Udruženje košarkaških trenera Srbije objavljuje imena predavača koji su potvrdili svoje učešće na Beogradskoj košarkaškoj klinici 2017. Nakon potvrda koje smo imali od Duška Vujoševića i Filipa Mihajlovića, treneri Joan Plaza i Dennis Felton potvrdili su svoje učešće kao predavači.

Duško Vujošević ima četiri decenije iskustva treniranja vrhunskih igrača i timova kao košarkaški trener. Tokom svoje karijere vodio je reprezentacije Srbije i Crne Gore, a pored srpskih i crnogorskih timova, trenirao je i timove u italijanskoj i francuskoj ligi. Radio je kao selektor reprezentacije Srbije i Crne Gore 2003.godine, a reprezentacije Crne Gore od 2007-2010.godine. Vujošević će ovog leta sedeti na klupi reprezentacije Bosne i Hercegovine, što će biti njegova treća nacionalna selekcija sa kojom je tokom karijere imao prilike da radi.
Joan Plaza je jedan od najcenjenih španskih trenera. Tokom svoje trenerske karijere imao je prilike da vodi Real Madrid, Cajasol Sevilju, Unicaja-u i Žalgiris iz Kaunasa. Ove sezone trener Plaza je osvojio EuroCup sa ekipom Unicaja-e.
Dennis Felton, trener univerziteta Cleveland, je neko ko ima više od 20 godina iskustva rada u NCAA ligi I 4 godine iskustva u NBA kao director za razvoj mladih igrača u San Antoniju. Felton je kao asistent radio na Clemson univerzitetu i univerzitetu Tulsa, a kao glavni trener je vodio univerzitet W.Kentucky i univerzitet Georgia.
Filip Mihajlović je mlad, ali veoma iskusan atletski i kondicioni trener. Tokom svoje karijere radio je sa ženskim nacionalnim selekcijama Srbije, sa nacionalnim timom Crne Gore, timom Azovmaš, a ove sezone je kondicioni trener KK Partizan.

Generalni sekretar 
Strahinja Vasiljević