Na sastanku sa predstavnicima klubova, pokrenuta je inicijativa, da pre početka takmičenja se održi predavanje, sudijsko, na kome mogu prisustvovati treneri i pomoćni treneri , kako bi što spremniji ušli u takmičenje. Cilj ovog predavanja je pojašnjenje određenih situacija u igri , kako bi se izbegle eventualne sporne situacije i podigla disciplina aktera. Raspored i satnica predavanja se nalaze u prilogu. Predavanja su otvorena za sve trenere sa regona istočna Srbija kao i za trenere nacionalnih liga Srbije. Obaveza je jedino da se jave i potvrde dolazak kao što stoji u dopisu. Mail na kom se zainteresovani treneri mogu prijaviti je: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. .

Sudijski poverenik regiona istočna Srbija je dostavio poziv sa spiskom pozvanih kandidata za seminar i testiranje pred sezonu. Tačna satnica, lokacija i spisak pozvanih se nalaze u prilogu.

Komesar 1 MRL istok, 1 ŽRL jug 2 kao i Komesar MK liga, poziva delegate na obavezan seminar i testiranje pred sezonu. Testiranje je zakazano za 22. septembar 2019. na Mašinskom fakultetu. Prisustvo seminaru i položen test su uslov za uvrštenje na listu delegata za predstojeću sezonu. Lista pozvanih delegata, satnica se nalaze u prilogu.

Sudijska komisija KSS je dostavila Poziv za testiranje nacionalnih sudija pred sezonu kao i najavu testiranja FIBA sudija. Poziv i najava se nalaze u prilogu.

 Sudijska komisija KSS je dostavila raspored i satnicu testiranja sudija nacionalnih liga i liga regiona Istočna i Južna Srbija. Test fizičke spreme je u OŠ Dušan Radović a test poznavanja Pravila igre će biti održan u amfiteatru Mašinskog fakulteta. Tačna satnica se nalazi u prilogu.

Sudijska komisija KSS je dostavila prijavni obrazac  flajer za Kamp na Kopaoniku. Flajer i prijavni obrazac se nalazi u prilogu.

Sudijska komisija KSS je dostavila poziv za dodatno testiranje službenih lica za sva 3x3 takmičenja u organizaciji Košarkaškog saveza Srbije. Službena lica su u obavezi da do 10. maja 2019 na mail Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. dostave potvrdu dolaska ili sprečenosti dolasku. Poziv kao i prijava za testiranje su u prilogu.

U prilogu se nalazi potrebna dokumentacija za Turnir regiona 2006 u Kragujevcu ( Dopis sudijama, Delegiranje, Lista sudija za turnir kao i Pravila U15 i U14 ). Sudije moraju do PONEDELJKA 06.05.2019. do 12.00 časova da potvrde prijem maila i delegiranje na mail Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. .

U prilogu se nalazi potrebna dokumentacija za Turnir regiona 2005 u Kragujevcu ( Dopis sudijama, Delegiranje, Lista sudija za turnir kao i Pravila U15 i U14 ). Sudije moraju do PONEDELJKA 06.05.2019. do 12.00 časova da potvrde prijem maila i delegiranje na mail Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. .

 Sudijska komisija KSS je dostavila Poziv za polaganje kandidata za zvanje Regionalni i Nacionalni sudija. Kandidati moraju do PONEDELJKA 06.05.2019. do 12.00 časova da potvrde dolazak na seminar. Poziv i lista kandidata se nalaze u prilogu. Materijal koji može biti od pomoći kandidatima za sticanje zvanja Regionalnog sudije je prosleđen putem maila.