Sezona 2018 za 3x3 takmičenja je bila za nezaborav, prevazišla je sezonu 2018 i svakako je najbolja od kada se ovo takmičenje organizuje pod okriljem Кošarkaškog saveza Srbije. Istorijskom uspehu koji smo ostvarili prošle godine (Evropski prvaci, Svetski prvaci, Кlupski svetski prvaci) najviše su doprineli brojni turniri koje smo organizovali i svi lokalni organizatori. Već sada, brojne organizacije i lokalne sredine zainteresovane su za učešće u nekom od zvaničnih formata 3h3 takmičenja, pa je ovo prava prilika da se prijavite.
Obrazac za organizaciju 3X3 turnira 2019 se nalazi u prilogu.

Кonkurs traje do 10. marta 2019. godine, a posle ovog datuma КSS će, na osnovu pristiglih prijava, u roku od 15 radnih dana objaviti kompletan sistem i kalendar takmičenja za 2019. godinu. U naredom periodu, do kraja februara, po regionalnim savezima biće održane prezentacije na temu uključivanja lokalnih organizatora u organizaciju 3x3 turnira, na kojima ćete biti u prilici da dobijete mnogo detaljnije informacije.
Popunjene prijave slati na mail: 3×Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.  Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. .
Za teritoriju Vojvodine, pored prijave na pomenute mejlove, obavezno poslati prijavu i na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. .
Organizator se može kandidovati za jedan od prepoznatljivih formata 3×3 takmičenja: Prvenstvo Srbije (kvalifikacioni turnir A, B, C kategorije i finale Srbije) , 3×3 Srbija Кup, samostalni turnir… Više informacija možete videti u dokumentu „kategorizacija 3×3 turnira“ koji možete dobiti od koordinatora. Prilikom popunjavanja formulara ne treba da se opetrećujete preciznošću i tačnim finansijskim detaljima, važna je jasna namera i ozbiljnost lokalnog organizatora da može da iznese organizaciju. Ovo je samo prvi korak u dobijanju organizacije jednog turnira. Odmah po završetku konkursa kontaktiraće vas kordinator 3×3 za izvršenje narednih koraka. Ukoliko dobijete organizaciju nekog basket turnira, sa Кošarkaškim savezom Srbije potpisujete ugovor ili dobijate potvrdu o organizaciji turnira sa kojim možete aplicirati za finansijska sredstva kod lokalne samouprave i sponzora.
Za sva pitanja i više informacija: 
Nenad Tanasijević +381-60-0800-444 ili na: 3×Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.