Takmičarska komisija je dostavila konačne odluke u dodatnom redovnom septembarskom prelaznom roku. Dokument je u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje licence ekipa koje učestvuju u seniorskom takmičenju 2 ŽLS Jug B koje se vodi iz iste. Licence se nalaze u prilogu

Kancelarija RKS Istočna Srbija organizuje seminar za već postojeća službena lica kao i za NOVA službena lica koja bi zelela da se bave tim poslom. Seminar je zakazan za nedelju 02.10.2016. godine u Boru. U prilogu se nalazi poziv sa tačnom satnicom.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje Saopštenje 2 - kvalifikacije MK za kvalitenu ligu na regionu Istočna Srbija. Saopštenje je u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje licence ekipa koje učestvuju u seniorskom takmičenju 1 MRL Istok koje se vodi iz iste. Licence se nalaze u prilogu.

Takmičarska komisija KSS je dostavila dopis sa ograničenjima u prelaznom roku "72 sata" i vanrednim prelaznim rokovima za seniore i MK igrače a u vezi sa uplatom prve rate članarine za sezonu 2016./2017. godine. Dopis je u prilogu.

RKS Istočna Srbija objavljuje licence MK ekipa koje učestvuju u kvalifikacijama za kvalitetnu ligu regiona Istočne i Južne Srbije u kategoriji kadeta i pionira. Licence se nalaze u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje kalendar aktivnosti selektivnog pogona koji je dostavio stručni saradnik KSS Mario Mihajlović. Kalendar je u prilogu.

Takmičarska komisija KSS je dostavila konačne odluke septembarskog prelaznog roka. Konačne odluke se nalaze u prilogu.

RKS Istočna Srbija objavljuje obaveštenje koje je dospelo od TK KSS:
U prilogu vam dostavljamo uputstvo za Vanredne prelazne rokove seniori/MK i prelazni rok 72 sata. Odluke i upustvo će biti objavljeni na sajtu takmičenja, nakon usvajanja od strane UO KSS. Napominjemo da se materijal šalje, kao priprema za klubove i regione, kako bi smo ubrzali procedure i spremno dočekali pomenute rokove. U ponedeljak će vam biti dostavljene početne tabele, u kojima će te evidentirati dugovanja klubova po prvoj rati članarine, čije je izmirenje uslov za korišćenje VPR.
Kancelarija je poslala fakture klubovima za deo koji pripada KSS-u. Molimo vas da podsetite klubove, za izmirenje I ovog dela članarine.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje licence ekipa učesnika u kvalifikacijama jedinstvene lige Srbije u kategoriji kadeta. Kvalifikacije se igraju 25.09.2016. godine u Pirotu a učestvuju KK Pirot, OKK Konstantin i KK Mladost. Licence ekipa su u prilogu.

Takmičarska komisija KSS je dostavila mail u vezi sa dodatnim, redovnim septembarskim prelaznim rokom. Mail u celosti prenosimo:
Želja je da omogućimo dodatni dan redovnog prelaznog roka za klubove i lige u kojima je došlo do promena početnih tabela nakon završetka redovnog prelaznog roka. Ova praksa je bila i ranije, a želja da klubove nižih liga stavimo u što ravnopravniji položaj i zaštitimo regularnost tog takmičenja.
Radi se o dodatnom prelaznom roku za seniorske  klubove sledećih liga:

XVII Međunarodni minibasket festival ’’Rajko Žižić’’ će se održati u Beogradu na Beogradskom sajmu (hala br. 3), od 27. do 31. januara 2017. godine.
Prijave učešća će se primati do 20. januara 2017. godine. Devojčice i dečaci će biti podeljeni u četiri godišta: 2006 i mlađi, 2007 i mlađi i 2008 i mlađi, i 2009 i mlađi. Igraće se na pet terena, na koševima visine 2,60 m, 2,75 m i 3,05 m i loptama broj ’’5’’. Biće postavljena i 2 terena na kojima će se igrati Minibasket na travi (biće postavljena veštačka trava).

Takmičarska komisija KSS je dostavila početne tabele seniorskih, zimskih liga u sezoni 2016./2017. Početne tabele su u prilogu.

Seminar i testiranje kandidata za delegate na listi DRUGE MUŠKE LIGE SRBIJE i PRVE ŽENSKE LIGE SRBIJE, će se održati u SUBOTU 24. SEPTEMBRA u BEOGRADU u KUĆI KOŠARKE, SAZONOVA 83, od 11,00 do 13,00 časova. Na seminar se pozivaju kandidati za delegate DRUGE MUŠKE LIGE SRBIJE:

U ponedeljak 20.09.2016. godine u Kući košarke je održan sastanak 2. Muške lige Srbije. Zapisnik sa sastanka i raspored takmičenja se nalaze u prilogu.

I ove godine u Nišu će se organizovati osmi po redu Memorijalni košarkaški turnir "Milan Milošević - Mica", u slavu bivšeg košarkaša Studenta , Winer Brokera , Pirota , Aleksinca , delegata na Prvoj srpskoj ligi , Komesara Letnje lige RKSIS i košarkaškog entuzijaste koji je tragično u saobraćajnoj nesreći izgubio život 13 marta 2007. godine .
Memorijalni turnir u njegovu čast održaće se 23. i 25.09.2016. godine u sali OŠ Dušan Radović . Ekipe koje učestvuju na turniru su OKK Konstantin iz Niša, KK Pirot iz Pirota, KK Rtanj iz Boljevca i KK Niš iz Niša.

Kancelarija RKS Istočna Srbija poziva predstavnike klubova učesnika 2 ŽLS Jug B, da prisustvuju sastanku koji se održava 24.09.2016. godine u Press sali hale Čair, sa početkom u 11.00 časova. Poziv i obrazac za formiranje takmičenja se nalaze u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija poziva predstavnike klubova učesnika 1 MRL Istok, da prisustvuju sastanku koji se održava 24.09.2016. godine u Press sali hale Čair, sa početkom u 13.00 časova. Poziv i obrazac za formiranje takmičenja se nalaze u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija blagovremeno objavljuje parove za 1. kolo kvalifikacija kvalitetne lige RKS. Klubovi su u obavezi da do ponedeljka 26.09.2016. godine dostave termine odigravanja utakmica kancelariji RKSIS. 

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje Saopštenje br 1 - kvalifikacije jedinstvene lige Srbije. Saopštenje je u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje datume i raspored licenciranja 1 MRL Istok i 2 ŽLS Jug B, takmičenja koja se vode iz kancelarije Istočna Srbija. Raspored i obrasci licence za takmičenja se nalaze u prilogu.

Na osnovu člana 32. i 33. Registracionog pravilnika KSS, Komisija za takmičenje donosi prvostepene odluke za SEPTEMBARSKI PRELAZNI ROK igrača, dana 15.09.2016.
Pouka o pravnom leku:

Memorijalni košarkaški turnir ,, Moma Stojanović – Moca ’’

Košarkaški klub Niš , po prvi put ove godine , organizuje memorijalni turnir ,, Moma Stojanović – Moca ’’ u čast bivšeg igrača Ergonoma , trenera Ergonoma , Studenta i KK Niš i košarkaškog entuzijaste koji je iznenada preminuo 2015 godine , kao trener mlađih kategorija i član stručnog štaba KK Niš.
Na ovom memorijalnom turniru učestvuju sledeći klubovi : KK Niš , OKK Nibak, OKK Konstantin i KK Naisus.
Memorijalni turnir u kategoriji pionira , održaće se 17 i 18. Septembra u Hali O.Š. ,, Duško Radović ’’ po satnici koja se nalazi u prilogu:

Region Istočna Srbija objavljuje prijavu, propozicije i organizaciju KUP - prvi stepen KSS takmičenja. U prilozima se nalaze sve neophodne informacije vezane za KUP prvi stepen takmičenja.

Na sastanku MK koji je održan 13.09.2016. godine u prostorijama RKS IS, klubovi su još jednom upoznati sa sistemom MK takmičenja na regionu RKS IS. Izvučeni su takmičarski brojevi, određen kalendar takmičenja i datumi licenciranja za MK kvalifikacije na regionu Istočna Srbija. Zapisnik sa svim pojedinostima vezanim za MK kvalifikacije, se nalazi u prilogu.

Takmičarska komisija KSS je dostavila odluku o učešću MK ekipa bez seniora u jedinstvenim ligama Srbije. Odluka je u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje šemu kvalifikacija MK na regionu Istočna Srbija. Šema je u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje poziv za testiranje delegata na regionu Istočne i Južne Srbije. Testiranje se održava 17.09.2016. godine u Nišu, zajedno sa testiranjem sudija. Poziv i tačna satnica se nalaze u prilogu.

RKS Istočna Srbija objavljuje u celosti mail koji se pristigao iz KSS a vezan za međunarodne prelaske maloletnih igrača:
Poštovani,

POZIV ZA SASTANAK KLUBOVA UČESNIKA KVALIFIKACIJA MK

    Sastanak klubova učesnika kvalifikacija MK u sezoni 2016/2017 održaće se u UTORAK 13.09.2016. godine u 16,00 časova u prostorijama RKS IS u Nišu, KALČA 3. sprat, lamela C.

Testiranje sudija za sezonu 2016./2017. godine, održava se 17. septembra 2016. godine po programu koji je dostavljen od strane Sudijskih poverenika Istočne i Južne Srbije:

Kancelarija RKS Istočna Srbija blagovremeno objavljuje potrebne obrasce za licenciranje MK ekipa. Potrebno je obratiti pažnju za koju ligu se licencira ekipa ( kvalifikacije jedinstvene lige Srbije, kvalifikacije za kvalitetnu ligu RKS, regionalnu ligu..), kao i na pomeranje boja licenci igrača u muškim i ženskim godištima. Obrasci licenci, kategorije, godišta i boje licenci i licenciranje MK ekipa se nalaze u prilogu.

RKS Istočna Srbija objavljuje evidenciju prijavljenih MK ekipa za MK takmičenja na regionu Istočna Srbija. Prijave OKK Sokobanje su evidentirane uslovno, do izmirenja dugovanja kluba. Spisak prijavljenih ekipa po takmičenjima je u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje spisak prispelih zahteva za prelaske u redovnom septembarskom prelaznom roku. U prilogu je spisak zahteva za prelazak igrača u klubove sa regiona Istočna Srbija.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje prispeli PLAN AKTIVNOSTI KT KSS POVODOM SUSPENZIJE KLUBOVA:

Takmičarska komisija je dostavila predmet vezan za SUSPENZIJU KLUBOVA. Deo prenosimo a predmet u potpunosti se nalazi u prilogu.

   Svi klubovi koji imaju finansijskih dugovanja prema KSS, RKS ili po osnovu takmičenja SUSPENDUJU SE DO MOMENTA IZMIRENjA DUGOVANjA - UPLATE (Rok za izmerenje dugovanja bio je 26. 08. 2016. godine). Shodno tome: