Po odluci komesara takmičenja, sve utakmice koje se u narednim danima odigravaju na teritoriji regiona Istočna Srbija, počinju minutom ćutanja, u čast prerano preminulom nekada igraču, i treneru Dejanu Milojeviću.
Dejan Milojević je bio član mlade reprezentacije do 22 godine sa kojom je 1998. godine osvojio zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u italijanskom Trapaniju. Sa seniorskom reprezentacijom SR Jugoslavije osvojio je zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu 2001. u Turskoj. Igrao je i na Evropskom prvenstvu 2005. u Srbiji i Crnoj Gori.

Kao trener, bio je član stručnog štaba reprezentacije Srbije kod selektora Igora Kokoškova, da bi u odsustvu selektora samostalno vodio utakmicu našeg nacionalnog tima protiv Gruzije u okviru kvalifikacija za EP 2022. i ubedljivom pobedom 92:66 doneo Srbiji plasman na Eurobasket.
Dejan Milojević je košarkašku karijeru počeo u KK Beovuk iz Beograda, nastavio u FMP Železnik, Budućnost iz Podgorice, Partizan.
Inostranu karijeru je, posle Partizana, započeo u španskoj Pamesi iz Valensije, i nastavio u turskom Galatasaraju. Posle toga se 2009. vratio u Partizan da završi karijeru, ali je zbog problema sa kolenom odlučio da prestane sa aktivniom bavljenjem košarkom.
U oktobru 2012. godine postao je prvi trener Mega Vizure, samostalno je vodio i podgoričku Budućnost.
Trenersku karijeru nastavlja u NBA ligi, gde je od oktobra 2021. godine bio član stručnog štaba Golden stejt Voriorsa. Uspešno je sarađivao sa prvim trenerom Stivom Kerom. Sa Voriorsima je osvojio NBA titulu u sezoni 2021-2022.