Na predlog Ministarstva privrede i Ministarstva finansija, Vlada je donela Uredbu o utvrđivanju Programa finansijske podrške obveznicima fiskalizacije za usklađivanje poslovanja sa Zakonom kojim se uređuje fiskalizacija. Ovim Programom, koji objavljujemo u prilogu, utvrđuje se: pravo na korišćenje finansijske podrške i obaveze korisnika finansijske podrške, način ostvarivanja prava, postupak realizacije Programa, gubitak prava na korišćenje finansijske podrške i praćenje programa.

U odeljku IV i V data su pojašnjenja u vezi sa postupkom ostvarivanja prava na subvenciju, odnosno finansijsku podršku za fiskalizaciju. Programom je utvrđen novi rok za podnošenje prijave za subvencije i on teče od 15. marta do 5. aprila, kako bi svi obveznici fiskalizacije koji se ranije nisu prijavili mogli da dobiju pomoć države. Podsećamo da je potpuna primena Zakona o fiskalizaciji obavezna od 1. maja 2022. godine.
U prilogu objavljujemo i odgovore Ministarstva finansija na postavljena pitanja posle održanog prvog sastanka 20. januara 2022. godine.