelo zakazano za 13.30 časova. http://www.rksis.rs/8-informacije/1492-in-memoriam-bosko-dokic-26-01-2019 

Srpski košarkaški trener Boško Đokić preminuo je danas iznenada u Beogradu u 66. godini, saopštio je Košarkaški savez Srbije. Đokić je rođen 26. oktobra 1953. godine u Beogradu. Kao igrač bio je član kadetske i juniorske reprezentacije SFRJ.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje izmene termina i delegiranja za MK takmičenja koja se vode iz iste. Termini sa izmenama se nalaze u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje Saopštenje broj 15 Međuregionalne lige. Saopštenje se nalazi u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje Saopštenje broj 14 Regionalne lige mlađih kategorija. Saopštenje se nalazi u prilogu.

Rano jutros u 56. godini života, napustila nas je legenda Leskovačke košarke Ivan Mitić, poznatiji po nadimku Bizon. Bizon, nadimak po kome su ga poznavali navijači, stanovici njegovog rodnog grada, kao i širi košarkaški krugovi u celoj zemlji, dobio je svojom borbenošću i upornošću na terenu i samim tim postao miljenik navijača. Mitić je više od tri decenije svog života aktivno podario košarci, a od toga dvadeset kao aktivni igrač.Vrhunac svoje karijere ostvario je igrajući za "KK Zdravlje" iz Leskovca sa kojim postiže zapažene rezultate i uspehe, takode i za "KK Moravu" iz Vladičinog Hana u kome je proveo jedan deo igračke karijere.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje saopštenje broj 10 za takmičenje 1 ŽRL Jug 2 koje se vodi iz iste. Saopštenje se nalazi u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje saopštenje broj 16 za takmičenje 1 MRL Istok koje se vodi iz iste. Saopštenje se nalazi u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje evidenciju izrečenih kazni i uplata posle 14. odigranog kola 1 MRL Istok.Još jednom podsećamo klubove da je veoma važno poštovati date rokova uplata dugovanja po kaznama.Evidencija kao i izveštaj datih koševa se nalaze u prilogu.

U prilogu objavljujemo obaveštenje broj 2 za Kvalitetnu ligu košarkašica koja se vodi iz kancelarije u Leskovcu. Svi potrebni podaci se nalaze u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje izmene termina i delegiranja za MK takmičenja koja se vode iz iste. Termini sa izmenama se nalaze u prilogu.

Mmini pripreme U15 reprezentacije Srbije održaće se u Кragujevcu (hotel ŠUMARICE), u periodu od 01. do 04. februara 2019. godine. Reprezentacija će se okupiti 01. februara u 10,00 časova na parkingu iza hale ALEКSANDAR NIКOLIĆ u Beogradu. Spisak pozvanih igrača se nalazi u prilogu.

 

U okviru programa kvalitetnog razvoja igrača,kontinuiranog praćenja i individualnog tehničko - taktičkog usavršavanja održaće se drugi edukativni trening za igrače iz Istočne i Južne Srbije,2005 i 2006 godište.

Mini pripreme U18 reprezentacije Srbije održaće se u Кragujevcu (hotel ŠUMARICE), u periodu od 01. do 04. februara 2019. godine. Reprezentacija će se okupiti 01. februara u 10,00 časova na parkingu iza hale ALEКSANDAR NIКOLIĆ u Beogradu. Spisak pozvanih igrača se nalazi u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje Saopštenje broj 14 Međuregionalne lige. Saopštenje se nalazi u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje Saopštenje broj 13 Regionalne lige mlađih kategorija. Saopštenje se nalazi u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje saopštenje broj 15 za takmičenje 1 MRL Istok koje se vodi iz iste. Saopštenje se nalazi u prilogu.

Sastanak klubova učesnika Međuregionalih / Regionalnih liga MК u sezoni 2018/2019 održaće se u četvrtak 24.01.2019. godine u 17,00 časova u prostorijama RКSIS, Obrenovićeva 10/3.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje izmene termina i delegiranja za MK takmičenja koja se vode iz iste. Termini sa izmenama se nalaze u prilogu.

Takmičarska komisija je dostavila odluku o prelasku igrača. Odluku objavljujemo u prilogu.

U prilogu se nalaze spiskovi pozvanih sudija na testiranje na polusezoni koje je zakazano za nedelju 13. januara 2019, na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja u Nišu po terminima koji su već objavljeni kao preliminarni.

Obaveštavamo Vas da će se mini pripreme U16 reprezentacije Srbije održati u periodu od 21. do 27. januara 2019. godine, kada će reprezentacija otputovati na turnir u Tursku (Sakarija, 28.01.-02.02.).

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje Saopštenje broj 13 Međuregionalne lige. Saopštenje se nalazi u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje Saopštenje broj 12 Regionalne lige mlađih kategorija. Saopštenje se nalazi u prilogu.

U prilogu objavljujemo poziv sa preliminarnim satnicama za seminar sudija i delegata - kontrolora na polusezoni. Konačni poziv biće naknadno objavljen.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje saopštenje broj 12 za Kvalitetnu ligu RKS Istočne i Južne Srbije koje se vodi iz iste. Saopštenje je u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje saopštenje broj 11 za takmičenje Regionalna liga koje se vodi iz iste. Saopštenje je u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje saopštenje broj 15 za takmičenje 2 ŽLS Jug B koje se vodi iz iste. Saopštenje se nalazi u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje evidenciju izrečenih kazni i uplata. Još jednom podsećamo klubove da je veoma važno poštovati date rokova uplata dugovanja po kaznama. Evidencija se nalazi u prilogu.

Kancelarija regiona Južne Srbije je objavila saopštenje broj 1 za Kvalitetenu ligu devojčica, koja se vodi iz iste. Saopštenje sa terminima se nalazi u prilogu.

U sklopu Kupa Radivoja Koraća, i ove godine se odigrava Beobasket Mini Kup za pionire. Kako učesnike Beobasket Mini Kupa čine 7 ekipa učesnica i jedna ekipa domaćina, sledeći igrači su pozvani za selekciju domaćina: 

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje saopštenje broj 15 za takmičenje 1 MRL Istok koje se vodi iz iste. Saopštenje se nalazi u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje evidenciju izrečenih kazni i uplata posle 14. odigranog kola 1 MRL Istok. Još jednom podsećamo klubove da je veoma važno poštovati date rokova uplata dugovanja po kaznama. Evidencija kao i izveštaj se nalaze u prilogu.

Sudijska komisija KSS je dostavila Odluku o vršenju kontrola na utakmicama 1 MRL Istok. Odluka se nalazi u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje izmene termina i delegiranja za MK takmičenja koja se vode iz iste. Termini sa izmenama se nalaze u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje saopštenje broj 11 za Kvalitetnu ligu RKS Istočne i Južne Srbije koje se vodi iz iste. Sve zvanične utakmice na regionu Istočna Srbija, a koje se vode iz kancelarije RKS Istočna Srbija, predstojećeg kola, počeće sa minutom ćutanja kako bi se i na taj način odala počast preminulom igraču KK Niša, Ivanu Ici Jovanoviću.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje saopštenje broj 10 za takmičenje Regionalna liga koje se vodi iz iste. Sve zvanične utakmice na regionu Istočna Srbija, a koje se vode iz kancelarije RKS Istočna Srbija, predstojećeg kola, počeće sa minutom ćutanja kako bi se i na taj način odala počast preminulom igraču KK Niša, Ivanu Ici Jovanoviću.

Sve zvanične utakmice na regionu Istočna Srbija, a koje se vode iz kancelarije RKS Istočna Srbija, predstojećeg kola, počeće sa minutom ćutanja kako bi se i na taj način odala počast preminulom igraču KK Niša, Ivanu Ici Jovanoviću. Mole se delegati utakmica, kao i prve sudije, da preduzmu potrebne radnje da bi se minut ćutanja sproveo.

Drugi stepen MK devojčica vodiće se iz kancelarije RKS Južna Srbija. Termine licenciranja za Drugi stepen, termine odigravanja utakmica, i sve druge potrebne informacije možete dobiti putem njihovog sajta http://www.rksjs.rs/ a saopštenja i na našem sajtu. U prilogu se nalaze dosadašnja obaveštenja koja su dospela u RKS Istočna Srbija.

Sektor za mušku košarku KSSa obaveštava klubove i igrače da će se mini pripreme U15 reprezentacije Srbije održati u Kragujevcu (hotel ŠUMARICE), u periodu od 01. do 04. februara 2018. godine. Reprezentacija će se okupiti 01. februara u 10,00 časova na parkingu iza hale ALEKSANDAR NIKOLIĆ u Beogradu. Spisak pozvanih igrača se nalazi u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje saopštenje broj 14 za takmičenje 2 ŽLS Jug B koje se vodi iz iste. Saopštenje se nalazi u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje evidenciju izrečenih kazni i uplata. Još jednom podsećamo klubove da je veoma važno poštovati date rokova uplata dugovanja po kaznama. Evidencija se nalazi u prilogu.

Utakmice 14.kola 1MRL Istok između KK MLADOST VESNA - OKK SOKOBANJA odigraće se u subotu 27.1.2018.god sa početkom od 19:00. Službena lica ostaju ista.

Ivan Jovanović – Ica, rođen 07.02.1990 u Ljubljani, preminuo je dana 22.01.2018. u Nišu.  Ivan je kao igrač ponikao u  Ergonom sport klubu iz Niša. Bio je član ekipe koja je iznedrila jedne od najtalentovanijih igrača košarke iz Niša. Godine 2006. postaje kadetski vice šampion Srbije sa ekipom Ergonom Sport Klubom. Iste te godine kadetski šampion SCG sa istim klubom. Nakon osvojenog prvenstava prelazi i godinu dana je član KK FMP iz Železnika. Posle FMP – a vraća se  u KK Niš , gde sa uspehom igra jednu sezonu i vraća se u Ergonom Sport Klub gde se zadržava 2 godine – sezona 2009/2010 , sezona 2010/2011. Posle toga prelazi u KK Napredak Aleksinac gde sa velikim uspehom nastupa u sezoni 2011/2012 i postaje miljenik Aleksinačke publike. 2012. godine se vraća u KK Niš i postaje deo istorije kluba 2014/2015 kada klub osvaja prvo mesto skorom 26/0.
Sahrana je u sredu 24.01.2018. godine u 11:30 časova dok opelo počinje u 11.00 časova na Novom groblju u Nišu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje saopštenje broj 14 za takmičenje 1 MRL Istok koje se vodi iz iste. Saopštenje se nalazi u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje evidenciju izrečenih kazni i uplata posle 13. odigranog kola 1 MRL Istok. Još jednom podsećamo klubove da je veoma važno poštovati date rokova uplata dugovanja po kaznama. Evidencija kao i izveštaj se nalaze u prilogu.

Prema planu razvojno-selektivnog programa KSS u sezoni 2017/18. radi uvida u postojeći potencijal igračkog kadra održaće se kontrolni treninzi i selektivna okupljanja za igrače istočne i južne Srbije godišta 03,04,05 i 06 u planiranim terminima.Kontrolni treninzi će se održati u Aleksincu u sportskoj hali u subotu 27.01.2018 godine u sledećim terminima:

Sektor za mušku košarku obaveštava klubove i igrače da će se mini pripreme U18 reprezentacije Srbije održati u Kragujevcu (hotel ŠUMARICE), u periodu od 01. do 04. februara 2018. godine. Reprezentacija će se okupiti 01. februara u 10,00 časova na parkingu iza hale ALEKSANDAR NIKOLIĆ u Beogradu. Igrači koji nemaju FIBA licence su u obavezi da ponesu fotokopiju važećeg pasoša, 2 fotografije veličine kao za pasoš i original izvod iz matične knjige rođenih (krštenica). Spisak pozvanih igrača se nalazi u prilogu.

Sektor za mušku košarku obaveštava klubove i igrače da će se mini pripreme U17 reprezentacije Srbije održati u Kragujevcu (hotel ŠUMARICE), u periodu od 01. do 04. februara 2018. godine. Reprezentacija će se okupiti 01. februara u 10,00 časova na parkingu iza hale ALEKSANDAR NIKOLIĆ u Beogradu. Igrači koji nemaju FIBA licence su u obavezi da ponesu fotokopiju važećeg pasoša, 2 fotografije veličine kao za pasoš i original izvod iz matične knjige rođenih (krštenica). Spisak pozvanih igrača se nalazi u prilogu.

Sastanka klubova 2 ŽLS Jug B na polusezoni, koji je bio zakazan za subotu 20. januara 2018. godine sa početkom u 11.00 časova u Press sali hale Čair, se OTKAZUJE zbog najave klubova da nisu u mogućnosti da prisustvuju istom. 

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje saopštenje broj 13 za takmičenje 2 ŽLS Jug B koje se vodi iz iste. Saopštenje se nalazi u prilogu.

Takmičarska komisija KSS je dostavila odluke Upravnog odbora koje se nalaze u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje izmene termina i delegiranja za MK takmičenja koja se vode iz iste. Termini sa izmenama se nalaze u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje termine odigravanja utakmica 9. i 11. kola 2.ŽLS JUG B broj 1773 RADNIČKI – GIMNAZIJALAC, nedelja 21.01.2018. u 15:30, Kragujevac, Hala G.Bogojević. Delegat : D.Zlatić (Kg), sudije : D.Varagić (Kg) – M.Lojanica (Kg) i broj 1782 TOPLIČANIN – RADNIČKI, sreda 24.01.2018. u 17:00 Prokuplje. Delegat: M.Gligorijević (Le), sudije : A.Marinković (Le) – Đ.Danilović (Le).

Komesar mlađih kategorija objavljuje termine i delegiranja za vikend 20./21. januar 2018. godine u takmičenju Međuregionalna liga. Dokument je u prilogu.

Sudijski poverenik RKS Istočna Srbija je dostavio spisak pozvanih službenih lica za testiranje na polusezoni u Leskovcu. Satnicu testiranja možete pogledati na linku http://www.rksis.rs/komisije-kss/sudijska/886-seminar-sudija-i-delegata-kontrolora-na-polusezoni-19-12-2017 a spisak pozvanih je u prilogu.

Takmičarska komisija KSS je dostavila Odluke sa održanih sastanaka koje se odnose na klubove, finansijsku disciplinu i delegate a usklađene sa zakonom o sportu. Odluke se nalaze u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje izveštaje takmičenja na polusezoni komesara liga koje se vode iz iste. Izveštaji se nalaze u prilogu.

U primeni je novi program vođenja statistike za utakmice seniorskih liga KSS i obaveza je da se izvrši obuka postojećih / novih statističara. Tim povodom u Nišu će se 8. februara 2018. godine sa početkom u 17.00 časova održati seminar obuke za regione Istočne, Južne, Centralne kao i Kosovsko - Metohojskog regiona. Detaljnije informacije se nalaze u prilogu.

Sektor za žensku košarku na čelu sa potpredsednicom Anom Joković, zakazuje sastanak svim ženskim klubovima sa teritorije regiona Južne i Istočne Srbije, u PETAK 19. januara 2018. godine u hotelu My Place sa početkom u 16.00 časova. Napominjemo da je prisustvo sastanku OBAVEZNO.

Sektor za mušku košarku KSS obaveštava Vas da će se mini pripreme U16 reprezentacije Srbije održati u periodu od 23. do 26. januara 2018. godine, kada će reprezentacija otputovati na turnir u Tursku (Sakarija, 27.01.-02.02.). Reprezentacija će se okupiti 23. januara u 13,00 časova u hotelu TRIM u Košutnjaku (Ul. Kneza Višeslava br.72, Beograd). Igrači su u obavezi da ponesu važeće pasoše, 2 fotografije veličine kao za pasoš, original izvod iz matične knjige rođenih (krštenica), overenu saglasnost roditelja za putovanje u Tursku (navesti ime trenera Đorđa Adžića, pasoš br. 007316864). Spisak igrača se nalazi u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje termine odigravanja zaostalih utakmica 2 ŽLS Jug B. Utakmica 10. kola broj 1776 PARAĆIN – AKTAVIS AKADEMIJA, utorak, 16.01.2018. u 18,00, Hala, PARAĆIN, Del : N.Simić (Pa), sudije : I.Pavlović (Blj) – A.Piljević (Bo), a utakmica 11. kola 1784 GIMNAZIJALAC – PALANKA 2012, nedelja 14.01.2018. u 15,00 Hala, Pirot, Del: N.Tokić (Al), sudije : M.Sibinović (Ni) – T.Ristić (Ni).

Sastanak klubova 1 MRL Istok i 2 ŽLS Jug B održaće se u subotu 20. januara 2018. godine u pres sali SC ČAIR u Nišu sa početkom od 12.00 i od 11.00 časova. Pozivaju se svi predstavnici klubova, učesnici lige, da prisustvuju sastanku.

Na Skupštini Košarkaškog saveza Srbije, koja je održana krajem decembra 2017. godine, usvojeni su izmenjeni Registracioni kao i Pravilnik o takmičenju. Oba dokumenta se nalaze u prilogu.

U četvrtak 11.1.2018. godine sa početkom u 12:00 časova u Amfiteatru Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja u Nišu, predavanje na temu “Aktuelni momenat u svetskoj košarci”,održati naš proslavljeni trener Svetislav-Kari Pešić.
Svetislav-Kari Pešić je jedan od najplodotvornijih trenera naše zemlje, kada je u pitanju osvajanje medalja na prvenstvima. Sa kadetskom i juniorskom reprezentaciom je osvojio evropsko zlato, sa juniorskom reprezentaciom je osvojio svetsko zlato, dve zlatne seniorske evropske medalje sa dve različite reprezentacije, i zlatnu medalju sa seniorskom reprezentacijom Jugoslavije u Indijanopolisu 2002. godine. Takođe, osvajač je Kupa evropskih šampiona, Evrolige i Kupa Radivoja Koraća, kao i velikog broja nacionalnih prvenstava.
Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja nastavlja sa tradicijom, da proslavljene i svetski priznate sportske ličnosti prenose svoja bogata znanja i iskustva studentima i terenerima našeg fakulteta.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje saopštenje broj 13 za takmičenje 2 ŽLS Jug B koje se vodi iz iste. Saopštenje je u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje evidenciju uplata kazni i izveštaj datih koševa u takmičenju 2 ŽLS Jug B koje se vodi iz iste. Evidencija i izveštaj su u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje saopštenje broj 15 za takmičenje 1 MRL Istok koje se vodi iz iste. Saopštenje se nalazi u prilogu.

Kancelarija Istočna Srbija objavljuje evidencije kazni i uplata i dostavljenih snimaka, kao i izveštaj datih koševa za 14. odigrano kolo u 1 MRL Istok.

U okviru godišnjeg programa rada, u Kragujevcu u hotelu ŠUMARICE, od 9. do 12. februara 2017. godine, održaće se mini pripreme U 15 reprezentacije Srbije (dečaci rođeni 2002. godine).Skup igrača je u Beogradu kod hale ``ALEKSANDAR NIKOLIĆ``, na velikom parkingu, u 10.00 časova.

Završni turnir košarkaškog Kupa Radivoje Koraća održaće se i ove godine u niškoj dvorani Čair, od 16. od 19. februara. Plasman na završni turnir Kupa Radivoja Koraća obezbedili su Crvena zvezda, Partizan, Mega Leks, FMP, Dinamik, Vršac, Spartak Subotica i Dunav iz Starih Banovaca. Četvrtfinalni mečevi kupa igraju se 16. i 17. februara, polufinala su na programu u subotu, 18. februara, dok je finale na programu 19. februara. 

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje izmene termina i delegiranja u MK takmičenjima koje se odigravaju 28./29.01.2017. godine a vode iz iste. Dokument se nalazi u prilogu.

U prilogu se nalaze odluke vanrednog prelaznog roka za igrače seniore. Još jednom obaveštavamo klubove da je potrebno da dostave stare licencne spiskove ekipa i dostave licencu igrača na uvid kancelariji kako bi mogli da podignu novi licencni spisak ekipe. Preuzimanje novog licencnog spiska u kancelariji RKS Istočna Srbija.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje termine i delegiranja utakmica koje se igraju  za vikend 28./29.01.2017. godine. Dokument je u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje raspored za takmičenje Drugi stepen - pionirke, koje se vodi iz iste. Raspored je u prilogu.

 Utakmica 11. kola druge ženske lige Srbije  JUG - B : 2424 UŽKK STUDENT 2 – ŽKK PARAĆIN, je ODLOŽENA, zbog utakmice lige Srbije za kadetkinje ekipe iz Paraćina. Obaveza klubova je da se što pre dogovore o novom terminu odigravanja.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje saopštenje broj 1 za takmičenje Drugi stepen - devojčice, koje se vodi iz iste. Saopštenje je u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje saopštenje broj 9 za takmičenje Regionalna liga koje se vodi iz iste. Saopštenje je u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje saopštenje broj 12 za takmičenje 2 ŽLS Jug B koje se vodi iz iste. Saopštenje je u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje evidenciju uplata kazni. Evidencija je u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje saopštenje broj 14 za takmičenje 1 MRL Istok koje se vodi iz iste. Saopštenje se nalazi u prilogu.

Kancelarija Istočna Srbija objavljuje evidencije kazni i uplata i dostavljenih snimaka u 1 MRL Istok.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje izmene termina i delegiranja za MK takmičenja koja se vode iz iste. Izmene su u prilogu.

U prilogu se nalaze odluke vanrednog prelaznog roka za igrače seniore. Još jednom obaveštavamo klubove da je potrebno da dostave stare licencne spiskove ekipa i dostave licencu igrača na uvid kancelariji kako bi mogli da podignu novi licencni spisak ekipe. Preuzimanje novog licencnog spiska u kancelariji RKS Istočna Srbija.

Dana 18 januara 2017. godine preminuo je, Jovan Koružić, dugogodišnji igrač kragujevačkih klubova "Radnički" i "Zastave", koji je uvek svojim primerom ljudskosti pokazivao najlepšu stranu našeg sporta, i bio uzor svim mlađim generacijama.
Komemoracija će biti održana 20 januara u 09:30 u Sportskom društvu Radnički, opelo u 10:30 na Varoškom groblju, a sahrana 21 januara u 12 časova u rodnom mestu Otilovići, kraj Pljevalja.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje termine i delegiranja za MK takmičenja koja se vode iz iste. Termini i delegiranja su u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija vas obaveštava da se od 16. januara 2017. godine nalazi na novoj adresi. Nova adresa je Obrenovićeva 10/3. 

Košarkaški savez Srbije je dostavio Odluke sa sednice UO KSS koja je održana 23. decembra 2016. godine. Odluke su u prilogu.

Obaveštavamo vas da će se pripreme U16 reprezentacije Srbije održati u periodu od 19. do 27. januara 2017. godine. Reprezentacija će se okupiti 19. januara u 10,00 časova na parkingu iza hale PIONIR, odakle će otputovati u Novi Bečej. Takođe, obaveštavamo vas da postoji mogućnost produžetka priprema za 4 dana, tj do 31. januara.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje zapisnik sa sastanka II stepen - devojčice koji je održan u utorak 10.01.2017. godine u prostorijama kancelarije. Zapisnik se nalazi u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje zapisnik sa sastanka Regionalna liga - Drugi krug koji je održan u utorak 10.01.2017. godine u prostorijama kancelarije. Zapisnik se nalazi u prilogu.

U prilogu se nalaze odluke vanrednog prelaznog roka za igrače seniore. Još jednom obaveštavamo klubove da je potrebno da dostave stare licencne spiskove ekipa i dostave licencu igrača na uvid kancelariji kako bi mogli da podignu novi licencni spisak ekipe. Preuzimanje novog licencnog spiska u kancelariji RKS Istočna Srbija.

U okviru programa kvalitetnog razvoja igrača,kontinuiranog praćenja i individualnog tehničko taktičkog usavršavanja održaće se drugi edukativni trening za igrače iz Istočne i Južne Srbije,2003 i 2004 godište.  Trening će se održati u Leskovcu u sportskoj hali Dubočica-mala sala, u ponedeljak 16.01.2017g. od 18.00 – 19.30.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje dokument u kom se nalaze ekipe koje učestvuju u II stepenu MK takmičenja u ženskoj konkurenciji. Dokument se nalazi u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje dokument u kom se nalaze ekipe koje učestvuju u drugom krugu Regionalne lige. Dokument se nalazi u prilogu.