Nakon uspešne organizacije „Trenerskih dana Borivoje Cenić“ u 2018. godini, očekuje nas i tradicionalna, sedamnaesta po redu, Beogradska Trenerska Klinika (BCB 2018). Klinika će se po prvi put održati u hali „Ranko Žeravica“ od 30.6.2018. do 01.07.2018. godine.

Ovom prilikom Vas obaveštavamo da su potrvđena i imena prvih predavača na „BCB 2018“. Imaćemo priliku da ugostimo velika trenerska imena – Pedra Martineza, prvaka Španije u sezoni 2016/17 i Aleksandra Džikića, prvaka ABA Lige za sezonu 2017/18, a i očekujemo potvrdu trenera iz SAD-a.
UKTS nastavlja sa edukativnim programom za svoje članove i uspeli smo da obezbedimo predavanja eminentnih trenera, osvajača velikih takmičenja, koji će nam svojim iskustvom predstaviti način njihovog rada i njihove ideje vezane za vođenje treninga, pristup treningu kao i organizaciji tima na najvišem nivou.

PEDRO MARTINEZ

Trener ekipe Baskonije, prošlogodišnji osvajač titule prvaka Španije sa ekipom Valensije. U sezoni 2016/17 proglašen je za najboljeg trenera u Evrokupu. Tokom prvog angažmana u ekipi Baskonije u sezoni 2005/2006 osvojio je Španski Superkup. Sa Huventudom je kao jedan od najmlađih seniorskih trenera, na početku karijere osvojio FIBA Korać Kup u sezoni 1990/91. U karijeri je još vodio ekipe Manrese, Salamanke, Granade, Menorke, Ourensea, Tenerifa, Gran Kanarije, Estudijantesa, Đirone i Sevilje.

ALEKSANDAR DŽIKIĆ

Trener sa bogatim iskustvom rada u svim uzrasnim kategorijama. Kao pomoćni trener radio je u Partizanu, NBA ekipi Minnesota Timberwolves a bio je i učesnik letnjih kampova tima San Antonio Spurs. Samostalno je u svojoj karijeri vodio Beovuk, Krku, Olimpiju, Lietuvos Rytas, Partizan i Budućnost - sa kojom je osvojio Kup Crne Gore, kao i ABA Ligu. Uz ovogodišnje trofeje, osvajač je i „FIBA Eurochallenge“-a kao i četiri titule prvaka Slovenije, tri Kupa i Superkupa Slovenije. Predvodio je i U20 reprezentaciju Srbije. Bio je dugogodišnji saradnik UKTS i ima veliki doprinos u organizaciji predavanja i klinika i saradnji sa urednicima časopisa „Trener“.