Obaveštavamo službena lica sa regiona Istočna Srbija, koja su trebala da imaju seminar u četvrtak 04. maja 2017. godine ( http://www.rksis.rs/komisije-kss/sudijska/523-seminar-postojecih-i-novih-sluzbenih-lica-nis-26-04-2017 ) u press sali hale Čair, da se isti ODLAŽE. Kancelarija RKS IS će blagovremeno objaviti nov termin sa satnicom i mestom održavanja.

Košarkaški savez Srbije je prosledio Saopštenje 1 za finalni turnir u kategoriji pionirki koji se održava od 04. do 07. maja 2017. godine u Kladovu. Dokument je u prilogu.

Komesar MK takmičenja KSS je dostavio Saopštenje broj 2 sa izveštajem sa četiri polufinalna turnira u kategoriji pionira. Pored Saopštenja u prilogu se nalazi i sistem takmičenja i principi žrebanja za finalni turnir u kategoriji pionira.

Podsećamo Vas da će se seminar namenjen trenerima mlađih kategorija „Trenerski dani - Borivoje Cenić 2017“ održati 7. maja  2017. u SC „Vizura“ ulica Cara Dušana 105 u Zemunu.
PROGRAM predavanja je sledeći:

Sastanak klubova LETNjE LIGE 2017 održaće se u SREDU 3. maja 2017. godine u prostorijama Regionalnog košarkaškog saveza u Nišu od 16,00 časova. Na sastanak se pozivaju svi klubovi koji su se, u predviđenom roku, prijavili za učešće u Letnjoj ligi 2017. Poziv sa dnevnim redom se nalazi u prilogu.

U dogovoru sa Vladimirom Kuzmanovićem Direktorom reprezentativnih selekcija KSS ovogodišnje turnire regiona 2003. i 2004. godišta koji se održavaju u Kragujevcu poslednja dva vikenda maja, sudiće sudije sa cele teritorije Srbije a nalaze se na listi kandidata za napredovanje sa 2MRL na 1MRL. Grupe sudija za svaki turnir nalaze se u prilogu. Sudije putuju na utakmice sa reprezentacijama svojeg regiona, troškove smeštaja i ishrane snosi KSS, suđenje utakmica je besplatno. Utakmicama će prisustvovati predstavnici SK KT KSS.

U ČETVRTAK 04.05.2017. godine u NIšu, održava se seminar za službena lica. Program seminara je sledeći:

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje saopštenje broj 20 za takmičenje Regionalna liga koje se vodi iz iste. Saopštenje je u prilogu.

Upravni odbor KSS na predlog Takmičarkse komisije KSS je usvojio organizatore finalnih MK turnira u sezoni 2016./2017. godine.

Želimo da Vas obavestimo da će u organizaciji Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Nišu, u sredu, 03.05.2017. godine, sa početkom od 10h u amfiteatru Fakulteta, predavanja održati vrhunski i svetski priznati stručnjaci iz oblasti sportsko-medicinskih nauka, Prof. dr Sanja Mazić, dr sci med (“Fizička aktivnost u prevenciji i terapiji hroničnih nezaraznih oboljenja”), i Prof. dr Dragan Radovanović, dr sci med („Specifičnosti medicinskih problema Olimpijskog tima Srbije: iskustva iz prakse”), sa Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje saopštenje broj 27 za takmičenje 1 MRL Istok koje se vodi iz iste. Saopštenje se nalazi u prilogu.

Kancelarija Istočna Srbija objavljuje evidencije kazni i uplata i dostavljenih snimaka, kao i izveštaj datih koševa za 26. odigrano kolo u 1 MRL Istok.

U skladu sa kalendarom aktivnosti selektivnog pogona KSS za 2016/2017 godinu, edukativni trening za Region Istočna Srbija za 2003, 2004 godište, održaće se 27.04.2017. godine (četvrtak) OŠ Duško Radović - Niš, od 17.00-18.30 časova. Igrači su obavezni da ponesu sportsku opremu (lopta obavezno) i da prisustvuju prozivci najmanje 20 minuta pre zakazanog početka treninga. Prisustvo roditelja treningu je zabranjeno. Spisak pozvanih igrača se nalazi u prilogu.

U PETAK 28.04.2017. godine u Boru, održava se seminar za službena lica. Program seminara je sledeći:

Takmičarska komisija KSS je dostavila sisteme takmičenja i principe žrebanja za Finalne turnire u kategoriji juniorki i pionirki kao i takse službenih lica finalnih međuregionalnih turnira. Dokumenta su u prilogu.

Obaveštavamo Vas da će se utakmica KK Zdravlje Leskovac, kao prvaka Prve regionalne lige - Istok, i Reprezentacije lige, odigrati u SREDU, 26.04.2017.godine, u Leskovcu u velikoj sali SRC Dubočica  od 17,00 sati.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje izmene termina i delegiranja za MK takmičenja koja se vode iz iste. Dokument je u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje Saopštenje broj 1 za polufinalni turnir pionira. Rezultate grupe C koja se igra u Nišu, možete pratiti na linku http://www.takmicenje.kss.rs/u15-pioniri-finalni-turnir-grupa-c/ . U saopštenju se nalaze termini i delegiranja službenih lica. 

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje raspored utakmica za V minibasket festival koji se u subotu 22.04.2017. godine održava u Beloj Palanci. Raspored se nalazi u prilogu.

U Nišu se, u organizaciji RKS Istočna Srbija, od 21. do 23. aprila 2017. godine, u OŠ Dušan Radović, odigrava se Polufinalni turnir u konkurenciji pionira. Učestvuju ekipe KK Aktavis Akademija iz Leskovca, KK Borac iz Čačka, KK Flash iz Beograda i KK Feniks iz Bačke Palanke. Termini odigravanja su sledeći: petak od 17.30 i 19.30, subota od 16.30 i 18.30 i nedelja od 12.30 i 14.30. Dve prvoplasirane ekipe sa turnira u Nišu igraće završni turnir koji se održava u terminu od 12. do 14. maja 2017 godine. 

Košarkaški savez Srbije je prosledio Saopštenje 1 za polufinalne turnire u kategoriji pionira koji se od 21. do 23. aprila 2017. godine igraju na četiri regiona. Dokument je u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje materijal koji je prosledio KSS u vezi sa polufinalnim turnirom u kategoriji pionira. Materijal se nalazi u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje termine i delegiranja za MK takmičenja koja se vode iz iste a igraju se za vikend 22./23. april 2017. godine. Dokument je u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje saopštenje broj 26 za takmičenje 1 MRL Istok koje se vodi iz iste. Saopštenje se nalazi u prilogu.

Kancelarija Istočna Srbija objavljuje evidencije kazni i uplata i dostavljenih snimaka, kao i izveštaj datih koševa za 25. odigrano kolo u 1 MRL Istok.

Sudijska komisija je dostavila flajer i obrazac za prijavu za predstojeći kamp za košarkaške suije koji se održava na Kopaoniku. Fjaler sa osnovnim podacima, kontaktom i obrazac prijave se nalaze u prilogu.

Takmičarska komisija KSS je dostavila opšte i posebne uslove u organizaciji polufinalnih turnira u kategoriji pionira. Dokument sa uslovima se nalazi u prilogu.

Takmičarska komisija KSS je dostavila materijal za ŽREB POLUFINALNIH TURNIRA u kategoriji PIONIRI, kao i dosadašnje kvalifikante zavržnih turnira MK KSS
u svim kategorijama dečaci/devojčice. Materijal je u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje saopštenje broj 19 za Kvalitetnu ligu RKS Istočne i Južne Srbije koje se vodi iz iste. Saopštenje je u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje saopštenje broj 11 za takmičenje Drugi stepen - devojčice, koje se vodi iz iste. Saopštenje je u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje saopštenje broj 19 za takmičenje Regionalna liga koje se vodi iz iste. Saopštenje je u prilogu.

Pobednik Kvalitetne lige RKSIS/RKSJS u kategoriji JUNIORA je ekipa KK Naisus Niš, u kategoriji KADETA je ekipa OKK Nibak Niš. Obe ekipe su ostvarile plasman na Završni međuregionalni turnir KSS. U kategoriji PIONIRA ekipe KK Aktavis Akademija Leskovac, KK Jugbasket Vranje i KK Pirot Pirot igraju Polufinalni međuregionalni turnir a u ženskoj konkurenciji u kategoriji JUNIORKI ŽKK Bor Bor, u kategoriji PIONIRKI UŽKK Student Niš, igraju Finalne turnire KSS.

U NEDELJU 23.04.2017. u Kragujevcu u hali Gordana Goca Bogojević, održaće se II SAVEZNI kontrolni trening za devojčice. Polazak za Kragujevac je ispred hale Čair u nedelju (23.04.2017) u 8:30 h, ispred Hale biti u 8:20 h. Polazak iz Leskovca u 07:30 h ,mesto polaska u dogovoru sa trenerom Kostadinovićem. Vođa puta je Kostadinović Zoran 060 55 45 550. 
Prisustvo roditelja na treningu je ZABRANJENO.
Treneri su dužni da na treningu budu u propisanoj sportskoj opremi koju su dobili od KSS-a.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje saopštenje broj 25 za takmičenje 1 MRL Istok koje se vodi iz iste. Saopštenje se nalazi u prilogu.

Kancelarija Istočna Srbija objavljuje evidencije kazni i uplata i dostavljenih snimaka, kao i izveštaj datih koševa za 24. odigrano kolo u 1 MRL Istok.

Seminar namenjen trenerima mlađih kategorija „Trenerski dani - Borivoje Cenić 2017“ održaće se 7. maja  2017. u SC „Vizura“ ulica Cara Dušana 105 u Zemunu. Seminar je OBAVEZAN za sve trenere mlađih kategorija.Treneri koji ne prisustvuju seminaru neće moći da dobiju dozvolu za rad sa mlađim kategorijama za sezonu 2017/18, shodno Zakonu o sportu i Pravilniku o licenciranju trenera.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje izmene termina i delegiranja za MK takmičenja koja se vode iz iste. Dokument je u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje raspored utakmica za IV minibasket festival koji se u subotu 08.04.2017. godine održava u Boru. Raspored se nalazi u prilogu.

U NEDELJU 23.04.2017. godine, u Kragujevcu, u hali Gordana Bogojević, održava se II savezni trening za devojčice  po sledećem rasporedu:

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje parove za kolo MK takmičenja koja se igraju 22./23. aprila 2017. godine. Podsećamo vas na NERADNE DANE ( ponedeljak 17.04.2017. ) za Uskršnje praznike i shodno tome molimo da dostavite, putem maila na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. , termin vaših utakmica najkasnije do UTORKA 18. aprila do 14.00 časova. Molimo vas da ispoštujete dati rok kako bi Saopšetnja izašla na vreme, kako bi ste mogli da se organizujete za utakmice koje igrate. Parovi su u prilogu.

Promena POČETKA odigravanja utakmice 24. kola Prve muške regionalne lige Istok : 2351 KK DIMITROVGRAD – KK PROKUPLJE, subota 08.04.2017 u 19.30 Dimitrovgrad, Hala. Službena lica : M.Stefanović, I.Đorđević – S.Zakić

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje saopštenje broj 18 za Kvalitetnu ligu RKS Istočne i Južne Srbije koje se vodi iz iste. Saopštenje je u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje saopštenje broj 10 za takmičenje Drugi stepen - devojčice, koje se vodi iz iste. Saopštenje je u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje saopštenje broj 18 za takmičenje Regionalna liga koje se vodi iz iste. Saopštenje je u prilogu.

Takmičarska komisija KSS je dostavila obrazac za prijavu zainteresovanih klubova za organizaciju finalnih turnira u mlađim kategorijama. Prijavu treba popuniti i dostaviti Komisiji za takmičenje.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje saopštenje broj 24 za takmičenje 1 MRL Istok koje se vodi iz iste. Saopštenje se nalazi u prilogu.

Kancelarija Istočna Srbija objavljuje evidencije kazni i uplata i dostavljenih snimaka, kao i izveštaj datih koševa za 23. odigrano kolo u 1 MRL Istok.

Takmičarska komisija KSS je raspisala konkurs za organizaciju finalnih turnira u mlađim kategorijama i dostavila sistem takmičenja i princip žrebanja u konkurenciji pionira. U prilogu.