Obaveštavamo Vas da će U16 reprezentacija Srbije odigrati utakmicu sa KK Dinamik u hali Dinamik u Beogradu, u utorak, 10. aprila 2018. godine u 20,30 časova. Okupljanje igrača je predviđeno za 19,30 časova u hali Dinamik. 
Trening će se održati u prepodnevnim satima, u terminu od 12,00 do 13,00 časova, u hali Dinamik (ul.Dunavska br. 62, Beograd). Dnevni boravak u hotelu će biti obezbeđen za igrače koji nisu iz Beograda. Spisak igrača je u prilogu.

U prilogu se nalazi NOVO uputstvo za slanje rezultata. Kako je obaveza svih delegata, službenih lica, da rezultat postave na sajt lige na kojoj su, molimo vas da pročitate uputstvo i krenete sa primenjivanjem još ovog kola. Aplikacija za logovanje se nalazi na linku http://dscore.rs/ 

Uvažene koleginice i kolege, Seminar zakazan za dan 29.03.2018.  godine (ČETVRTAK)  u  sali PRESS CENTRA u SC ČAIR  sa pocetkom u 20.45 sati ODLAŽE SE zbog zauzetosti PRESS CENTRA SC ČAIR. O narednom terminu bićete blagovremeno obavešteni.

Regionalni koordinator
Miroslav Radojkovic

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje izmene termina i delegiranja za MK takmičenja koja se vode iz iste. Termini sa izmenama se nalaze u prilogu.

Kancelarija RKS Južna Srbija objavljuje termina i delegiranja po saopštenju broj 9 za Drugi stepen devojčica. Delegiranje se nalaze u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje saopštenje broj 18 za takmičenje Regionalna liga koje se vodi iz iste. Saopštenje je u prilogu.

Utakmica 23.kola 1MRL Istok KK DIMITROVGRAD - KK RADNIK odigraće se u novom terminu, u nedelju 1.4.2018.god. sa početkom od 19:30. Službena lica ostaju ista. 

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje saopštenje broj 19 za Kvalitetnu ligu RKS Istočne i Južne Srbije koje se vodi iz iste. Saopštenje je u prilogu.

U nedelju 25. marta 2018. godine, u sportskoj hali u Boljevcu, održan je deveti ovogodišnji Mini-basket festival u organizaciji košarkaškog kluba „Rtanj“ i tehničku podršku Regionalnog košarkaškog saveza istočne Srbije. 

Kancelarija regiona Južne Srbije je objavila saopštenje broj 9 za Kvalitetenu ligu devojčica, koja se vodi iz iste. Saopštenje sa terminima se nalazi u prilogu.

Dana 29.03.2018.  godine (CETVRTAK)  u  sali PRESS CENTRA u SC CAIR  sa pocetkom u 20.45 sati .
- Upoznavanje sudija sa ciljevima SK KSS i planom za dalju edukciju sudija.
- Video prezentacija klipova sa pojedinih utakmica.
- Diskusija i predlozi za dalje unapredjenje rada i edukaciju sudija i delegata.

Regionalni koordinator
Miroslav Radojkovic

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje saopštenje broj 23 za takmičenje 1 MRL Istok koje se vodi iz iste. Saopštenje se nalazi u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje evidenciju izrečenih kazni i uplata posle 22. odigranog kola 1 MRL Istok. Još jednom podsećamo klubove da je veoma važno poštovati date rokova uplata dugovanja po kaznama. Evidencija kao i izveštaj se nalaze u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje najnoviji i jedini važeći obrazac pristupnice koji se koristi za prelazne rokove kao i za prvi upis igrača. Da bi obrazac bio važeći mora biti popunjen, potpisan i pečatiran. Na obrascu mora biti zalepljena slika igrača.U prilogu se nalazi i obrazac dvojni prelazak.

Kancelarija RKS Južna Srbija objavljuje izmene termina i delegiranja po saopštenju broj 8 za Drugi stepen devojčica. Delegiranje se nalaze u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje izmene termina i delegiranja za MK takmičenja koja se vode iz iste. Termini sa izmenama se nalaze u prilogu.

Takmičarka komisija KSS je raspisala konkurse sa uslovima organizacije finalnih MK turnira kao i polufinalnih turnira u kategoriji pionira. Uslovi za dobijanje organizacije se nalaze u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje saopštenje broj 18 za Kvalitetnu ligu RKS Istočne i Južne Srbije koje se vodi iz iste. Saopštenje je u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje saopštenje broj 17 za takmičenje Regionalna liga koje se vodi iz iste. Saopštenje je u prilogu.

Utakmica 22.kola 1MRL Istok KK RADNIK - KK RTANJ odigraće se u novom terminu, u nedelju 25.3.2018.god. sa početkom od 13:00. Službena lica ostaju ista.

Kancelarija RKS Južna Srbija objavljuje delegiranja po saopštenju broj 8 za Drugi stepen devojčica. Delegiranje se nalaze u prilogu.

Obaveštavamo Vas da je prošlogodišnja BCB 2017  postavljena na našem YouTube kanal . Možete je pronaći na linku UKTS    https://www.youtube.com/channel/UC9OR4P5UdwUHbwIkZgxss4g 

Kancelarija regiona Južne Srbije je objavila saopštenje broj 8 za Kvalitetenu ligu devojčica, koja se vodi iz iste. Saopštenje sa terminima se nalazi u prilogu.

Obaveštavamo Vas da će U16 reprezentacija Srbije odigrati utakmicu sa KK Mladost-Zemun u hali PINKI u Zemunu, 26. marta 2018. godine u 20,30 časova. Okupljanje igrača je predviđeno za 19,00 časova u hali PINKI. 

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje saopštenje broj 22 za takmičenje 1 MRL Istok koje se vodi iz iste. Saopštenje se nalazi u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje evidenciju izrečenih kazni i uplata posle 21. odigranog kola 1 MRL Istok. Još jednom podsećamo klubove da je veoma važno poštovati date rokova uplata dugovanja po kaznama. Evidencija kao i izveštaj se nalaze u prilogu.

Prema planu razvojno-selektivnog programa KSS u sezoni 2017/18. radi uvida u postojeći potencijal igračkog kadra održaće se kontrolni treninzi i selektivna okupljanja za igrače istočne i južne Srbije godišta 03,04,05 i 06 u planiranim terminima. Kontrolni treninzi će se održati u Leskovcu SRC Dubočica mala sala u subotu 24.03.2018 godine u sledećim terminima:
RASPORED KONTROLNIH TRENINGA ZA SUBOTU 24.03.2018 GODINE

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje izmene termina i delegiranja za MK takmičenja koja se vode iz iste. Termini sa izmenama se nalaze u prilogu.

Kancelarija RKS Južna Srbija objavljuje delegiranja po saopštenju broj 7 za Drugi stepen devojčica. Delegiranje se nalaze u prilogu.

U NEDELJU 25. Marta u Boljevcu u Sportskoj hali, održaće se drugi po redu Mini-basket festival. Festival će trajati od 09 do 17h. Pozivamo sve zainteresovane klubove da svoje selekcije prijave na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.najkasnije do srede 21.marta do 15.00 časova (prijava data u prilogu). Za sve dodatne informacije: Nikola Ivković 065/22-77-666

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje saopštenje broj 17 za Kvalitetnu ligu RKS Istočne i Južne Srbije koje se vodi iz iste. Saopštenje je u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje saopštenje broj 16 za takmičenje Regionalna liga koje se vodi iz iste. Saopštenje je u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje saopštenje broj 21 za takmičenje 1 MRL Istok koje se vodi iz iste. Saopštenje se nalazi u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje evidenciju izrečenih kazni i uplata posle 20. odigranog kola 1 MRL Istok. Još jednom podsećamo klubove da je veoma važno poštovati date rokova uplata dugovanja po kaznama. Evidencija kao i izveštaj se nalaze u prilogu.

Kancelarija regiona Južne Srbije je objavila saopštenje broj 7 za Kvalitetenu ligu devojčica, koja se vodi iz iste. Saopštenje sa terminima se nalazi u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje saopštenje broj 21 za takmičenje 2 ŽLS Jug B koje se vodi iz iste. Saopštenje se nalazi u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje evidenciju izrečenih kazni i uplata. Još jednom podsećamo klubove da je veoma važno poštovati date rokova uplata dugovanja po kaznama. Evidencija se nalazi u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje izmene termina i delegiranja za MK takmičenja koja se vode iz iste. Termini sa izmenama se nalaze u prilogu.

Kancelarija RKS Južna Srbija objavljuje delegiranja po saopštenju broj 6 za Drugi stepen devojčica. Delegiranje se nalaze u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje saopštenje broj 16 za Kvalitetnu ligu RKS Istočne i Južne Srbije koje se vodi iz iste. Saopštenje je u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje saopštenje broj 15 za takmičenje Regionalna liga koje se vodi iz iste. Saopštenje je u prilogu.

Sa velikom tugom i neizmernim bolom obaveštavamo košarkašku javnost da je danas preminuo dugogodišnji savezni košarkaški sudija Miroslav Gapić zvani Gapa. Na žalost, veliko srce ovog čoveka nije izdržalo iako je godinama kucalo za sve košarkaške klubove Beograda dok je bio Poverenik ovog regiona u KSS.

U NEDELJU 11.03.2018. u Novom Sadu na ″DIF-u″ Lovćenska BB pored Spens-a , održaće se I Savezni kontrolni trening za devojčice. Polazak za Novi Sad je ispred hale Čair u nedelju 11.03.2018. u 6:30h. Ispred hale biti u 6:20h.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje saopštenje broj 20 za takmičenje 1 MRL Istok koje se vodi iz iste. Saopštenje se nalazi u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje evidenciju izrečenih kazni i uplata posle 19. odigranog kola 1 MRL Istok. Još jednom podsećamo klubove da je veoma važno poštovati date rokova uplata dugovanja po kaznama. Evidencija kao i izveštaj se nalaze u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje saopštenje broj 20 za takmičenje 2 ŽLS Jug B koje se vodi iz iste. Saopštenje se nalazi u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje evidenciju izrečenih kazni i uplata. Još jednom podsećamo klubove da je veoma važno poštovati date rokova uplata dugovanja po kaznama. Evidencija se nalazi u prilogu.

Kancelarija regiona Južne Srbije je objavila saopštenje broj 6 za Kvalitetenu ligu devojčica, koja se vodi iz iste. Saopštenje sa terminima se nalazi u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje izmene termina i delegiranja za MK takmičenja koja se vode iz iste. Termini sa izmenama se nalaze u prilogu.

Na sledećim utakmicama 1 MRL Istok je došlo do promene službenih lica: DIMITROVGRAD - JASTREBAC Lazović LE, Vasić NI - Đorđević LE, RTANJ - JABLANICA Stefanović NI, Stojanović NI - Stanković NI, RADAN - PROKUPLJE Marković LE, Miletić NI - Stamenković LE.

Obaveštavamo Vas da će U16 reprezentacija Srbije odigrati utakmicu sa KK Zemun u hali PINKI u Zemunu, 12. marta 2018. godine u 20,30 časova. Okupljanje igrača je predviđeno za 19,00 časova u hali PINKI. 
Trening će se održati u prepodnevnim satima, u terminu od 11,30 do 12,30 časova, u Republičkom zavodu za sport i medicinu sporta u Košutnjaku (ul. Kneza Višeslava br.72, Beograd). Dnevni boravak u hotelu TRIM će biti obezbeđen za igrače koji nisu iz Beograda. Spisak pozvanih igrača je u prilogu.

Kancelarija RKS Južna Srbija objavljuje delegiranja po saopštenju broj 5 za Drugi stepen devojčica. Delegiranje se nalaze u prilogu.

U okviru programa kvalitetnog razvoja igrača, kontinuiranog praćenja i individualnog tehničko - taktičkog usavršavanja, održaće se treći edukativni trening za igrače iz Istočne i Južne Srbije, 2003 i 2004 godište. 
Trening će se održati u Aleksincu u sportskoj hali, u nedelju 09.04.2017g. od 10.00 – 11.30 časova.

U SUBOTU 8.aprila u Boru, u organizaciji ŽKK BOR i KK BASKET BOR, održaće se četvrti po redu Mini-basket festival. Festival će se održati u sportskoj hali - velika sala u Boru u trajanju od 10 do 17h.
Pozivamo sve zainteresovane klubove da svoje selekcije prijave na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. najkasnije do srede 05. aprila do 15.00 časova (prijava data u prilogu). Za sve dodatne informacije:
Nikola Ivković 065/22-77-666
Dušan Vasić 064/2-409-309
Bojan Golubovic 060/4-2222-77

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje izmene termina i delegiranja za MK takmičenja koja se vode iz iste. Dokument je u prilogu.

RKS Istočna Srbija objavljuje Propozicije za Letnju seniorsku ligu 2017, koje je dostavila Takmičarska komisija KSS. Propozicije su u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje uputstva za klubove i regione koja su dospela od Takmičarske komisije KSS a u vezi sa Aprilskim prelaznim rokom. Termin redovnog aprilskog prelaznog roka je 24./25. april 2017. godine. Sve potrebne obrasce za prelazni rok možete naći na linku sajta RKSIS http://www.rksis.rs/dokumenta/obrasci .

Takmičarska komisija KSS je dostavila dokumente sa potrebnim informacijama u vezi Letnje seniorske lige 2017. Dokumenta su u prilogu. 

Košarkaški savez Srbije je dostavio Odluke sa sednice UO KSS koje su održane 23. i 27. marta 2017. godine. Odluke su u prilogu.

Grad Pirot i KK Pirot bili su, u nedelju 26. marta 2017. godine, domaćini trećeg po redu ovosezonskog Mini-basket festivala a uz tehničku podršku Regionalnog košarkaškog saveza istočne Srbije.
Revijalne utakmice su odigrane u OŠ „Vuk Karadžić“ i sali Pedagoške akademije, paralelno na tri terena prilagođenih uzrastu mališana. Koševi su bili postavljeni na visini 2.60m, a utakmice su igrane loptom broj 5. Rezultat je bio u drugom planu, jer su na mini-basket festivalu svi pobednici. Organizator festivala je obezbedio svoj deci-učesnicima medalje, sendviče i diplome.

Takmičarska komisija KSS je dostavila Izvod iz zapisnika sa sastanka koji je održan 29. septembra 2016. godine. Izvod iz zapisnika se nalazi u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje saopštenje broj 17 za Kvalitetnu ligu RKS Istočne i Južne Srbije koje se vodi iz iste. Saopštenje je u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje saopštenje broj 9 za takmičenje Drugi stepen - devojčice, koje se vodi iz iste. Saopštenje je u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje saopštenje broj 17 za takmičenje Regionalna liga koje se vodi iz iste. Saopštenje je u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje saopštenje broj 23 za takmičenje 1 MRL Istok koje se vodi iz iste. Saopštenje se nalazi u prilogu.

Kancelarija Istočna Srbija objavljuje evidencije kazni i uplata i dostavljenih snimaka, kao i izveštaj datih koševa za 22. odigrano kolo u 1 MRL Istok.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje izmene termina i delegiranja za MK takmičenja koja se vode iz iste. Dokument je u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje saopštenje broj 16 za Kvalitetnu ligu RKS Istočne i Južne Srbije koje se vodi iz iste. Saopštenje je u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje saopštenje broj 8 za takmičenje Drugi stepen - devojčice, koje se vodi iz iste. Saopštenje je u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje saopštenje broj 16 za takmičenje Regionalna liga koje se vodi iz iste. Saopštenje je u prilogu.

U SREDU 29.03.2017. godine u NIšu, održava se seminar za službena lica. Program seminara je sledeći:

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje saopštenje broj 20 za takmičenje 2 ŽLS Jug B koje se vodi iz iste. Saopštenje je u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje evidenciju uplata kazni i izveštaj datih koševa u takmičenju 2 ŽLS Jug B koje se vodi iz iste. Evidencija i izveštaj su u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje saopštenje broj 22 za takmičenje 1 MRL Istok koje se vodi iz iste. Saopštenje se nalazi u prilogu.

Kancelarija Istočna Srbija objavljuje evidencije kazni i uplata i dostavljenih snimaka, kao i izveštaj datih koševa za 21. odigrano kolo u 1 MRL Istok.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje izmene termina i delegiranja za MK takmičenja koja se vode iz iste. Dokument je u prilogu.

U PETAK 24.03.2017. godine u Boru, održava se seminar za službena lica. Program seminara je sledeći:

U prilogu se nalaze odluke vanrednog prelaznog roka za igrače seniore koje je dostavila Takmičarska komisija KSS.

Takmičarska komisija KSS dostavila je odluke prelaznog roka 72 sata Superlige. Odluke su u prilogu. 

U prilogu se nalaze odluke vanrednog prelaznog roka za igrače seniore.

U NEDELJU 26.marta u Pirotu, u trajanju od 10 do 17h, u sali "Pedagoške" škole i OŠ "Vuk Karadžič" održaće se treći po redu Mini-basket festival. Pozivamo sve zainteresovane klubove da svoje selekcije prijave na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. najkasnije do srede 22.marta do 15.00 časova (prijava data u prilogu). Za sve dodatne informacije:

Nikola Ivković 065/22-77-666
Dušan Vasić 064/2-409-309
Bojan Golubovic 060/4-2222-77

Prema planu razvojno-selektivnog programa KSS u sezoni 2016/17. radi uvida u postojeći potencijal igračkog kadra održaće se kontrolni treninzi i selektivna okupljanja za igrače istočne i južne Srbije godišta 02,03,04 i 05 u planiranim terminima.Kontrolni treninzi će se održati u Aleksincu u sportskoj hali u subotu 25.03.2017 godine u sledećim terminima:

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje saopštenje broj 15 za Kvalitetnu ligu RKS Istočne i Južne Srbije koje se vodi iz iste. Saopštenje je u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje saopštenje broj 7 za takmičenje Drugi stepen - devojčice, koje se vodi iz iste. Saopštenje je u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje saopštenje broj 15 za takmičenje Regionalna liga koje se vodi iz iste. Saopštenje je u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje saopštenje broj 19 za takmičenje 2 ŽLS Jug B koje se vodi iz iste. Saopštenje je u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje evidenciju uplata kazni i izveštaj datih koševa u takmičenju 2 ŽLS Jug B koje se vodi iz iste. Evidencija i izveštaj su u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje saopštenje broj 21 za takmičenje 1 MRL Istok koje se vodi iz iste. Saopštenje se nalazi u prilogu.

Kancelarija Istočna Srbija objavljuje evidencije kazni i uplata i dostavljenih snimaka, kao i izveštaj datih koševa za 20. odigrano kolo u 1 MRL Istok.

U nedelju 5. marta 2017. godine, u sportskoj hali u Boljevcu, održan je drugi ovogodišnji Mini-basket festival u organizaciji košarkaškog kluba „Rtanj“ i tehničku podršku Regionalnog košarkaškog saveza istočne Srbije.
Manifestacija je okupila 7 klubova sa regiona istočne Srbije (KK Rtanj, KK Mladost Vesna, KK Negotin, KK Leda, KK Bin, KK Naisus i KK Basket Bor), koji su nastupili sa 15 selekcija, u dve uzrasne kategorije (2006. i 2007. godište).

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje izmene termina i delegiranja za MK takmičenja koja se vode iz iste. Dokument je u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje saopštenje broj 14 za Kvalitetnu ligu RKS Istočne i Južne Srbije koje se vodi iz iste. Saopštenje je u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje saopštenje broj 6 za takmičenje Drugi stepen - devojčice, koje se vodi iz iste. Saopštenje je u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje saopštenje broj 14 za takmičenje Regionalna liga koje se vodi iz iste. Saopštenje je u prilogu.

Poštovani sportisti i sportski radnici,
Obaveštavamo Vas da će u okviru projekta BIOMEHANIČKA EFIKASNOST VRHUNSKIH SRPSKIH SPORTISTA biti organizovano BESPLATNO testiranje sportista u APRILU mesecu 2017., na najsavremenijoj opremi, jedinstvenoj u Srbiji. 

Prvi savezni trening za devojčice, održaće se u nedelju 19.03.2017. godine na DIF-u u Novom Sadu ( Lovćenska BB, pored Spensa ).

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje saopštenje broj 18 za takmičenje 2 ŽLS Jug B koje se vodi iz iste. Saopštenje je u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje evidenciju uplata kazni i izveštaj datih koševa u takmičenju 2 ŽLS Jug B koje se vodi iz iste. Evidencija i izveštaj su u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje saopštenje broj 20 za takmičenje 1 MRL Istok koje se vodi iz iste. Saopštenje se nalazi u prilogu.

Kancelarija Istočna Srbija objavljuje evidencije kazni i uplata i dostavljenih snimaka, kao i izveštaj datih koševa za 19. odigrano kolo u 1 MRL Istok.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje raspored utakmica za II minibasket festival koji se održava u NEDELJU 05. marta 2017. godine u Boljevcu. Raspored se nalazi u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje izmene termina i delegiranja za MK takmičenja koja se vode iz iste. Dokument je u prilogu.

 

U prilogu se nalaze odluke vanrednog prelaznog roka za igrače seniore. Još jednom obaveštavamo klubove da je potrebno da dostave stare licencne spiskove ekipa i dostave licencu igrača na uvid kancelariji kako bi mogli da podignu novi licencni spisak ekipe. Preuzimanje novog licencnog spiska u kancelariji RKS Istočna Srbija.

Košarkaški savez Srbije, Takmičarska komisija, su dostavili i objavili kalendar završnih turnira u mlađim kategorijama. Kalendar se nalazi u prilogu.

Posle izuzetne sezone 2016 u kojoj je takmičenje 3x3 Roda prvenstvo Srbije doživelo izuzetnu ekspanziju Košarkaški saveza Srbije najavljuje novu, po očekivanjima svih aktera, još bolju sezonu sa znatno većim brojem turnira, u više gradova , sa znatno više ekipa i igrača. Očekuje se da će predstojeća sezona u svim segmentima nadmašiti prethodnu i dodatno učvrstiti Srbiju kao najbolje rangiranu u sistemu FIBA 3x3 takmičenja.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje saopštenje broj 13 za Kvalitetnu ligu RKS Istočne i Južne Srbije koje se vodi iz iste. Saopštenje je u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje saopštenje broj 5 za takmičenje Drugi stepen - devojčice, koje se vodi iz iste. Saopštenje je u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje saopštenje broj 13 za takmičenje Regionalna liga koje se vodi iz iste. Saopštenje je u prilogu.