U nedelju 31.03.2019 u Boljevcu održan je 15 –ti po redu Mini basket festival u zajedničkoj organizaciji КК Rtanj iz Boljevca i RКSIS, Regionalnog košarkaškog saveza Istočna Srbija.Festivalu je prisustvovalo oko 260 dece iz 8 klubova : КК Rtanj iz Boljevca kao grad domaćin i organizator, КК Timok iz Zaječara, КК Bin iz Zaječara, ŽКК Bor iz Bora , КК Basketbor iz Bora, КК Leda Falc Ist iz Кnjaževca,  КК Zlatara iz Majdanpeka i КК Zicer iz Bora.

Svi klubovi su doveli svoju decu uzrasta 2008/2009/2010 i mlađi, što je upotpunilo sliku celokupnog događaja na samom festivalu. U ekipama koje su bile podeljene uzrasno po terenima bilo je kako ženskih tako i muških ekipa, a bilo je i tzv. miks ekipa, sa devojčicama i dečacima koji su igrali zajedno.
Za ovoliki broj dece su upriličena i postavljena 3 terena za igru , u sportskoj hali u Boljevcu. Visina koševa je specijalno predviđena i nameštena na visinu 2.60 m  – 2.80 m. Time smo postigli da je kraće vreme zadržavanja između utakmica za klubove koji su odigrali po tri utakmice na turniru svaki.
Sve utakmice su sudile po dvojica sudija a klub domaćin obezbedio je i pomoćne sudije za zapisnički sto.
Nakon uvodnih utakmica, intonirana je himna Srbije i podeljene su medalje, diplome, pehari za svaki klub kao i lopte, koje su date klubu organizatoru, kroasani za decu.
Zahvalnicu je uručio Regionalni Кoordinator za Mini basket festivale iz RКSIS-a Dušan Vasić predsedniku kluba  КК Rtanj, Jeftić Milošu. 
Ceo festival je prošao bez problema i na veliko zadovoljstvo svih učesnika gde pobeda nije bila imperativ već je u prvom planu bilo druženje uz košarkašku igru. Slike sa festivala mogu se naći na FB stranici RKS IS https://www.facebook.com/pg/RKSIS.Istok/photos/?tab=album&album_id=1295161563974530 i u galeriji sajta http://www.rksis.rs/galerija/1631-xv-minibasket-festival-boljevac-28-04-2019 .
VIDIMO SE U SVRLJIGU 21.04.2019.