Seminar za trenere mlađih kategorija “Trenerski dani – Borivoje Cenić”, biće održan 27. aprila 2024. godine u Sportskom centru “Master”. Prijave za seminar će biti otvorene od 9 časova dok će predavanja početi u 11 časova tog dana.
Predavači će biti selektor muške seniorske reprezentacije Gruzije Aleksandar Džikić i selektora muške juniorske reprezentacije Srbije Vule Avdalović.
Svi treneri koji vode selekcije mlađih kategorija kao i oni treneri koji vode mešovite selekcije (seniore i mlađe kategorije) su obavezni da odlušaju dva seminara godišnje i da pohađanje Trenerskih dana spada u jedan od uslova za sticanje dozvole za rad- licence.  

Seminaru mogu prisustvovati svi treneri koji izmire prvi deo godišnje školarine u iznosu od 4.000 dinara. Uplate se mogu izvršiti na račun Udruženja trenera (205-114324-11 u poziv na broj staviti broj Vaše licence) do petka 26. aprila 2024. godine.
Kao i do sada, uplate se mogu izvršiti i na licu mesta (u holu Sportskog centra Master), neposredno pred početak seminara (prilikom prijavljivanja) 27. aprila. 
Treneri koji uplate i drugi deo godišnje članarine u iznosu od 7.500 dinara dobiće i Trenerski paket koji sadrži: 
- Majicu u čast Ranku Žeravici, našem olimpijskom šampionu 
- Paket od 5 predavanja (12 sati) trenera Aleksandra Grujića u sklopu ''Edukativnog programa za trenere mlađih kategorija uzrasta do 16 godina''
- Knjigu ''Karakteristike Small Ball napada i značaj prostora'' autora Igora Kovačevića
- USB 64 GB na kome su spremljeni knjiga i Edukativni program
- Časopis Trener 119. izdanje
- Trenersku tablu
- Planer za vođenje košarkaških treninga
U Edukativnom programu kroz pet predavanja podeljenih u ukupno 12 sati obuke, obrađeni su najosnovniji košarkaški elementi, počevši od stava, trostruke pretnje, pivotiranja, dodavanja, dvokorka pa sve do passing game, igre prodora (dribble-drive), igre blokadama od lopte (off ball screen) i na kraju sve to povezano kao jedan koncept kontinuiranog napada (motion).
Najnovije izdanje Udruženja trenera - Knjiga “Karakteristike Small Ball napada iznačaj prostora”, autora Igora Kovačevića, je pre svega namenjena trenerimam mlađih kategorija, da u cilju bolje organizacije igre u napadu koriste faktor prostor, što, budimo iskreni nije, do sada često obrađivana tema i utoliko je njen znača još veći. U ovom korisnom štivu akcenat je u prikazu kretanja igrača sa i bez lopte (utrčavanja i blokade) u cilju stvaranja prostora kao osnovnog preduslova za uspešnu igru. Kretanjem napadači vezuju pažnju odbrambenih igrača i otežavaju pomoć. Sa druge strane, mali razmak između napadača i njihova statičnost daju veliku prednost odbrani. Trener mora da insistira na kretanju igrača u skladu sa konceptom igre uz istovremeno disciplinovano održavanje njihovog odstojanja.
Satnicu sa nazivima tema biće objavljena, neposredno, pred seminar.