Ovogodišnji „Trenerski dani Borivoje Cenić“ biće održani 05. maja 2018. godine u hali „Mega Factory“ (Beograd, Braće Jerković 119a), nakon odigravanja polufinalnih utakmica Juniorske Roda lige.

Predavači na „Trenerskim danima“ biće naši poznati košarkaški stručnjaci Slobodan Klipa i Saša Grujić.
Satnica TD „Borivoje Cenić 2018“

15.30 - 16.45:    Prijavljivanje.
16.45 - 18.15:    Slobodan Klipa, KK Crvena Zvezda, U-17 Reprezentacija Srbije
„Usavršavanje individualne i grupne taktike mladih igrača u napadu“

18.15 - 19.45:    Saša Grujić, pomoćni trener Reprezentacije Rusije
„Metodsko učenje i usavršavanje odbrane mladih igrača”

Prisustvo „Trenerskim danima“ je jedan od dva  OBAVEZNA seminara  za sve trenere članove UKST koji rade sa mlađim kategorijama. Uslov za prisustvo Seminaru je izmiren prvi deo godišnje članarine u iznosu od 3.000 dinara. Treneri koji uplate i drugi deo godišnje članarine u iznosu od 5.000 dinara.
Uplate se mogu izršiti na račun UKTS-a (broj računa 205-114324-11) najkasnije do 03.maja 2018.godine, a u Pozivu na broj (na samoj Uplatnici) navesti broj licence trenera (kako bi se izbegli mogući nesporazumi), ili obavestiti kancelariju UKTS o izvršenoj uplati (telefon 011 3400851 ili putem email-a: (Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.)
Kao i do sada, uplate se mogu izvršiti i na licu mesta (u holu hale „Mega Factory“), neposredno pred početak Seminara (prilikom prijavljivanja).
Zakon o sportu Republike Srbije i Statut UKTS obavezuju trenere na prisustvo na minimum dva seminara u toku godine (Trenerski dani i BCB). Treneri koji ne budu prisustvovali na dva seminara u toku godine imaće obavezu da urade Seminarski rad koji će braniti pred eminentnom tročlanom komisijom, koja će razmatrati o overi licence. Nadoknada za rad komisije i troškovi koji iz toga proističu su u visini od 30.000 dinara za trenere mlađih kategorija.
U želji da sačuvamo ugled našeg Udruženja i stičemo nova saznanja i imamo regularna takmičenja, sve trenere mlađih kategorija očekujemo na obaveznim „Trenerskim danima“.

Beograd 27.04.2016                                 

Generalni sekretar
Strahinja Vasiljević