Shodno promenama u Pravilniku o stručnom osposobljavanju Sl. Glasnik RS, broj 60/2020 čl. 4, Udruženje košarkaških trenera usklađuje stručnjake sa istim (dopis u prilogu). 
Promene se najviše tiču trenera nosilaca plavih licenci i to svih onih koji nemaju stečen IV stepen (četvrti nivo, koji se stiče stručnim osposobljavanjem, teorijskim i praktičnim, u trajanju od 360 sati obuke za obavljanje određene vrste stručnih poslova sa decom u sportu. Uslov za sticanje ovog nivoa je završen treći nivo stručnog osposobljavanja).
Udruženja trenera čini napore da sakupi sredstva za finansiranje dodatnog obrazovanja košarkaških stručnjaka i omogući njihovim članovima da završe neophodno doškolovavanje putem stipendije na Fakultetu za sport Univerziteta Union Nikola Tesla, kome su zahvalni na saradnji i podršci u ovom poduhvatu. 
Rok za prijavu važi do 5. februara 2024. godine i vrši se isključivo putem aplikacije za trenere:  

https://ukts.rs/za-trenere/aplikacija-stipendija/ 

NAPOMENA:
TRENERI KOJI NE MORAJU DA SE PRIJAVLJUJU za doškolovanje su:
 - Treneri nosioci crvenih licenci
 - Treneri nosioci plavih licenci sa završenim fakultetom za sport, odbranjenim diplomskim radom iz košarke, završenom višom trenerskom školom, stečenim zvanjem učitelja u sportu, sa iskustvom od preko 15 godina rada u košarci

TRENERI KOJI MOGU da se prijave za doškolovanje za Učitelja u sportu – fond 360 časova,  treba da ispunjavaju sledeće uslove:
1.    da imaju kurs završenog operativnog trenera – plava licenca
2.    da u poslednje 3 sezone imaju kontinuitet rada u klubovima koji su članovi KSS

Molimo sve zainteresovane da pažljivo pročitaju Dopis u prilogu kako bi se prijavili za stipendiju na vreme i time ispunili svoju zakonsku obavezu.