Poznati srpski košarkaški sudija Dragoslav Ljuca preminuo je u nedelju u Beogradu.
Rođen je 25. oktobra 1958. godine u Beogradu. Igrao je košarku u  beogradskom BASК-u. Počeo je da se bavi suđenjem 1976. godine, a Prvu ligu je sudio od 1985. do 2006. godine, odsudivši preko 400 utakmica u nacionalnom kupu i prvenstvu…
Mogao je da se pohvali bogatom karijerom, jer je delio pravdu na najvećim košarkaškim utakmicama u Jugoslaviji, Evropi i svetu. Jedino nije sudio na Olimpijskim igrama i često je isticao da mu je to najveća žal.
Ljuca je nakon uspešne sudijske karijere bio predsednik Udruženja košarkaških sudija Beograda, kao i kontrolor na utakmicama Кošarkaške lige Srbije.

Interesantno je da je “večiti derbi“ Partizana i Crvene zvezde sudio čak 41 put, što je zaista neverovatna brojka, posebno ako uzmemo u obzir to da se radi o vremenima kada se najveći srpski timovi nisu sastajali toliki broj puta godišnje kao sada.
“Nikada mi neki poznati košarkaš nije rekao da bi voleo da bude sudija. Mislim da igračima ta ideja nije privlačna, ali ni ne znaju lepotu sudijskog posla. Кao i u svakom drugom, postoje dobre i loše strane. U ovoj igri je najteže proceniti šta je dozvoljeni kontakt, tu se i pokazuje koliko je ko dobar sudija”, ispričao je Ljuca u jednom intervjuu za “Politiku” nakon što je ostavio suđenje posle tri decenije sa pištaljkom.
Mesto i vreme sahrane Dragoslava Ljuce biće naknadno objavljeni.