Na Beogradskom sajmu od petka 25. do nedelje 27. novembra održava se SAJAM SPORTA 2016. Košarkaški savez Srbije tradicionalno učestvuje na sajmu. Ove godine u okviru sajma KSS će imati svoju postavku štanda posvećenu Olimpijskim igrama 2016.

Biće postavljena polovina košarkaškog terena sa plastičnom podlogom, zvanični teren takmičenja 3X3 u basketu na kome će se organizovati različiti sadržaji. Svakoga dana predviđeno je predstavljanje klubova, ovoga puta iz Beograda, koji su izrazili želju da se predstave kraćom demonstracijom na terenu. Takođe, puno je slobodnih aktivnosti za posetioce sajma, dva nagradna takmičenja za posetioce sajma. Svakodnevno će se održavati i pokazni treninzi uz korišćenje i novih sprava, paser i stalak za dribling. Održaće se pokazni turnir u basketu 3X3 za uzrast mlađi pioniri (učestvuju 4 beogradska kluba, RAS, BEKO, MLADOST ADMIRAL I VIZURA ŠARK).
Centralni događaj jeste zvanično predstavljanje Košarkaškog saveza Srbije koji je u subotu 26. novembra od 11.45 do 12.30.
U to vreme na štandu KSS biće prisutne brojne zvanice, predstavnici Ministarstva za omladinu i sport, neko od istaknutih reprezentativaca
I reprezentativki Srbije. Prisutni igrači će se družiti sa prisutnima, slikati se i deliti autograme na posterima muške i ženske seniorske reprezentacije sa Olimpijade 2016.
Ovim putem upućujemo poziv svim ljubiteljima košarke da posete sajam i upoznaju se sa aktivnostima KSS.