Dušan Ž. Nakić - Naćki, diplomirani trener košarke, rođen je u Vavi kod Babušnice 1942. godine. Košarkom je počeo da se bavi kao učenik Tehničke škole u Boru. Trenerskim pozivom u ovom sportu se posvetio 1972. godine. 
U bogatoj trenerskoj karijeri vodio je sve muške i ženske selekcije KK Bora a radio je i u ekipama KK "Mladost" iz Zaječara, KK "Hajduk Veljko" iz Negotina, KK "Rtan" iz Boljevca, KK "Majdanpe" iz Majdanpeka i ŽKK "Bor" iz Bora.

U takmičarskoj sezoni 1977/1978. godine, bio je član stručnog štaba KK "Bor", kada je ostvaren plasman u Drugu ligu Jugoslavije.Od 1980. do 1983, vodio je ŽKK "Bo" u Prvoj ligi Srbije. 1988. godine, učestvovao je sa juniorima "Rudara" na prvenstvu Srbije u Boru. 1987. bio je trener juniorkse reprezentacije Jugoslavije dok je selektor bio Janez Drvarić. U takmičarskoj sezoni 1992/1993. godine, uveo je ekipu KK "Hajduk Veljko" iz Negotina u Prvu srpsku ligu. Tada je proglašen za najboljeg trenera Negotina.
Godine 1995., dobitnik je zlatne značke KSS Beograd za doprinos razvoju košarke u Srbiji.
U takmičarskoj sezoni 2007/2008, godine, uveo je ŽKK "Bor" u prvu B ligu Srbije, što mu je donelo titulu najboljeg trenera srpske lige Jug i Bora.
U takmičarskoj sezoni 2009/2010, uveo je ženski odbojkaški klub "Bor" u Drugu ligu Srbije, grupa Istok. Iste godine je proglašen za najboljeg trenera u Boru.
U takmičarskoj sezoni 2013/2014, sa ekipom ŽKK "Bor", kao šef stručnog štaba, učestvovao je u najvećem uspehu borske košarke - plasman u Prvu žensku ligu Srbije.
Godine 2016., dobitnik je posebnog priznanja kao najbolji sportski radnik u Boru, koja se dodeljuje za izuzetan doprinos razvoju sporta.
U takmičarskoj sezoni 2016/2017. godine, kao šef stručnog štaba, učestvovao je u plasmanu u Prvu žensku ligu Srbije.
Tokom dugogodišnje karijere, Dušan Ž. Nakić - Naćki, bio je trener selekcije Školske košarke Srbije, kadetske i juniorske reprezentacije Srbije, rukovodilac košarkaškog kampa na Borskom jezeru i predsednik trenerske organizacije timočkog regiona. Sa kadetima i juniorima Bora, bio je prvak Timočke krajine. Vodio je kao selektor i reprezentaciju druge srpske lige Jug, kao najbolji trener regiona 7 - Niš.
Svoje sportsko opredeljenje i posabean smisao za edukativan rad sa mladima, stekao je i obogatio kao nekadašnji igrač i trener i u fudbalskom sportu ( bio je igrač u trener u Boru, Babušnici i Užicu ). Učesnik je velikog broja seminara i koašrkaških kampova. Jedan je od najcenjenijih trenera u Timočkoj krajini regiona 7 - Niš pa i dalje.
Oženjen je i otac troje dece. Od 2003. godine je u penziji koju je stekao radeći u Institutu za bakar u Boru.
Godine 1994., objavio je knjigu 700 košarkaških vežbi
Godine 1996., objavljuje knjigu Akcije iz auta.
Godine 2002., objavio je knjigu Vežbe za agresivno igranje koašrke.